O echipă din România vrea să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 17.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă din România în care este implicat şi Colin Kolles este interesată să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015, dar luptă cu alte două proiecte din Statele Unite şi Serbia.

Esential 2015 este sezonul din care Romania ar putea avea o echipa in Formula 1
6 este numarul sezoanelor in care Colin Kolles a fost sef de echipa in Formula 1
România ar putea avea o echipă în cea mai importantă competiţie din lumea sporturilor cu motor începând din sezonul 2015, după ce Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis un nou proces de selecţie pentru Formula 1 la finalul anului trecut.

Potrivit unor surse multiple citate de publicaţiile Autosport şi Auto Motor und Sport, una dintre echipele care şi-a depus candidatura la locul disponibil pentru sezonul 2015 al Formulei 1 provine din România.

În cadrul proiectului este implicat şi Colin Kolles, germanul de origine româna care a fost şeful actualei echipe Force India în perioada 2005-2008, dar şi al defunctei HRT în perioada 2010-2011.

Reputatul jurnalist britanic Adam Cooper, care lucrează în Formula din 1988, oferă însă câteva informaţii suplimentare. Potrivit acestuia, în spatele echipei se află câteva companii de stat din România care iniţial au dorit să se implice la una dintre actualele echipe de pe grila de start. În plus, acesta afirmă că românul Colin Kolles ar urma să fie doar un furnizor de echipament pentru echipă, fără să se implice în conducerea acesteia.

Rivali din Statele Unite şi Serbia

FIA va anunţa în 28 februarie dacă va accepta o nouă echipă în Formula 1 pentru sezonul 2015, însă team-ul românesc nu este singurul care a depus o cerere oficială de interes.

Americanul Gene Haas, care deţine parţial şi o echipă în NASCAR, este de asemenea interesat să participe în Formula 1 prin intermediul echipei Haas Racing Developments.

Haas are de partea sa sprijinul lui Gunther Steiner, fost director tehnic al echipelor Red Bull şi Jaguar, dar şi avantajul unui tunel de vânt în localitatea britanică Windshear care este folosit cu regularitate de echipele din Marele Circ. Planurile sale prevăd ca sediul să fie la o fabrică pe care Haas o deţine la Bruxelles (Belgia), în timp ce constructorul italian Dallara ar putea construi şasiul echipei.

O altă echipă interesată este şi Stefan GP, care aparţine omului de afaceri Zoran Stefanovich din Serbia şi care a încercat fără succes să ajungă în Formula 1 în 2010 şi 2011.

Via Adam Cooper, Autosport, Auto Motor und Sport

Comentarii (16)

  • Asta e de 1 aprilie?
    33 4
  • klausnake
    Cred ca ideal ar fii sa avem prima oara macar un nacajit de pilot in competitie, de echipa nu cred ca se pune problema, am fii buni doar de incurcat lucrurile pe acolo...
    17 7
  • Adevarul e ca din "Marele Circ" doar Romania mai lipseste. Ce companii sunt implicate? CFR si Posta Romana?
    45 5
  • In sfarsit, se alatura si ai nostri la marea schema de spalat bani. Pai ce, numai rusii sa faca asta?
    17 1
  • Steriu
    Buna gluma, desi "profesionisti' ar fi...sunt o sumedenie si aici si pe reteaua de socializare
    9 2
  • Poate asa apare si un circuit la noi in tara... ca doar nu or sa se antreneze pe Hungaro-Ring...
    Daca nu ma insel, s-ar putea sa fie vorba de NRA...
    Ar fi interesant...
    1 3
  • Pilot Traian Basescu? Co-pilot Victor Ponta?
    Sa fim sinceri cu noi insine, Romania nu are piloti de Formula 1. Nu avem nici macar un Maldonado sau Perez. A, daca vine vreun roman cu vreo 7-10 mil de Euro si isi plateste locul, e altceva. Dar ce pilot roman va avea atatia bani doar pentru moftul sau de-a fi in F1? :P

    Apoi nu mi se pare corect ca o companie de stat din Romania sa sustina motorsportul. Companiile de stat au multe alte probleme de rezolvat si nu vad cum F1 le-ar ajuta. Banii statului trebuie cheltuiti pe lucruri mai importante. Nu ma intereseaza ca vrea Ponta sa fie co-pilot.
    15 6
  • Aoleoo de pomenesti ca dacia face hamsterul de F1!
    Vorba cantecului baga bani-baga bani....si pilot cin' sa fie' ????
    3 3
  • mihnea
    E bine ca nu avem bani de modernizat caile ferate pe care se circula cu restrictie de viteza de 20km/h, bani de salarii pentru medici si profesori, dar avem bani pentru echipe de formula 1 in care sa concureze copii de potentati. Cum firmele romanesti de stat duduie eu zic sa le mai taiem din profiturile imense..ca prea merg bine fata de altele!
    9 1
  • mirel_f1
    Cind zboara porcu poate,noi nu am fost in stare sa avem macar un pilot de teste la vreo echipa din f1 de pilot titular nici nu poate fii vorba,nu m fost in stare sa avem o autostrada in Romania si ei viseaza la echipe in f1 vise asteptati ca o sa cumpere Ponta o echipa dupa modelul Base cu terenul ....viseeeee
    6 2
  • Echipa se va numi Antena 3 GP si piloti vor fi Mircea Badea si Mihai Gadea. Camelia Voiculescu va fi team manager si Grivco sponsorul principal. Alesandra Stoicescu si Maria Coman vor fi purtatorele de cuvant ale celor doi piloti. Bineinteles ca testele dinaintea sezonului vor fi efectuate pe viitorul circuit de la Baneasa.:))
    8 2
  • Si Felix se va culca cu Montezemolo ca sa fure experienta :))
    Iar Traian Basescu o sa fie bun prieten cu Raikkonenm, vor petrece mult pe la Cotroceni. Mi-e sa n-o capaceasca Kimi pe Elena.
    Vettel nu va veni in Romania, ca are Ponta o problema cu germanii.
    Alonso este injurat putin de Banciu pentru ca si-a permis sa lupte cu Vettel.
    Grosjean e deja obisnuit cu romanii, dupa ce i-a vazut atata timp langa turnul eiffel. In loc de salut, va intinde mana.
    Iar Hamilton va avea cei mai multi sustinatori, poate va primi cadou si un palat cu turnulete. Haoleu!
    Ah, sa nu uitam, McLaren_Mircea sigur va fi ocupat cu Button, sa-l invete meserie. Asta il si bate pe britanic, daca tot mai scriu britanicii rau despre noi :))

    Neah, cred ca sponsor principal va fi clanul Camataru. :))
    10 1
  • ferr, tre' sa recunosc ca e amuzant rau comentariul!:)):))
    2 3
  • Robert
    Sigur este vorba de Posta Romana, CFR si Tarom, (de unde dracu a venit aberatia asta?)
    2 0
  • Ce gluma buna...
    1 0
  • stefan
    Interesant, circula zvonuri ca Kodewa (echipa lui Kolles) va concura la clasa LMP1 in Campionatul Mondial de Anduranta unde pana acum a concurat la clasa LMP2 sub numele de Lotus. Tinand cont ca anul trecut prototipurile au fost puse sub sechestru chiar inaintea cursei de la Le Mans din cauza unor datorii ma intreb de unde are bani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru