Force India prezintă noile culori pentru 2015: negru, argintiu şi portocaliu

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monopostul Force India pentru sezonul 2015 va fi predominant negru şi argintiu cu unele zone portocalii, care reflectă noii sponsori ai echipei.

Acum folosim un tunel de vânt la scara 60% în localitatea germană Koln, iar acest lucru reprezintă cel mai mare pas înainte făcut vreodată.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
Force India a găzduit miercuri un eveniment în Mexic cu ocazia căruia a dezvăluit fanilor noile culori pentru sezonul 2015. Culorile au fost prezentate pe un monopost din sezonul 2014 care beneficiază însă de noul nas care va fi utilizat în acest an.

Pentru a reflecta noii sponsori ai echipei, monopostul va fi predominant negru şi argintiu şi va avea unele zone portocalii, nuanţele fiind acum semnificativ mai agresive decât cele utilizate în sezonul precedent.

Vijay Mallya, coproprietarul Force India, susţine că utilizarea tunelului de vânt al constructorul japonez Toyota de la Koln va reprezenta un progres semnificativ din punct de vedere al performanţelor.

"Monopostul pentru 2015 reprezintă o rafinare a ceea ce am învăţat în 2014. Un alt mare pas înainte este schimbarea de tehnologie, întrucât acum folosim un tunel de vânt la scara 60% în localitatea germană Koln, iar acest lucru reprezintă cel mai mare pas înainte făcut vreodată", a declarat el.

Sperăm ca monopostul pentru 2015 să lupte cu băieţii mari ai Formulei 1 când începem sezonul european.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
În acest context, Mallya speră ca Force India să fie capabilă să lupte pentru podiumuri şi să învingă echipe cu tradiţie, după ce anul trecut a ocupat locul şase în clasamentul constructorilor în spatele celor de la McLaren.

"Cu acest nou şi important instrument pe care îl avem la dispoziţie, sperăm ca monopostul pentru 2015 să lupte cu băieţii mari ai Formulei 1 când începem sezonul european.

Suntem norocoşi să avem doi piloţi excepţionali şi sperăm ca ei să împingă Force India spre fruntea grilei şi să obţină câteva podiumuri pe parcursul anului", a adăugat el.

Force India va lansa noul monopost înaintea celei de-a două sesiuni de teste care va avea loc la Barcelona în perioada 19-22 februarie. Presa internaţională susţine că echipa a luat această decizie pentru că a identificat în tunelul de vânt câteva soluţii pentru problemele de aerodibnamica ale monopostului de anul trecut.

Monoposturi de Formula 1 pentru 2015:

Williams FW37: primele imagini

Ghidul lansărilor noilor monoposturi:

▶ McLaren - 29 ianuarie

▶ Ferrari - 30 ianuarie

▶ Mercedes - 1 februarie

▶ Toro Rosso - 31 ianuarie

Ghidul sesiunilor de teste:

▶ Jerez - 4 februarie

▶ Barcelona - 19-22 februarie

▶ Barcelona - 26 februarie - 1 martie

Via Force India

Comentarii (4)

  • Stefan
    Parca ar fi facuta de Marusia si vopsita de McLaren.
    10 7
  • Mi se pare ca arata al naibii de bine , muchii frumoase si aratoase , deopotriva si aerodinamice . Cred ca "isi vor arata muschii" anul asta cu adevarat , ceea ce este bine pentru spectacol , si le doresc numai de bine . Panourile compacte si placile laterale scurte vor pune mare presiune pe design-ul concurentei . Uitati-va la poza din fata si vedeti cat de agresiv poate fi ! Bravo - sezonul trecut mi s-a parut oarecum "ratat" , dar de-abia astept iar (subscriptia e deja platita la Sky GO pe 12 luni si primim inclusiv inside-uri) . La TV in Romania e bataie de joc , era decent cand era in lista RCS , dar dupa , mi s-a parut o mizerie !
    16 5
  • @ingerulol
    Chiar asa, cat e subscriptia pentru Sky anul asta?
    1 0
  • au furat de la RBR botul, si chiar arata bine, sper ca NH sa faca o figura mai buna anul acesta + 24hLM
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru