Ogier a dominat Raliul Portugaliei, iar Hirvonen a obţinut primul podium pentru M-Sport

de Daniel Popescu
Duminica, 06.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a câştigat fără emoţii Raliul Portugaliei pentru Volkswagen, iar podiumul a fost completat de Mikko Hirvonen (M-Sport) şi Mads Ostberg (Citroen). Jari Matti Latvala (Volkswagen)şi Robert Kubica (M-Sport) s-au numărat printre piloţii care au suferit accidente.

Esential 8 probe speciale din 16 a castigat Sebastien Ogier in Raliul Portugaliei
3 este numarul probelor speciale castigate de Hyundai in Raliul Portugaliei
8 este numarul victoriilor consecutive obtinute de Volkswagen in WRC, care a egalat astfel un record detinut de Citroen
Sebastien Ogier şi-a confirmat încă o dată statutul de principal favorit la titlul mondial în WRC după o victorie entuziasmantă obţinută duminică în Raliul Portugaliei.

Pilotul echipei Volkswagen a început etapa cu o victorie în superspeciala de joi seară, însă a continuat într-un ritm mai lent în probele de vineri din cauza faptului că a plecat primul pe traseu.

De altfel, acest inconvenient i-a permis lui Mikko Hirvonen să preia poziţia de lider la finalul zilei de vineri, însă Ogier a revenit puternic şi a obţinut două victorii în dimineaţa de sâmbătă pentru a reveni pe prima poziţie. În parcul de service, Horvonen şi-a echipat maşina Ford Fiesta RS WRC cu pneuri soft, însă decizia s-a dovedit a fi eronată după ce Ogier a câştigat toate cele trei probe speciale ale după-amiezii şi şi-a construit un avans confortabil.

În ultima zi, francezul a redus turaţia motoarelor, dar a câştigat Power Stage-ul şi a obţinut victoria cu un avans de peste 42 de secunde în faţa lui Hirvonen, care s-a mulţumit astfel cu locul doi. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Mads Ostberg la volanul unui Citroen DS3 WRC, urmat de Andreas Mikkelsen (Volkswagen) şi Henning Solberg.

"Patru victorii în cinci ani (n.r - în Raliul Portugaliei).

Nu este nicio exagerare: Raliul Portugaliei este unul dintre preferatele mele. Avansul din clasamentul general este acum un pic mai mare, dar rivalii nu dorm, iar Hirvonen şi Ostberg au demonstrat asta", a declarat el. 

Hyundai şi-a adjucat locul şapte prin Thierry Neuville, iar constructorul sud-coreean a obţinut şi primele sale victorii pe probele speciale. Dani Sordo a câştigat PS 2 şi PS 3, înainte de a abandona la începutul ultimei zile din cauza unei defecţiuni tehnice, în timp ce Neuville a câştigat PS 6.

Serie de abandonuri

Patru victorii în cinci ani. Nu este nicio exagerare: Raliul Portugaliei este unul dintre preferatele mele.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Raliul Portugaliei a marcat o serie impresionantă de abandonuri. Cel mai semnificativ a fost cel al lui Jari-Matti Latvala, care s-a rostogolit la volanul unui Volkswagen Polo R WRC, în timp ce Elfyn Evans şi Kris Meeke au avut parte de accidente în prima zi, iar Ott Tanak în dimineaţa celei de-a două zile. Cu excepţia lui Meeke, toţi au revenit pe traseu sub regula Rally 2.

Robert Kubica a ieşit însă din nou în evidenţă după ce a suferit doua abandonuri într-un singur raliu şi a ajuns astfel la un total de 10 abandonuri înregistrate pe parcursul a numai cinci raliuri.

Tempestini, locul şase la clasa WRC Junior

România a fost reprezentată în Raliul Portugaliei de echipajul Simone Tempestini - Dorin Pulpea, care a concurat la categoria WRC Junior.

La volanul unui Citroen DS3 R3, Tempestini a avut parte de o defecţiune tehnică în superspeciala de joi seară, însă a progresat constant în pluton pe parcursul fiecăreia dintre următoarele trei zile şi a ajuns la final pe locul şase în clasamentul general din cei 15 piloţi înscrişi la start.

Raliul Portugaliei - Rezultate finale

Loc Pilot Timp Diferenta
1 S.OGIER 3:33:20.4
2 M.HIRVONEN 3:34:03.6 +43.2
3 M.OSTBERG 3:34:32.8 +1:12.4
4 A.MIKKELSEN 3:38:10.9 +4:50.5
5 H.SOLBERG 3:38:30.6 +5:10.2
6 M.PROKOP 3:41:47.6 +8:27.2
7 T.NEUVILLE 3:41:52.7 +8:32.3
8 J.HÄNNINEN 3:42:12.0 +8:51.6
9 N.AL-ATTIYAH 3:43:35.1 +10:14.7
10 J.KETOMAA 3:43:46.7 +10:26.3

Raliul Portugaliei - Rezumat PS 1-3

Raliul Portugaliei - Rezumat PS 4-7

Raliul Portugaliei - Rezumat PS 8-9

Raliul Portugaliei - Rezumat PS 10-13

Rezumatul ultimelor trei probe speciale nu a fost încă publicat. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru