Noua Zeelanda, PS 10-17/21: Loeb a predat o lectie de pilotaj

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 08.05.2010
Sebastien Loeb a castigat 6 dintre cele 8 probe speciale de sambata din Raliul Noii Zeelande si a ajuns pe locul 2 la numai 5 secunde de noul lider Sebastien Ogier.

A doua zi de competitie din cadrul Raliului Noii Zeelande s-a desfasurat sub semnul unei dominatii fara precedent a lui Sebastien Loeb.

Creditat cu sanse minime la victorie dupa ce a ramas la peste un minut in spatele liderilor la finalul primei zile din cauza unui accident, francezul a demonstrat din plin motivele pentru care a cucerit sase titluri mondiale consecutive in WRC.

Pilotul echipei Citroen Total a castigat 6 din cele 8 probe speciale desfasurate sambata cu diferente foarte mari, ce au ajuns pana la 22 de secunde in PS 12 si 14 secunde in PS 16. Performantele i-au permis sa ajunga pana pe locul 2 in clasamentul general, la numai 5.3 secunde in urma lui Sebastien Ogier, care a castigat celelalte doua probe speciale ale zilei.

“A fost o zi incredibila. Am pilotat la maxim de la inceput pana la sfarsit si am obtinut timpi foarte, foarte buni. Am recuperat diferenta si suntem pe locul 2 la numai 5 secunde de Ogier, asa ca orice este posibil duminica. Nici nu stiu ce sa spun, am vrut sa fac asta.

Am stiut ca, prin prisma pozitiei mele de drum, puteam sa fac astfel de lucruri, iar acum am facut-o. Nu cred ca m-as fi putut descurca mai bine”, a declarat Loeb la finalul zilei.

In acest context, este greu de crezut ca francezul nu va reusi sa se impuna in Raliul Noii Zeelande si sa obtina a patra victorie consecutiva in acest sezon.

Loeb este urmat in clasamentul general de Jari Matti Latvala, Dani Sordo si Petter Solberg, ultimul nereusind sa se mentina pe prima pozitie cucerita la finalul primei zile. Mikko Hirvonen, considerat cel mai important rival al lui Loeb in lupta pentru titlu, ocupa doar locul 6.

Iata clasamentul complet dupa primele doua zile din Raliul Noii Zeelande:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier  Citroen Junior  3:05:40.4
 2  Sebastien Loeb  Citroen Total  5.3
 3  Jari Matti Latvala  BP Ford  33.2
 4  Dani Sordo  Citroen Total  47.5
 5  Petter Solberg  -  53.6
 6  Mikko Hirvonen  BP Ford  1:00.2
 7  Matthew Wilson  Stobart Ford  3:04.9
 8  Henning Solberg  Stobart Ford  5:41.4
 9  Jari Ketomaa  pilot clasa S2000  8:12.7
 10  Federico Villagra  Munchi's  8:28.8

 

Ultimele patru probe speciale din Raliul Noii Zeelande vor avea loc pe parcursul zilei de duminica.

Comentarii (5)

  • ford...
    mai sta ford un an...
    7 0
  • Apare Ivanoff
    Apare Ivanoff acum sa ne explice ca a recuperat 1 min prin strategie si masina mai performanta, altfel Leob e un fraier:)
    3 1
  • THE LEOB
    Leob este un fenomen, la fel cum a fost Schumacher si cum e Rossi. Observ ca vine foarte bine Ogier din urma si peste cativa ani ii poate lua locul lui Leob dar pana atunci hai sa ne ofticam toti ca nu mai putem vedea campionatul! Daca a aflat cineva cum sa il vizionam sa ma anunte si pe mine!
    2 0
  • cristi
    wrc
    poti wiziona wrc pe UPC -CABLU . canalul M6 DAR 90% filmat din masina........mari putori cei catre au luat licienta monteaza imaginile de pe camere si gata emisiunea .nu tu elicopter .nu cautat locuri .unghiuri bune etc ..........era mai bine cu eurosport.........unde mai pui ca neam pricopsit cu ei 2 sau 3 ani...GROAZNIC
    2 0
  • TV
    pai bulangii aia de la EUROSPORT au renunta la licenta si au ales volei de plaja si wrestling(sper ca am scris bine) ca e ma profitabil, de parca nu sunt zeci de posturi tv internationale care difuzeaza actoria aia din ring.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru