Portugalia, PS 11-13/18: Ogier rămâne lider înainte de ziua decisivă

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Sebastien Ogier şi-a menţinut avansul de peste 20 de secunde în faţa lui Sebastien Loeb, devenind favorit la victorie în Raliul Portugaliei.

După ce în prima parte a zilei a pierdut jumătate din avansul de 46 de secunde pe care îl avea în faţa lui Sebastien Loeb, Sebastien Ogier a reuşit să aibă rezultate similare cu sextuplul campion mondial şi nu a mai cedat teren în ultimele trei probe speciale ale zilei.

Astfel, chiar dacă Loeb a câştigat PS 12 şi PS 13, victoria obţinută în PS 11 i-a permis lui Ogier să menţină un avans de 21 de secunde înaintea celor 5 probe decisive de duminică.

Între timp, Dani Sordo a ieşit complet din lupta pentru titlu, întrucât a avut dificultăţi în a menţine pneurile la o performantă cât mai ridicată şi a căzut pe 4. Al doilea pilot al echipei Citroen WRC va lupta pentru ultimul loc al podiumului cu Petter Solberg, poziţionat în prezent pe locul 3, dar şi cu Mikko Hirvonen, chiar dacă pilotul BP Ford este la peste 21 de secunde de fostul campion mondial.

În restul plutonului nu au existat schimbări radicale, iar Kimi Raikonen îşi continuă parcursul fără greşeală din acest raliu pe locul 9.

Iată clasamentul general în Raliul Portugaliei după primele 13 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 2:50:48.1
 2  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 21.1
 3  Petter Solberg
 -  52.2
 4  Dani Sordo
 Citroen WRC  1:05.7
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 1:13.9
 6  Henning Solberg
 Stobart Ford
 3:02.8
 7  Matthew Wilson
 Stobart Ford  4:41.8
 8  Mads Ostberg
 Adapta S2000
 5:36.7
 9  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  7:29.7
 10  Federico Villagra
 Munchi's Ford
 7:55.1

 

Ultimele 5 probe speciale vor avea loc în cursul zilei de duminică.

Comentarii (3)

  • Ivanoff
    Ordine de echipa...
    Se baga careva la pariu ca se vor da ordine de echipa si ca in mod s"pectaculos" Loeb va trage puternic,isi va asuma riscuri enorme si il va detrona pe Ogier
    5 2
  • Echipa
    chiar daca tin cu leob, m-ar bucura sa castige ogier, are un viitor mare in fata daca poate asa mult inca de la echipa de juniori, sper sa urce in clasament si Kimi, se tine foarte bine pentru prima participare!
    5 0
  • Kimi
    Hai baiete,ia-o incetisor in sus ca esti capabil !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru