Infiniti dezvoltă un motor pe benzină care va consuma cât un diesel şi va propulsa SUV-ul care va înlocui QX50

de Daniel Popescu
Luni, 18.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti pregăteşte un SUV care să înlocuiască actualul model QX50 şi care va beneficia de un motor revoluţionar care va avea un consum asemănător cu cel al unei unităţi diesel.

Nissan intenţionează să ofere un nou impuls brandului său premium Infiniti prin dezvoltarea unui nou SUV care să includă câteva noutăţi majore în industrie.

Cea mai interesantă noutate va fi includerea unui motor V6 pe benzină complet nou care să ofere un consum asemănător cu cel al unei unităţi diesel. Potrivit unor surse neoficiale, noul motor va avea, printre altele, şi o tehnologie de compresie variabilă, ceea ce ar reprezenta o premieră în domeniu.

În plus, urmaşul lui Infiniti QX50 ar urma să beneficieze de o serie de tehnologii de asistenţă pentru pilot şi de funcţii de autonomie, care până la sfârşitul acestui deceniu vor fi disponibile pe toate gama de modele Infiniti.

Urmareste Automarket
Pentru moment nu există detalii despre designul noului SUV, însă oficialii mărcii japoneze afirmă că suprafaţa caroseriei va fi asemănătoare cu cea a "metalului şlefuit".

Cel mai probabil, designul va fi puternic inspirat din conceptul QX Sport Inspiration (foto) dezvăluit în acest an la Salonul Auto de la Beijing.

Versiunea de producţie a modelului care va înlocui QX50 este aşteptată pentru sfârşitul lui 2017 sau începutul lui 2018.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru