Portugalia, PS 14-15/18: Loeb se apropie ameninţător de Ogier

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.05.2010
Sebastien Ogier continuă să fie lider în Raliul Portugaliei cu 3 probe speciale înainte de final, însă Sebastien Loeb s-a apropiat la numai 10.1 secunde.

Lupta pentru victorie în Raliul Portugaliei tinde să se dea până în ultima probă specială, după ce Sebastien Loeb a fost cel mai rapid în primele două probe speciale de duminică şi a redus diferenţa faţă de liderul Sebastien Ogier la numai 10.1 secunde.

Sextuplul campion mondial a recuperat 10 secunde faţă de rivalul său şi, dacă va continua în acest ritm, îl va ajunge pe Ogier chiar înaintea ultimei probe.

Următoarele două probe speciale se desfăşoară pe acelaşi traseu ca şi PS 14 şi PS 15, în timp ce ultima probă vă avea loc pe Stadionul Algarve, acolo unde diferenţele dintre piloţi vor fi infime. Citroen a anunţat prin vocea şefului Olivier Quesnel că nu vor exista ordine de echipă, astfel ca Ogier are şansa de a câştiga primul raliu din cariera, deşi Loeb a fost favorizat în mod tradiţional în astfel de situaţii.

Între timp, Dani Sordo (Citroen WRC) a revenit pe ultima treaptă a podiumului în faţa lui Petter Solberg şi Mikko Hirvonen (BP Ford), însă lupta pentru locul 3 este încă echilibrată.

Henning Solberg a abandonat în urma unor probleme la baterie, iar acest lucru i-a permis lui Kimi Raikkonen să urce până pe locul 8 în clasamentul general.

Iată configuraţia clasamentului general după primele 15 probe speciale din Raliul Portugaliei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 3:19:57.4
 2  Sebastien Loeb
 Citroen Total
 10.1
 3  Dani Sordo
 Citroen Total  1:14.4
 4  Petter Solberg
 -  1:16.6
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 1:23.1
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 5:57.6
 7  Mads Ostberg
 Adapta S2000
 6:30.5
 8  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  9:10.6
 9  Federico Villagra
 Munchi's  9:22.8
 10  Khalid Al Qassimi
 -  9:26.0

 

Comentarii (1)

  • geo
    Sebastien Loeb asta este dat dracului !!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru