În mijlocul iernii, Audi sărbătorește opt milioane de mașini echipate cu sistem de tracțiune integrală quattro

de Bogdan Mirică
Vineri, 20.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un anotimp în care sistemul de tracțiune integrală poate face diferența, Audi sărbătorește producția a opt milioane de mașini echipate cu sistemul quattro.

Audi are mari motive de sărbătoare. Brandul german tocmai a atins un număr de opt milioane de mașini echipate cu sistem de tracțiune integrală quattro.

Exemplarul cu numărul opt milioane a luat naștere în uzina germanilor din San Jose Chiapa, Mexic, și este un Q5 de nouă generație, echipat cu motorul 2.0 TFSI.

Tehnologia quattro a debutat în anul 1980, iar astăzi se regăsește pe mai mult de 100 de versiuni din gama constructorului teuton. Inginerii au așezat sistemul quattro în standard pe mașini ca Audi Q7, A4 Allroad, A6 Allroad, A8, R8 și pe toate versiunile sportive S sau de performanță RS.

Urmareste Automarket
Cererea pentru sistemul de tracțiune integrală a fost în creștere în ultimii ani.
Spre exemplu, în 2015 Audi anunța că 44% dintre modelele sale comercializate la nivel global au fost echipate cu sistem quattro. Cel mai popular model quattro a fost Audi Q5 cu 262.000 de unități livrate.

Piețele cu cea mai mare cerere pentru tracțiune integrală sunt SUA, Canada, Rusia și Orientul Mijlociu. De asemenea, și Germania, piața mamă, a înregistrat o cerere mare, de aproximativ 122.000 de mașini.

Comentarii (1)

  • Eu am luat un Q5 nou in vara si acuma e distractie iarna. E o placere sa iesi pe drumuri viscolite
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru