Raliul Franţei, PS 5-7/20: Loeb îşi consolidează prima poziţie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.10.2010
Sebastien Loeb are un avans de peste 21 de secunde după primele 7 probe speciale din Raliul Franţei.

După ce a câştigat primele 4 probe speciale ale antepenultimei etape din sezonul 2010, Sebastien Loeb a încetinit ritmul în partea a doua a zilei, însă şi-a mărit avansul în clasamentul general chiar dacă a câştigat doar una dintre cele trei probe speciale ale după-amiezii.

Pilotul echipei Citroen WRC are un avans de 21.2 secunde în fata coechipierului său Dani Sordo, care a urcat pe poziţia a două în urma victoriei obţinute în PS 7. Promovarea spaniolului l-a retrogradat pe Sebastien Ogier pe locul 3, în timp ce Petter Solberg completează cvartetul de 4 piloţi aflaţi la volanul unor exemplare Citroen C4 WRC. Ford continuă parcursul modest din această etapă şi ocupă doar locurile 5 şi 6 prin Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen, chiar dacă Latvala a câştigat PS 5.

La rândul său, Kimi Raikkonen continuă să fie pe locul 7 şi şi-a consolidat avansul în fata următorilor clasaţi, printre care se numără Federico Villagra sau Matthew Wilson.

Aflat la volanul unui Citroen Xsara WRC al echipei lui Petter Solberg, Yvan Muller, campionul mondial al competiţiei WTCC, a fost nevoit să abandoneze la pauza dintre cele două sesiuni ale zilei din cauza unor probleme tehnice la sistemul de alimentare cu combustibil. Un alt abandon a fost trecut în dreptul lui Mads Ostberg, care în acest weekend concurează în clasa S2000 cu un Ford Fiesta S2000.

Ambii piloţi vor reveni sâmbăta în competiţie conform regulamentului superrally.

Conform programului iniţial, a 8-a proba specială a raliului ar fi trebuit să aibă loc vineri de la ora 17:30, însă la ora redactării acestui material piloţii nu au ieşit încă pe traseu.

Iată clasamentul complet în Raliul Franţei după primele 7 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 1:03:55.1
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC
 21.2
 3  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 23.0
 4  Petter Solberg
 pilot privat  34.4
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 46.0
 6  Mikko Hirvonen
 BP Ford  1:27.1
 7  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  2:56.8
 8  F. Turan
 clasa S2000
 4:18.8
 9  Federico Villagra
 Munchi's  4:40.7
 10  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 5:00.5

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru