Portugalia, PS 8-10/18: Loeb se apropie de liderul Ogier

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Sebastien Ogier este în continuare lider în Raliul Portugaliei, însă Sebastian Loeb a redus distanţa faţă de francez la jumătate. Jari Martti Latvala a abandonat.

Sebastien Ogier a început ziua de sâmbătă din cadrul Raliului Portugaliei cu un avans de peste 46 de secunde în faţa lui Sebastien Loeb, însă sexptuplul campion mondial a profitat de faptul că rivalul său a plecat primul pe traseu şi a reuşit să reducă diferenţa la 23 de secunde, jumătate comparativ cu prima zi.

În plus, Loeb l-a depăşit în clasamentul general şi pe coechipierul său Dani Sordo, urcând astfel de locul 2 înainte de ultimele trei probe speciale ale zilei. Performanţa sa a fost posibilă în urma celor două victorii obţinute în PS 8 şi PS 9, în timp ce Sordo a coborât pe locul 3, însă se menţine la 23 de secunde în spatele lui Ogier şi la numai 0.5 secunde în urma lui Loeb.

A 10-a proba specială i-a revenit fostului campion mondial Petter Solberg, care prin acest rezultat se meninţe în apropierea plutonului fruntaş.

Raliul Portugaliei pare deja să rămână o afacere intre piloţii care concurează pentru Citroen, întrucât BP Ford nu este într-o formă foarte bună în Peninsulă Iberică.

Mikko Hirvonen este pe locul 5 la aproape 45 de secunde în urma lui Ogier şi nu a ieşit în evidenţă în acest weekend. Lucrurile au mers şi mai prost pentru coechipierul sau Jari Matti Latvala, care a suferit un accident la debutul PS 9 şi nu va mai putea concura sâmbăta.

Între timp, Kimi Raikkonen îşi continua parcursul fără greşeală şi ocupa poziţia a 9-a în clasamentul general, urcând o poziţie faţă de vineri în urma abandonului lui Latvala.

Iată clasamentul piloţilor WRC după primele 10 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 2:05:52.5
 2  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 22.9
 3  Dani Sordo
 Citroen WRC  23.4
 4  Petter Solberg
 -  33.9
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 44.5
 6  Henning Solberg
 Stobart Ford
 2:11.5
 7  Matthew Wilson
 Stobart Ford  3:09.2
 8  Mads Ostberg
 Adapta S2000
 3:30.2
 9  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  4:59.7
 10  Federico Villagra
 Munchi's  5:33.1

 

În această după-amiază vor avea loc şi ultimele 3 probe speciale ale zilei de sâmbătă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru