Update: Maria de Villota a fost găsită moartă în propria cameră de hotel din Sevilla

de Daniel Popescu
Vineri, 11.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maria de Villota, pilotul spaniol de sex feminin care şi-a pierdut un ochi în urma unui accident cu un monopost Marussia de Formula 1, a fost găsită moartă într-o cameră de hotel din Sevilla. Cel mai probabil, decesul a avut cauze naturale.

Esential 33 de ani avea Maria de Villota
Maria de Villota, fiica fostului pilot Emilio de Villota care spera să ajungă în Formula 1, a fost găsită moartă în camera sa dintr-un hotel din localitatea spaniolă Sevilla.

Informaţia a fost dezvăluită vineri dimineaţă de familie pe contul de Facebook al pilotului, fără însă să precizeze care au fost cauzele tragediei.

"Dragi prieteni, Maria ne-a părăsit. A trebuit să meargă în rai, ca toţi îngerii. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru anul în plus pe care l-a petrecut cu noi", a precizat familia pe contul de Facebook.

În luna iulie a anului trecut, de Villota a suferit un grav accident în timpul unui test efectuat cu un monopost Marussia pe aeroportul Duxford din Marea Britanie, în urma căruia aceasta şi-a pierdut ochiul drept.

Chiar dacă rănile suferite i-au ameninţat viaţa, de Villota a fost capabilă să parcurgă perioada de recuperare, iar ulterior s-a implicat în diverse campanii de siguranţa rutieră, dar şi în programe de sprijinire a femeilor în sporturile cu motor. Înainte de a ajunge în anturajul Formulei 1, ea a concurat în Formula 3 şi curse de turisme.

DECES DIN CAUZE NATURALE?

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Marca, de Villota se afla la Sevilla pentru a-şi prezenta cartea autobiografica "La vida es un regalo", care în limba spaniolă înseamnă "Viaţa este un dar".

Carlos Gracia, preşedintele federaţiei spaniole a sporturilor cu motor, afirmă că decesul a survenit cel mai probabil din cauze naturale.

"Tot ce ştiu pentru moment este că asistentul ei personal nu a reuşit să o trezească. Era deja moartă. Aaprent a fost o moarte naturală, dar nu ştim nimic în plus", a declarat el.

Publicaţia spaniolă AS a dezvăluit că în camera de hotel a pilotului de sex feminin nu au fost găsite droguri sau urme de violenţă, ceea ce întăreşte ipoteza unei morţi naturale, însă verdictul va fi dat doar în urma unei autopsii.

Update: Doctorul Joaquin Lucena Romero, şeful Institutului de Medicină Legală din Spania, a confirmat că decesul a survenit din cauze naturale. "Pot să confirm că moartea ei a avut cauze naturale. Familia a fost informată", a precizat ea. Motivele exacte ale decesului vor fi elucidate după autopsie.  

Via Adam Cooper, Autosport, WorldCarFans, TheF1Times

Comentarii (3)

  • Pacat de ea.
    21 0
  • God bless her soul !
    13 0
  • vyctor7
    Nu se poate ..doamne ce pacat ..RIP ce sa mai zici..
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru