Sebastien Ogier a câştigat Raliul Japoniei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.09.2010
Sebastien Ogier a obţinut în Japonia a doua victorie din carieră în WRC după ce l-a învins pe principalul favorit Petter Solberg în ultima zi a competiţiei.

Chiar dacă Sebastien Loeb a fost departe de forma sa obişnuită, Citroen WRC şi-a adjudecat victoria în Raliul Japoniei graţie performantei lui Sebastien Ogier, aflat la primul succes pentru echipa de uzină a constructorului din Hexagon.

Plecat de pe poziţia a doua a clasamentului înainte de cele opt probe speciale de duminică, Ogier a impus imediat ritmul şi a preluat conducerea după PS  20, profitând însă şi de faptul că principalul său rival, Petter Solberg, a avut un amortizor rupt pe care nu l-a putut înlocui, întrucât nu a existat nicio pauză în parcul de service pe parcursul zilei.

Ulterior, francezul s-a menţinut pe primul loc în ultimele şase probe speciale după ce a câştigat şi PS 22 şi PS 25 şi a obţinut a doua victorie din carieră în WRC, după cea realizată în Portugalia.

"Este incredibil, sunt foarte, foarte fericit. Când am ajuns aici mi-am spus că va fi un raliu foarte dificil, pentru că nu-mi plac probele speciale şi sunt pentru prima dată aici. Dar am găsit imediat un ritm bun şi acum am câştigat, aşa că este perfect", a declarat pilotul Citroen WRC.

În schimb, Solberg a ratat ocazia de a obţine prima victorie în WRC după o pauză de cinci ani şi a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul doi din cauza problemelor cu amortizorul, după ce a dominat autoritar primele zile ale competiţiei.

Mai mult decât atât, participarea sa în raliu a fost în dubiu din cauza unei răceli puternice pe care a contractat-o în noaptea de joi spre vineri.

"Evident, nu m-am gândit că lucrurile vor merge atât de bine după răceală şi febră; m-am simţit teribil la începutul raliului. Maşina a mers foarte bine, dar din păcate am avut această problemă cu amortizorul. Dar sunt foarte fericit", a declarat norvegianul, care a nu a câştigat niciuna dintre probele de duminică.

Jari Matti Latvala a completat podiumul de premiere, în timp ce Dani Sordo a terminat pe locul patru pentru Citroen Junior. Sebastien Loeb a câştigat PS 19, PS 21 şi PS 24, însă nu a putut urca mai sus de locul cinci în clasamentul general. Rezultatul se datorează în bună măsură şi lui Mikko Hirvonen, care a ratat orice şansă la victorie după o problemă la diferenţial în urma căreia a terminat doar pe locul şase.

Clasamentul piloţilor din clasa WRC a fost completat de Henning Solberg (Stobart Ford) şi Federico Villagra (Munchi's Ford), în timp ce Kimi Raikkonen a abandonat în PS 19 în urma unui accident. Finlandezul nu a auzit indicaţiile copilotului său şi derapat într-un viraj mai strâns din cauza vitezei ridicate, fără însă ca cei doi să sufere vreo rană.

Iată clasamentul complet al piloţilor din clasa WRC în Raliul Japoniei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen WRC
 3:10:26.4
 2  Petter Solberg
 pilot privat
 15.7
 3  Jari Matti Latvala  BP Ford
 26.0
 4  Dani Sordo
 Citroen Junior
 35.2
 5  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  53.3
 6  Mikko Hirvonen
 BP Ford  1:13.5
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 3:03.1
 8  Federico Villagra
 Munchi's Ford
 10:17.9

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru