Obama răspunde ferm la criticile lui Romney privind concernul Chrysler

de Sebastian Toma
Marti, 30.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitt Romney, candidatul la Preşedenţia Statelor Unite ale Americii, l-a criticat pe nedrept pe Barack Obama în privinţa gestionării industriei auto americane, în special privind concernul Chrysler.

Barack Obama a răspuns criticilor adresate de Mitt Romney, contracandidatul său pentru Preşedenţia Statelor Unite ale Americii, care vizau gestionarea industriei auto americane. Romney şi echipa sa susţin că Obama a falimentat concernul Chrysler, l-a vândut italienilor de la Fiat, iar aceştia au mutat producţia modelelor Jeep în China. Romney le promite alegătorilor că va lupta pentru slujbele americanilor şi că va susţine industria auto americană. Echipa lui Barack Obama nu a stat cu mâinile în sân, răspunzând prompt şi dur la spotul electoral difuzat de echipa lui Romney pe mai multe canale media din Statele Unite ale Americii.

Echipa lui Barack Obama a subliniat faptul că Mitt Romney a respins în 2009 acordarea sprijinului statului pentru industria auto americană şi le-a reamintit acestora că reprezentanţii Chrysler au asigurat deja americanii că nu îşi vor muta producţia din statul Ohio, al doilea stat american în materie de producţie de automobile.

Echipa lui Obama a subliniat faptul că afirmaţiile din spotul lui Romney erau scoase din context şi neadevărate în forma în care au fost prezentate, deoarece nu prezentau imaginea pe ansamblu a evoluţiei mărcii Chrysler şi a mărcii Jeep.

Reprezentanţii Chrysler au răspuns şi ei la aceste acuzaţii, în încercarea de a clarifica situaţia din timp. Mai precis, producţia mărcii Jeep nu a fost mutată în China, ci marca americană a deschis o fabrică în China, menită să asigure producţia destinată pieţei respective. Niciun automobil Jeep produs în China nu va fi comercializat pe altă piaţă.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Giga Motors
    O mica observatie imi permit: se scrie "presedintie", nu "presedentie". Daca vreti sa fie prezent penultimul "e", puteti incerca varianta neologica "prezidentie".
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru