Red Bull lansează noul monopost în 1 februarie, Sauber în 30 ianuarie

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a confirmat că va prezenta noul monopost pentru sezonul 2015 în 1 februarie, în prima zi de teste de pe circuitul de la Jerez, în timp ce Sauber a optat pentru o lansare online în 30 ianuarie.

Monopostul nu este încă gata. Probabil că este cea mai scurtă perioadă de producţie şi asamblare din precedentele 10 sezoane ale noastre.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Red Bull Racing a optat pentru o strategie similară cu cea de anul trecut în privinţa lansării noului monopost pentru sezonul 2015 al Formulei 1. Cvadrupla campioană mondială va dezveli noul monopost RB11 în 1 februarie în faţa garajului său de pe circuitul de la Jerez, cu numai câteva minute înainte de începerea primei sesiuni de teste.

Decizia a fost luată şi ca urmare a faptului că echipa austriacă a alocat foarte puţin timp pentru construirea noului monopost cu scopul de a permite inginerilor să dezvolte cât mai mult anumite componente, potrivit unor declaraţii făcute de şeful Christian Horner.

"Monopostul nu este încă gata, dar este construit din greu în acest moment. Probabil că este cea mai scurtă perioadă de producţie şi asamblare din precedentele 10 sezoane ale noastre.

Este incredibil ce au făcut cei de la fabrică până acum, dar mai sunt multe de făcut până duminică", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Între timp, Sauber a dezvăluit că va prezenta primele imagini computerizate cu noul monopost C34 pe site-ul său de internet în 30 ianuarie, cu două zile înainte de debutul primei sesiuni de teste. În acest fel, tabloul lansărilor pentru noile monoposturi este acum complet. 

Monoposturi de Formula 1 pentru 2015:

▶ Williams FW37: primele imagini

Lotus E23 Hybrid: primele imagini

Ghidul lansărilor noilor monoposturi:

▶ Force India (culori) - 21 ianuarie

▶ McLaren - 29 ianuarie

▶ Ferrari - 30 ianuarie

Sauber - 30 ianuarie

▶ Mercedes - 1 februarie

▶ Toro Rosso - 31 ianuarie

Red Bull Racing - 1 februarie

Force India - 19 februarie

Ghidul sesiunilor de teste:

▶ Jerez - 4 februarie

▶ Barcelona - 19-22 februarie

▶ Barcelona - 26 februarie - 1 martie

Teste Jerez - Programul echipelor:

Echipa 1 februarie 2 februarie 3 februarie 4 februarie
Mercedes Rosberg Hamilton Rosberg Hamilton
McLaren Alonso Button Alonso Button
Ferrari Vettel Vettel Raikkonen Raikkonen
Williams Bottas Bottas Massa Massa
Toro Rosso Sainz Jr Verstappen Sainz Jr Verstappen
Sauber Ericsson Nasr Nasr Ericsson

Automarket îţi va prezenta în această săptămână un ghid complet al testelor care vor avea loc înainte de startul noului sezon al Formulei 1.

▶ miercuri, 29 ianuarie - ghidul tematic al sesiunilor de teste, cu detalii despre modul în care echipele vor evalua noile monoposturi pe parcursul acestei ierni;

▶ vineri, 31 ianuarie - avancronica primei sesiuni de teste de la Jerez, cu detalii despre debutul lui Sebastian Vettel la Ferrari, revenirea lui Fernando Alonso la McLaren şi principalele aspecte de urmărit în cadrul sesiunii.

Via Autosport, Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru