Pentru familiști: noua generație Audi A6 Avant oferă mai mult spațiu și preia toate tehnologiile disponibile pe versiunea sedan

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat noua generație A6 Avant. Break-ul constructorului german oferă un interior mai spațios, un portbagaj de 565 de litri și motorizări cu sisteme micro-hibrid. Sistemele de conducere autonomă fac și ele parte din "arsenalul" lui A6 Avant.

Audi a prezentat noua generație Audi A6 în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acum, reprezentanții constructorului german prezintă noul A6 Avant. Modelul producătorului din Ingolstadt promite mai mult spațiu la interior și tehnologii moderne, preluate de pe versiunea sedan.

Noua generație Audi A6 Avant măsoară 4.94 de metri lungime, 1.89 de metri lățime și are o înălțime de 1.47 de metri. Portbagajul noii generații oferă tot 565 de litri, iar zona de încărcare are o lățime de 1050 de mm. Prin rabatarea scaunelor din spate (40:20:40), volumul portbagajului crește până la 1680 de litri.

Pentru un consum de carburant îmbuntățit, dar și pentru emisii ceva mai mici, toate motorizările lui A6 Avant vor integra un sistem de propulsie micro-hibrid. Motoarele V6 vor avea un sistem care funcționează la 48V, în timp ce unitățile cu patru cilindri vor integra un sistem la 12V.

Funcția de "coasting" va fi disponibilă între 55 km/h și 160 km/h, iar sistemul start-stop intervine până la viteze de maximum 22 km/h.

Audi nu a publicat lista cu motorizările lui A6 Avant, dar cu siguranță vom vedea unitățile anunțate și pentru versiunea sedan.

În momentul lansării (luna iunie pe piața din Germania), A6 sedan va fi oferit alături de motorul 3.0 TDI de 286 CP și 620 Nm sau împreună cu propulsorul pe benzină de 3.0 litri TFSI care produce 340 CP și 500 Nm. Ulterior, Audi va oferi motorul diesel de 3.0 litri în varianta de 231 CP și 500 Nm, dar și un agregat diesel de 2.0 litri capabil să ofere 204 CP și 400 Nm.

Motorizările V6 diesel au o cutie Tiptronic cu 8 rapoarte, în timp ce pentru unitățile 3.0 TFSI și 2.0 TDI, nemții vor opta pentru o transmisie S Tronic cu 7 trepte. Sistemul de tracțiune integrală quattro va fi oferit standard pe toate motorizările de 3.0 litri.

Pentru ceva mai multă dinamică, break-ul va putea fi comandat și cu un sistem de direcție integrală. În dreptul suspensiilor, Audi a pregătit patru versiuni: standard, sport, sport cu controlul amortizoarele și pneumatică.

La interior, Audi A6 Avant preia elementele de pe versiunea sedan. Clienții vor putea opta pentru instrumentarul de bord digital (diagonală de 12.3 inch) și pentru ecranul central de 10.1 inch.

Controlul climatizării se realizează prin intermediul unui ecran tactil de 8.6 inch.

Noul A6 Avant va oferi tehnologii de conducere autonomă. Pachetul Tour oferă cruise control assist, tehnologie care completează clasciul cruise control adaptiv. Sistemul promite mișcări fine ale direcției pentru menținerea vehiculului pe banda de mers. Pachetul City avertizează șoferul, atât vizual, cât și auditiv, cu privire la mașinile care se deplasează perpendicular pe direcția de mers și care prezintă un potențial pericol.

Comentarii (2)

  • The same old shit...
    6 7
  • Rudolf D.
    spuse vulpea...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru