Vettel a câştigat Marele Premiu al Canadei

de Daniel Popescu
Duminica, 09.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dominat categoric cursa de la Montreal, în timp ce Fernando Alonso a terminat pe locul doi după un duel spectaculos cu Lewis Hamilton în ultimele tururi.

A fost o cursă grozavă şi a fost important să am un start bun. Am menţinut diferenţa pe tot parcursul cursei şi în unele momente am avut o distanţă echivalentă cu un pitstop.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Marele Premiu al Canadei nu a oferit acelaşi spectacol şi dramatism ca în anii precedenţi, întrucât ploaia nu şi-a făcut deloc apariţia, astfel că startul, primele tururi şi strategiile la boxe au decis în mare parte rezultatul final.

Startul a fost unul surprinzător de curat, iar singura schimbare la vârf a fost coborârea în pluton de pe locul trei pe poziţia a şasea a lui Valtteri Bottas, care ulterior avea să iasă din zona punctelor la volanul unui monopost Williams prea puţin competitiv.

Sebastian Vettel a avut un start excelent şi şi-a consolidat rapid poziţia de lider reuşind să-şi construiască un avans de 16-17 secunde care i-a permis să comită şi două greşeli de piloţi în prima şi ultima parte a cursei. Pilotul echipei Red Bull Racing a trecut însă cu bine peste aceste mici probleme şi a obţinut prima victorie în Canada cu un avans de aproape 20 de secunde.

CURSA DE RECUPERARE PENTRU ALONSO

Am avut speranţe mari. Am luptat cu piloţi de top şi am avut dueluri spectaculoase cu Webber, Rosberg şi Hamilton. Locul doi este ca o victorie după weekendul dificil pe care l-am avut.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Plecat din poziţia a doua a grilei de start, Lewis Hamilton a reuşit să gestioneze semnificativ mai bine pneurile Pirelli comparativ cu cursele precedente şi s-a menţinut pe această poziţie până spre finalul cursei, când a fost depăşit cu şapte tururi înainte de final de Fernando Alonso.

Poziţionat doar pe locul şase al grilei de start, pilotul Scuderiei Ferrari a recuperat încet, dar sigur, nu mai puţin de patru poziţii: l-a devansat pe Bottas la start, a trecut de Nico Rosberg în turul 30, l-a lăsat în urmă şi pe Mark Webber în turul 42, pentru a lansa atacul decisiv asupra lui Hamilton cu câteva tururi înainte de final. 

Mark Webber nu a contat în lupta pentru podium decât în prima parte a cursei, când urcase pe locul trei după depăşirea efectuată asupra lui Nico Rosberg, însă australianul nu a rezistat atacului lui Alonso şi a fost nevoit să se mulţumească cu locul patru.

REVELAŢIA DI RESTA

Cred că am pierdut o mică parte a aripii faţă, dar am avut o luptă grozavă, iar Alonso este un pilot cirect.

Trebuie doar să continuăm să forţăm pentru a ne apropia mai mult de aceşti băieţi.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Pilotul Red Bull Racing a fost urmat la peste 40 de secunde în spate de Rosberg, care a avut parte de probleme cu pneurile şi a efectuat trei opriri la boxe, cu una mai mult decât cei mai mulţi rivali ai săi. Jean-Eric Vergne a făcut la rândul său una dintre cele mai bune prestaţii din acest sezon şi a terminat pe locul şase după depăşirea lui Bottas, însă relevelatia cursei a fost scoţianul Paul di Resta.

Deşi a plecat doar de pe locul 17 al grilei de start, pilotul Force India a ocupat la final locul şapte datorită unei strategii speciale cu o singură oprire la boxe, intrând la boxe pentru unicul schimb de pneuri abia în turul 57. Felipe Massa a recuperat la rândul său poziţii după ce a plecat de pe locul 16 al grilei şi a obţinut cele patru puncte acordate pentru locul opt.

Brazilianul a profitat şi de o eroare la prima intrare la boxe a lui Kimi Raikkonen, care a pierdut cel puţin patru secunde şi a terminat în cele din urmă pe nouă. Rezultatul i-a permis însă finlandezului să egaleze recordul lui Michael Schumscher de 24 de clasări consecutive în puncte. Ultimul punct pus în joc a fost câştigat de Adrian Sutil (Force India). 

FĂRĂ PUNCTE PENTRU WILLIAMS ŞI McLaren

McLaren încheie încă o cursă fără să câştige puncte, după ce Sergio Perez şi Jenson Button au ocupat doar locurile 11 şi, respectiv, 12, în timp ce Romain Grosjean nu a putut recuperare decât locul 13 după ce a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start. Bottas s-a mulţumit doar cu locul 14, astfel că Williams rămâne singura echipă tradiţională fără puncte în sezonul curent, întrucât Pastor Maldonado a fost doar al 16-lea.

Doar primii cinci piloţi au terminat cursa în acelaşi tur, iar Marele Premiu al Canadei a consemnat trei abandonuri: Esteban Gutierrez, Nico Hulkenberg (Sauber) şi Giedo van der Garde (Caterham), ultimii doi în urma unui contact survenit în momentul în care germanul l-a ajuns din urmă cu un tur pe pilotul olandez.

Cel mai bun timp în cursa a fost stabilit de Webber, care a fost cronometrat cu 1:16.182 în turul 69.

CANADA - REZULTATE CURSA:

 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h32:09.143
 2.  Alonso         Ferrari                    +    14.408
 3. 
Hamilton Mercedes + 15.942 4. Webber Red Bull-Renault + 25.731 5. Rosberg Mercedes + 1:09.725 6. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 7. Di Resta Force India-Mercedes + 1 lap 8. Massa Ferrari + 1 lap 9. Raikkonen Lotus-Renault + 1 lap 10. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap 11. Perez McLaren-Mercedes + 1 lap 12. Button McLaren-Mercedes + 1 lap 13. Grosjean Lotus-Renault + 1 lap 14. Bottas Williams-Renault + 1 lap 15. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 2 laps 16. Maldonado Williams-Renault + 2 laps 17. Bianchi Marussia-Cosworth + 2 laps 18. Pic Caterham-Renault + 2 laps 19. Chilton Marussia-Cosworth + 3 laps 20. Gutierrez Sauber-Ferrari + 7 laps Fastest lap: Webber, 1:16.182 Not classified/retirements: Driver Team On lap Hulkenberg Sauber-Ferrari 46 van der Garde Caterham-Renault 44 World Championship standings, round 7: Drivers: Constructors: 1. Vettel 132 1. Red Bull-Renault 201 2. Alonso 96 2. Ferrari 145 3. Raikkonen 88 3. Mercedes 134 4. Hamilton 77 4. Lotus-Renault 114 5. Webber 69 5. Force India-Mercedes 51 6. Rosberg 57 6. McLaren-Mercedes 37 7. Massa 49 7. Toro Rosso-Ferrari 20 8. Di Resta 34 8. Sauber-Ferrari 5 9. Grosjean 26 10. Button 25 11. Sutil 17 12. Vergne 13 13. Perez 12 14. Ricciardo 7 15. Hulkenberg 5

Comentarii (61)

  • One man show....Alonso! :) Cum a condus omul asta! Ce depasiri a putut sa faca....felicitari spaniolule! You make my day! :)
    52 31
  • cucurbeu
    hamilton insista sa ne demonstreze ca e un dezastru
    19 32
  • ha-ha!!!.. va coace Vetel cum vrea, nu va place dar eu il vad deja mergand pe calea lui Shumah.. Cand vor sta titlurile gramajoara vreo 7 ce veti spune, tot campion de carton?
    Apropo, nu sunt fan niciunuia de acum... dar am vrut sa-ni dau cu parerea ca mai citesc cate-un coment uneori am observat ca nu vii pe plac.
    37 40
  • cosmin
    din cate se vede ferrari au probleme cu supersofturile dar cu celelalte se descurca foarte bine exact aceasi treaba ca si la monaco
    24 4
  • indispus
    hmm... cam mahnit Ham. cand a ridicat trofeul. Dar totusi ar trebui sa se bucure caci Mc LAREN o duce mult mai rau si nustiu daca era mai fericit acolo. Asa ca MERSI ar trebui sa spuna.
    31 3
  • Yeeeeeeeeeeeeeah,baby! That's i'm talking about! Pana una alta,Vettel in doua curse a luat 43 de puncte. Lasati-ne sa ne pregatim de al IV-lea titlu mondial!:))
    41 34
  • Era sa uit, felicitari lui di Resta! A facut o cursa senzationala!
    32 4
  • Alonso e bun, dar numai pentru locul 2 !!!
    32 34
  • Vworld
    Vettel parca a aparut asa din senis pe podium , adica pol si victorie , cam plictisitor , Alonso mi s-a parut cel mai bun !
    38 29
  • eL mAGICO
    Bravo Alonso.....tu faci spectacoclul in F1....ce depasiri ce CURSA......felicitari...the best.
    37 30
  • ce vexata e cursa asta din canada ca putea Alonso sa castige la UN TUR DIFERENTA dar trebuiau punctati si astia doi de pe podium care lau incurcat toata cursa pa Alonso sa dea vreo panalizare lui Vetel si sa se faca in sfarsit dreptate
    10 36
  • alonso the best
    Bravoo alonso,you are the best !
    29 22
  • Alonso castiga cursa daca nu pleca de pe 6.. a recuperate foarte mult, pfettel era de batut. forzza ferrari
    22 19
  • Niki Lauda
    ma amuza mosu asta cu chipiu rosu. Oare il scoate vreodata din cap? :)))) Tata-su lui Scufita rosie:))))))))))))))
    7 12
  • JugaruGabi
    Dor(u)ele... baga si tu "neste" semne de "punctoatie" ca ne uitam chioras rau!
    16 0
  • mda....Alonso chiar a prins o zi buna.Vettel a fost banal,ca de obicei cand pleaca primul,e lucrul care stie sa-l faca cel mai bine....cat despre cei de la Mercedes,cred ca ar mai trebui sa testeze inca vreo 1000 km in zilele ce urmeaza....numai bine
    26 8
  • A fost o cursa frumoasa fara saftey car sau accidente grave.Felicitari lui Vettel,Alonso si Hamilton.E pacat ca nici Ferrari nici Mercedes nu au o masina la nivelul celor de la Red Bull ca ar fi fost spectacol in toate cele 70 de tururi.Pacat de Kimi,e un mare pilot dar daca nu te ajuta masina nu ai ce sa faci. Sper ca la Silverston sa castige Ferrari .Mercedes sau Lotus ca sa avem adrenalina pana la finalul campionatului.
    23 5
  • 91schumi06 -te rog schimba-ti nick-ul .ti se potriveste mai bine`` 07vettle``
    8 10
  • da asa e,Alonso e cel mai bun pilot din toate punctele de vedere,la toate tipurile de curse!
    22 22
  • Da, "Incredibila cursa facuta de alonso, magnifica, ce depasiri....si alte complimente" Ce depasiri spectaculoase a facut oare? alea cu DRS-ul face si maldonado de ex....pff depasirea asupra lui hamilton a fost banala la fel si asupra lui webber....adevarata valoare s-a vazut la hamilton care a rezistat destul de mult si mai rezista daca sutil se dadea la o parte cand trebuia.
    Iar vettel, a alergat o alta cursa...back to 2011 days.
    38 25
  • Pana una alta, fanii Vettel isi sustin favoritul doar cand e primul. Cand e pe 4, nimeni nu-l incurajeaza pe Vettel. Insa Alonso e mereu incurajat si cand iese ultimul. Tribunele Ferrari sunt pline si daca pierde si daca obtine victoria. E o diferenta, nu @91Schumi06 care ai scos azi capul in lume? :D

    Mercedes a mers uimitor de bine. Sa nu uitam ca in alte conditii pierdeau 2 secunde pe tur fata de Red Bull si Ferrari. Hamilton a putut sa-i tina piept lui Alonso cateva tururi si a fost la 15 de Vettel. Nu vi se pare un progres? Si culmea, chiar dupa testele cu Pirelli.

    Cat despre al 4-lea titlu... Vezi mai 91Schumi06 ca tot asa spunea si Borcea despre Champions League si Dinamo nu mai stie ce e ala fotbal. Vezi ca Sebica al tau se simtea la fel ca Senna, si brazilianul a ramas cu 3 titluri. Daca dupa 7 curse tu crezi ca s-a jucat campionatul, cred ca te uiti la F1 din acest sezon.

    Forza Ferrari! La storia siamo noi!
    26 24
  • Andrew
    haide ma ca mi se face greu deja de comenariile unora care tipa tot timpu ca Vettel e plictisitor si stie doar sa conduca primul si sa obtina avans bunisor...poate se uita putin in urma si isi vor aminti de cursa de la Abu Dhabi unde a avut o cursa extraordinara de recuperare a pozitilor ,dar poate cea mai clara a fost la Interlagos unde pe ploaie si cu monopostul avariat (ca se temea si echipa de ritmul pe care-l avea ca nici nul puteau opri ) a reusit sa obtina titlul
    26 17
  • Imi pare rau pentru Alonso, dar la cum se demonstreaza pe circuit sa cred ca Vettel va castiga al 4-lea titlu.
    18 12
  • bravo Alonso! ai iesit pe locul 2, esti cel mai bun!!!!!!!!!...........atunci de ce tot iei bataie de la Vettel?.........de trei sezone iei bataie constant si vad ca si in sezonul acesta te mentii pe aceiasi linie .... felicitarile mele inca o data.
    13 8
  • Ok Felicitari Vettel pole+ victorie si felicitari Vergne, oare nimeni nu a remarcat ca acest pilot creste si o face foarte bine!
    19 9
  • Marian
    Yeah Baby!
    Cel mai tanar qvadruplu campion mondial.
    14 4
  • @doru,asa e,ai dreptate, cursa asta, Alonso magnific!dar "la celelalte tipuri de curse"de care zici,s-ar putea sa fie vorba de alt Alonso...Xabi Alonso zic...nu vrei tu sa ne cauti pe acolo?
    9 14
  • Brava Alonso!
    Bravo Alonso! Un pilotaj perfect! Vettel cu o masina superioara era s-o dea de gard. Poate data viitoare.Vine Silverstone!
    16 18
  • ilujlj
    @Altair19

    Poti de acuma sa te consideri o persoana nula la aceast sport. Esti praf la comenturi si nu stii sa faci diferenta intre piloti, de parca tu stii mai bine ca Alonso(tu ai mers cu masina nu el ).
    7 12
  • Danoie
    Ramilton fantastico! Unde-i Mclada?Dar danoeramilton?
    9 7
  • @ferr, prietene, eu scot capu-n lume si cand termina Vettel pe 4, si am puterea de-a recunoaste cand e surclasat de alt pilot. Dar voi,fanii Ferrari, nu aveti puterea sa recunoasteti ca Alonso mai castiga si datorita pneurilor sau masinii. El doar cand termina pe 6 e din cauza masinii, daca e pe podium e doar datorita talentului,nu?
    28 14
  • Alonso a mers excelent ca un pilot de F1 a muncit mult pentru locul 2,a depasit a adus puncte echipei dar sa nu uitam de Massa care a mers fenomenal din punctul meu de vedere-felicitari echipei FERRARI-spectacolul in F1 inseamna FERRARI!
    12 2
  • @91Schumi Ai facut sondaj de spui "voi, fanii Ferrari"? Noi, fanii Ferrari, sustinem echipa Ferrari, caci de-aia suntem fani Ferrari, nu? Performantele pilotilor nu sunt comentate de mine sau de tine, ci de rezultate. La fel de bine ne-am fi bucurat si pentru o performanta a lui Massa. Si la fel de bine o vom face si cand va ajunge(Doamne fereste!) Vettel la Ferrari. Nu ne intereseaza pilotul. "La storia siamo noi", adica Ferrari, nu Alonso, nu Schumacher, nu Kimi etc.
    In rest despre parerile unuia si altuia... Ete na. Asa spui si tu ca te pregatesti pentru al 4lea titlu, si eu, iti spun, ca o sa ramai cu gandul la el, iar la final de sezon vei spune asa "Alonso a castigat datorita pneurilor si masinii". Si de-asta n-o sa mai pot eu atunci... Si daca pierde, iarasi n-o sa mai pot eu de ceea ce spui tu.
    Oricum voi sustine Ferrari :)
    Apoi fiecare e liber sa spuna ce vrea... Daca nu-ti convine, votezi negativ, dupa cum stii prea bine s-o faci. Bafta lui Sebica spre al 4-lea titlu mondial.
    Sa-ti aduca aminte parerea lui Di Resta: "Pentru mine, Alonso este campionul din 2012". ;)
    18 17
  • ferr cine e di resta?imi aduc aminte cand alonso era la renault ,pana sa vina la ferrari cu acel sponsor important ca de trebuie sa precizam amanuntele astea ,nu stiu daca era pomenit de vreo 2 3 insi in comenturi.ferrari e o echipa iubita ,cu multi fani asa ca faptul ca e pilot la o astfel de echipa ii da si importanta cuvenita.nu mi se pare deloc sa aibe mai multi fani ,ca un kimi ,hamilton ,vettel ,e bagat acum mai mult in seama pt ca e la ferrari.ne place sau nu e limpede ca vettel domina ,iar faptul ca mai toti il ridica pe alonso in slavi {alonso fiind un pilot foarte bun dealtefel} asta nu ii da niciun titlu cu ferrari.sa nu uitam ca trec anii la ferrari pt alonso ,si fara nimic notabil.ma mai intreb ce mai trebuie sa faca massa ca astia de la ferrari sa l scoata dracu din echipa sa faca loc altor piloti mai tineri mai talentati,dar poate ca nu vrea zeul alonso
    6 3
  • ce depasiri a facut Alonso??
    unicul care a facut depasiri in cursa asta a fost Massa.
    7 6
  • ce faci Mircea McLaren?
    10 6
  • @scuderia De cand tine Mirciulica sampania la rece pentru a sarbatorii titlurile cu McLaren, cred ca frigiderul lui e Antartica :)) De cati ani nu l-a mai dezghetat... Oricum, trebuie sa-si schimbe strategia si sa deschida sampania cand mai obtine si McLaren puncte :)) Totusi, nici asa nu cred ca va petrece prea mult :))))
    11 9
  • @ilujlj, esti amuzant...doar atat pot spune...se vede ca te uiti la formula 1 din 2009 incoace, pentru ca altfel ai fi stiut ce vorbesc. Depasiri "spectaculoase" erau in anii 98' - 06'. Asta ca sa poti sa faci o comparatie si apoi sa vedem cine nu are legatura cu sportul acesta. Oricum, iti respect opinia.
    8 4
  • dismenoree
    asa o fi @ferr-easca Sfantu' ca prea Ospui cu patos!
    1 1
  • AFONUL DIGI
    ba dar comentatorii digi sunt plini de echidistanta..mai ales dupa cursa cind faceau ei avancronica cursei...nici nu puteau sa pronunte FERRARI,ALONSO...nu mai zic de MASSA care a facut o super cursa de recuperare...ba ce echidistanta la ei...numai timpenii comentau de rotile lui Diresta ala...cum a menajat ala rotile...cum era VETTEL de neajuns...cum decit 4 piloti erau in tur cu VETTEl..cum VETTEL este cel mai tare din parcare fara 1 depasire macar..etc..etc..vai de ei de comentatori ..cica se pricep la F1
    6 5
  • Revenge.S-a razbunat Seb pentru 2011 si a castigat lejer,cu doua greseli mici,micute. Ferando Alonso a fost bun cu o cursa de recuperare,Paul Di Resta super super OK!Ma bucur pentru Raikkonen deoarece a egalat recorgul lui Schumi dar unde e IceMan de la inceputul anului cu podium victorie.Bottas imi pare rau dar nu a facut fata.
    21 3
  • dmle Dan puteti deja schimba calendarul, puteti sa-l plasati deja pe cel al Germanie... sastiti ca ne-ati ajutat mult!
    1 0
  • @ferr .
    Dupa cum vad la sfaturi si comentarii nu te intrece nimeni! Nu stiu cum de nu te-a luat Alonso consilier ca vad ca le stii pe toate!
    8 5
  • eu_ferrari
    36 de puncte nu e sfarsitul lumii
    se mai pot intampla multe

    nu aruncati cu titluri in stanga si in dreapta
    si Kimi mai are sanse sa recupereze
    12 3
  • Red Bull au cea mai completa masina, din nou. Merge foarte bine in orice regim de setari, este rapida pe un singur tur, va fi greu de batut. In cursa doar Ferrari pot sa le faca fata. Daca Alonso pornea mai sus din grila aveam un alt deznodamant. Lotusul au cam pierdut ritmul, asa cum ma asteptam la capitolul dezvoltare nu sunt la nivelul RBR si Ferrari. Mercedes vor arbitra campionatul. Asa ca orice se poate intampla. Vettel a gresit fara sa fie sub presiune, iar curse sunt destule. Fanii Vettel ar trebui sa fie ceva mai ponderati.
    4 2
  • Stie cineva unde se pot vedea cursele inregistrate?
    0 0
  • Al naibii matematica "Pilotul echipei Red Bull Racing a trecut însă cu bine peste aceste mici probleme şi a obţinut prima victorie în Canada cu un avans de aproape 20 de secunde."
    Iar rezultatul oficial e .... + 14.408. Nu stiam ca imediat dupa cifra 14 in formula 1 urmeaza 20 ! Multumesc ca mi-ati luminat mintea un pic.
    Rog corectati, nu isi au rostul exagerarile.
    Cat despre cursa ... ritmul de cusa foarte bun al RBR si Ferrari. Altceva foarte interesant: diferentele mari dintre pilotii Mercedes. Rosberg nu a avut nici o treaba cu lupta pentru podium insa Lewis m-a susprins foarte tare. Cat a mers pe pneuri supersoft in primul stint ? Nu mai distruge pneurile monopostul Mercedes ? De ce oare ?
    Vettel a marit cam mult distanta in clasament la piloti deja se contureaza usor,usor cine mai are sanse la titlu. La fel si la echipe.
    Pacat, e cam devreme ca sa se elimine suspansul
    3 5
  • jan
    torrent-> skysports sau bbc
    ti-as da si linkuri dar nu stiu daca e permis aici asa ceva
    Rog adminii sa clarifice daca se poate
    0 0
  • @pablo
    Nu gasesc. Te rog , nu cred ca se supara
    0 0
  • chipicao
    Vettel ramane cel mai bun. Pana la urma joaca asta e pe puncte iar Vettel asta a facut: pole si cursa. Webber demonstreaza ca cu masina RBR se poate face treaba doar daca te cheama Vettel. RBR si Mercedes au recuperat oarecum diferenta fata de Ferrari la gestionarea pneurilor. Ferrari ramane in fata, are un usor avantaj, dar Vettel a facut diferenta cu pole-ul si pilotajul din cursa. Nu e campion degeaba, incepe sa semene tot mai mult cu Loeb: e contestat dar tace si face si pana la urma i se va recunoaste valoarea.
    6 4
  • ciprian
    ma uit aici peste comentarii si fiecare isi spune parerea isi sustine preferatul inafara de unul de mai sus care e sub pseudonimul CURCUBEU.....bai baiatule ori nu pricepi sportul asta ori vb sa te afli in treaba....hai sa iti zic una tare la ce masina are mercedes amg poate sa piloteze si ISUS ca tot la 15 secunde de vettel va termina ..asa ca hai lasa ura ta asta fata de hamilton si fi realist in comentarii...hai sa iti mai zic una tare..de mclaren ce zici? dezastru dupa plecarea lui hamilton...pariu cu tine ca daca era hamilton la mclaren termina pe podium si in canada si in celelalte curse!!!...de ce in loc sa schimbam ideii si opinii vine unul ca tine si umple cu noroi un pilot valoros si rapid....deocamdata suprematia red bull nu poate fi invinsa ..nu imi place dar n-am ce face trebuie sa recunosc...cam asa sta treaba bai baiatule....inca ceva ..ai vazut vreodata un monopost de f1 live sau o cursa? daca nu dute si incearca iti va schimba viziunile deplasate....o zi buna
    3 1
  • kakamaka
    se poate ca vizionarea live a unei curse de F1 sa te faca un bun cunoscator in tainele F1? Doar te uiti si pac, te luminezi instantaneu. Tot ce stiai nu e bine, dar acum ca ai vazut o masina de F1 pe viu in cursa iti spune totul despre care masina e mai buna decat care alta masina. Nici nu mai trebuie sa le testezi; probabil nici ca ai fi putut sa le testezi daca nu le vedeai pe viu. Acum ca ai urmarit o cursa fiind undeva pe marginea circuitului deja stii sa si pilotezi. Hmmm, a naibii treaba ...
    1 3
  • Deci,Vettel cel mai bun in Canada(Aidriean Niuei RULLZ!!!),alonso jos palaria The Best of The Rest(se vede ca-i place locul 2),Ham merita mai mult,Vergne si Massa excelenti.Si sa vina Vettel mai repede la Ferrari ca saracii(ferraristi) il huduie pe unde apuca,la traumele pe care le au din cauza irepetabilului locului 2 .Alonso si Vettel ar fi coeechipieri si ar fi tacamul complet pt.toti fanii F1.Ciao
    3 9
  • ovidiu150882
    Anul asta tot vitelul castiga cu al lui taur ros !!! Nu se mai pensioneaza newey asta odata ??/
    1 4
  • ciprian
    pt kakamaka.....nu ai inteles ce am vrut sa spun....in romania exista 22 de milioane de selectioneri pt nationala..si mai nou si in f1 toti sunt ceas...eu vroiam sa subliniez poate nu mam exprimat prea bine ca,am mai multa cultura in sportul asta ca el....pt ca am inteles umpic mai bine ca el fiid prezent la un intreg weekend..practice .calificari si restu ca f1 nu inseamna 22 de piloti care alearga unu dupa altul asa fara sens...nu ma cred erou stai linistit..ca mine sunt multi altii ...i-am vazut comentariul si mia venit sa vomit..defapt am mai vazut comentari deale lui ...nu pricep daca esti fan al unui pilot..de ce spui lucruri aiurea de alt pilot...
    0 0
  • Un exemplu de link de unde puteti sa luati cursele din F1 si nu numai
    http://thepiratebay.sx/user/footy/
    0 0
  • Deci,Vettel cel mai bun in Canada(Aidriean Niuei Rullz!!!),alonso jos palaria The Best of The Rest(e obisnuit cu locul 2!),Ham merita mi mult,Vergne si Massa excelenti.Si sa vina mai repede Vettel la Ferrari ca saracii(ferraristii) il huiduie pe unde apuca ,ca la cate traume le-a provocat se bucura la locul 2 ca la victorie.Va fi tacamul complet sa fie coechipieri alonso si Vettel.ciauu
    1 1
  • ciprian
    bn ca sari u repede in apararea lui ham.knd erau alti piloti denigrati unde erai?
    0 1
  • baaa, nu mai zice niciunu ca massa e mai bun???
    1 0
  • ciprian
    eram aici poate nu ai vazut comenturile...vettel .alonso .hamilton.kimi...sunt piloti valorosi campioni pana la urma uni mai multe titluri alti mai putine..masa ,rosberg iarasi piloti extraordinari....hai sa iti vand un pont sunt fan mclaren...dar nam sa il improsc cu noroi pe un vettel care in momentule de fata este incredibil sau un alonso care este foarte bun....dintre cei de sus preferatul meu este hamilton plecat de la mclaren trebuie sa il plac si la mercedes....le iau aparare chiar la toata lumea stai linistit...
    0 0
  • da daca vine finaldezu kimi la rebule? se usuca fetelu...
    :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru