Echipa românului Kolles are şanse să fie acceptată în Formula 1 în 2015

de Daniel Popescu
Marti, 11.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa în care este implicat germanul de origine româna Colin Kolles ar putea fi acceptată pe grila de start a Formulei 1 începând din sezonul 2015 alături de proiectul american Haas Racing, potrivit presei italiene.

Esential 2015 este sezonul in care ar putea reveni Colin Kolles in Formula 1 cu o noua echipa
13 este numarul echipelor care ar putea concura in Formula 1 in 2015 daca vor fi accepte doua noi team-uri
Informaţiile apărute în presa internaţională la jumătatea lunii ianuarie cu privire la posibilitatea ca germanul de origine română Colin Kolles să aibă o echipă în Formula 1 începând din sezonul 2015 au fost primite cu scepticism.

Cu toate acestea, publicaţia italiană Autosprint susţine că proiectul în care este implicat fostul şef al echipelor Force India (2005-2008) şi HRT (2010-2011) ar putea fi selectat de FIA pentru a participa în Formula 1.

Sursa citată afirmă că Haas Racing, echipa americană pregătită de Gene Haas, este principala favorită să obţină locul vacant în comptitie, dar şi că FIA intenţionează să ofere un loc suplimentar pe grila de start, locul acesteia urmând să fie luat astfel de echipa lui Kolles.

Cea de-a treia echipă care a depus o ofertă în acest sens este cea a omului de afaceri sârb Zoran Stefanovich, însă aceasta a fost deja eliminată din cursă din cauza proiectului deficitar, potrivit celor de la Autosprint.

Cine este în spatele proiectului lui Kolles?

Rolul lui Kolles în echipa care vrea să concureze în Formula 1 din 2015 nu este cunoscut în mod oficial.

Aparent, germanul în vârstă de 45 de ani ar urma să furnizeze doar baza de operaţiuni, fără să fie şeful team-ului.

Jurnalistul britanic Adam Cooper a afirmat anterior că în spatele echipei se află unele companii de stat din România, însă această informaţie nu a fost menţionată de nicio altă sursă. De altfel, posibilitatea ca o companie de stat din ţara noastră să investească într-o echipă de Formula 1 este redusă din cauza lipsei de experienţă şi a bugetului semnificativ necesar pentru un astfel de proiect. Unele publicaţii au avansat chiar ipoteza că în spatele proiectului se află Dacia, informaţie negată însă prompt de constructorul auto.

▶ Opinie: Ipoteza unei echipe româneşti în Formula 1 este o fantezie

FIA se pregăteşte pentru retragerea Caterham?

Pe de altă parte, decizia FIA de a accepta două echipe noi pentru sezonul 2015 în loc de una singură ar putea reprezenta un indiciu că una dintre actualele echipe se pregăteşte de retragere.

Informaţia vine la numai câteva săptămâni după ce Caterham a anunţat că se va retrage din Formula 1 în cazul în care nu obţine niciun punct în sezonul 2014. Nici situaţia celor de la Marussia nu mai bună, însă pentru moment constructorul rus nu are planuri privind o posibilă retragere din competiţie.

FIA va anunţa numele echipei sau a echipelor acceptate pe grila de start în 28 februarie.

Via Autosprint

Comentarii (2)

  • Clasa noastra politica e proasta facuta gramada, si incompetenta, si plina de infractori. Nu m-ar mira deloc sa-l vad pe Ponta cum se lauda cu Formula 1 si sa-i vad moaca pe langa Montezemolo. Mi-e sila!
    9 2
  • daci76
    Iarasi apareun fel de HRT in f1
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru