Opel Agila va primi un înlocuitor - primul teaser al viitorului MPV de oraş

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Opel vor lansa un model de oraş mai mic decât Corsa şi Adam. Pe piaţa din Regatul Unit, se va numi Viva, dar restul Europei îl va cunoaşte sub alt nume, care va fi anunţat mâine. Indiferent de denumire, el este bazat pe platforma viitorului Chevrolet Spark.

Esential 2015 este anul în care va debuta pe piaţă noul Opel Viva, înlocuitorul lui Agila.
Opel a publicat două imagini teaser ale viitorului său model dedicat oraşelor, succesorul lui Agila. Acesta împarte platforma cu viitorul Chevrolet Spark, model care nu va fi comercializat pe piaţa din Europa. Marcă soră celor de la Opel, Vauxhall, a anunţat comercializarea acestui model sub numele de Viva, dar ceilalţi europeni îl vor cunoaşte mâine pe fratele mai mic al lui Adam sub altă denumire. Succesorul lui Agila are o caroserie hatchback cu cinci uşi şi va fi oferit în versiuni cu patru sau cu cinci locuri, urmând să lupte în segmentul lui Renault Twingo, Citroen C1, Peugeot 108 şi Hyundai i10. În ceea ce priveşte aspectul exterior, modelul va fi inspirat puternic de fratele său mai mare, Adam, de la care ar putea prelua şi câteva idei de personalizare. Numele noii citadine este preluat de la un model mai vechi din istoria diviziei din Marea Britanie, Vauxhall, care a fost comercializat între 1963 şi 1979 în peste 1.5 milioane de unităţi, pe când versiunea vândută în restul europei va avea o altă denumire.

Opel ar putea lansa un model mai mic decât Adam şi Corsa

Urmareste Automarket
Cele două imagini teaser prezintă un exemplar de culoare roşie, fotografiat din profil, în raport cu fraţii săi mai mari, Corsa şi Adam.
Remarcăm aceeaşi linie mediană la nivelul portierelor folosită pe toate modelele noi ale mărcii germane, de la Adam la Insignia, precum şi partea frontală bombată ca la Adam şi la Corsa şi linii similare la nivelul uşii hayon-ului. Ne putem aştepta la un set de blocuri optice cu o grafică interioară similară cu cele găsite la Adam şi la motorizări preluate din aceeaşi gamă, dacă nu chiar şi la câteva trăsături de interior împrumutate de la acesta.

Şeful Opel: "Adam va deveni o familie de modele"

Apartenenţa stilistică a lui Viva la gama actuală Vauxhall/Opel este uşor de remarcat, chiar şi cu jumătate de maşină acoperită digital.

Noul model de oraş de la Opel va fi prezentat în martie 2015, la Salonul Auto de la Geneva. Declaraţiile anterioare ale oficialilor mărcii au anunţat producţia la uzina Vauxhall din Ellesmere Port, Regatul Unit, unde era fabricat şi vechiul model Viva. Modelul este o propunere practică în segmentul A şi se concentrează pe latura pragmatică a acestui segment, spre deosebire de fratele său Adam, care abordează nişa de clienţi dornici să atragă atenţia cu o citadină. Chiar şi aşa, design-ul nu va fi un minus pentru succesorul lui Agila, după cum putem observa din imaginile teaser publicate de omoloaga din Regatul Unit a mărcii Opel, Vauxhall, care a anunţat numele modelului cu o zi înainte de cei de Russelsheim.

Via Autocar | Opel

Comentarii (3)

  • legionarul
    o singura chestie nu inteleg....spuneti ca va fi bazat pe platforma viitorului Chevrolet Spark....asta inseamna ca va fi un viitor Chevrolet Spark? in conditiile in care la finele anului viitor Chevrolet se va retrage de pe piata europeana eu stiu ca modele gen Spark Aveo Cruze Captiva nu vor mai avea un succesor....ori stiu gresit ;))
    0 6
  • legionarul
    acum am citit ca pe piata europeana Spark nu va fi comercializat...mea culpa :D
    4 1
  • mai mic decat Adam? un fel de Smart? IQ?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru