Detalii despre Nissan Leaf E-Plus: versiunea de performanță a electricei va avea baterie de 60 kWh și 200 de cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf E-Plus va avea o baterie de 60 kWh care se va putea încărca cu până la 100 kW și un motor electric care va genera echivalentul a 200 de cai putere. Prezentarea va avea loc în ianuarie, iar modelul va fi disponibil în Europa din luna mai.

Nissan a amânat în ultimul moment lansarea versiunii de performanță a modelului electric Leaf programată inițial pentru 28 noiembrie, ca urmare a arestării lui Carlos Ghosn.

Presa germană anunță acum că producătorul japonez a programat lansarea pentru târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) care va avea loc în Las Vegas în perioada 7-11 ianuarie.

Comparativ cu versiunea standard a noii generații, versiunea Leaf E-Plus va introduce câteva noutăți atractive pentru cei care își doresc o mașină electrică mai puternică. Astfel, motorul de 110 kW (150 CP) va fi înlocuit cu unul de 149 kw (200 CP), în timp ce bateria de 40 kWh va fi înlocuită cu una de 60 kWh. Cel mai probabil, autonomia oficială de 378 de kilometri (NEDC) va fi la rândul ei în ușoară creștere, chiar dacă motorul mai performant va genera un consum mai mare de energie.

O altă noutate va fi aceea că bateria va putea fi încărcată la stații CHAdeMO cu viteze de până la 100 kW.

După prezentarea oficială din ianuarie, E-Plus va putea fi achiziționat de pe piața europeană începând din luna mai.

Comparativ cu versiunea standard, E-Plus va avea un preț mai mare cu circa 5.800 de euro, însă acesta va diferi ușor în funcție de țară.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Asta da - o veste buna !!!
    Felicitari NISSAN....
    Pe cand o DACIA sau un FORD EV ?!
    10 3
  • someone
    nice, very nice
    @ ace- profilul de buget al daciei iti raspunde la intrebarea ta , iar despre ford nu cred ca va trebui sa mai astepti mult, mai ales ca deja a existat un focus ev
    1 1
  • Edikkk
    Dacia va rămâne Smart buy adică maxim mild hibrid.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru