Şeful Bentley: "Primul nostru motor diesel va fi oferit pe Bentayga, viitorul SUV"

de Sebastian Toma
Joi, 05.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wolfgang Dürheimer, CEO-ul Bentley, a confirmat în cadrul unui interviu că SUV-ul mărcii va fi oferit şi cu o motorizare diesel, prima din istoria companiei.

Esential 20.000 de unităţi vrea să livreze Bentley în 2020, aproape dublu faţă de rezultatul din 2014, cel mai bun din istoria mărcii.
Bentley se pregăteşte să lanseze primul său SUV, un model aşteptat să se numească Bentayga. Potrivit lui Wolfgang Dürheimer, CEO-ul Bentley, SUV-ul va fi primul model al mărcii oferit vreodată alături de o motorizare diesel. Este pentru prima dată când un oficial al mărcii din Crewe confirmă intenţia lansării unei motorizări alimentate cu motorină în oferta Bentley. În trecut, posibilitatea unui diesel în gama Bentley era exclusă categoric, cu motivaţia că nu există niciun client interesat de acest tip de propulsor şi că nu este necesar pentru portofoliu, dar CEO-ul mărcii justifică existenţa diesel-urilor din motive de reducere a emisiilor de CO2 la nivel de gamă.

Şeful Bentley: ”Fiecare model din gamă va fi oferit şi în versiune hibridă”

La fel ca oricare altă marcă, Bentley are propriile obiective de reducere a emisiilor de CO2, aşa că producătorul a operat deja o strategie de downsizing şi va introduce în viitor sistemele de propulsie hibride, anunţă Dürheimer. Aceste strategii de reducere a emisiilor de CO2 sunt din ce în ce mai importante pentru Bentley, din moment ce marca a livrat 11.020 unităţi în 2014 şi se pregăteşte să mărească livrările la 20.000 de unităţi până în 2020. SUV-ul din Crewe va aduce noi clienţi pentru marca britanică, dar se adresează şi clienţilor actuali ai companiei.

SUV-ul Bentley: clip video teaser şi o versiune hibridă plug-in confirmată pentru 2017

Urmareste Automarket
Peste 4.000 de potenţiali clienţi ai SUV-ului de la Bentley şi-au arătat interesul pentru achiziţia unui asemenea model. Britanicii se pregătesc cu un program intensiv de training pentru angajaţii din toate ariile companiei pentru a se asigura că vor avea suficient personal pentru gestionarea noului produs din ofertă.

SUV-ul Bentley va avea o viteză maximă de 320 km/h

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (10)

  • Adrian24
    rahat. iar un diesel vag.
    11 13
  • ce-i asta...papa-mobilul?
    12 8
  • mishazaitev
    Primul LOR motor diesel? Poate a vrut sa spuna primul diesel de provenienta VAG care va echipa un Bentley ...
    15 6
  • hazard
    VAG avea si un V12 diesel ... pus pe q7, parca. Poate ala sa traga un asemenea monstru.
    13 5
  • mishazaitev
    hazard

    V12 6.0TDI, 500 cp, 1000 NM, poate sa traga si un avion, dar cred ca aceea va fi varianta superioara de echipare. Pentru saraci cred ca va fi suficient 4.2 -ul V8 de 340 cp -::)))))).
    9 5
  • daca nu ii pune doua mii tEdEi tot degeaba
    8 14
  • Blasfemie totala. Designul ii discutabil dar numele ala execrabil si o motorizare diesel is de tot rasul.
    12 8
  • :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Bentley diesel,daca nu fac astia un bentley in categoria masini utilitare,degeaba,un fel de amarok,dar pentru carat porcii de lux,aia hraniti cu ghinde,pt jambon.
    chiar ma asteptam la aceasta idiotenie din partea vag. asteptam noul continental gt 2.0 TDI,consum 4%.
    11 9
  • Nu stiu de ce trebuie sa asociati un diesel cu un tractoras. Cu siguranta ca va fi un diesel foarte rafinat si bine antifonat. Va fi ales probabil pentru cuplu si mai putin pentru consum. Daca de Cayenne diesel nu se plange nimeni ca e zgomotos, cu atat mai putin de un Bentayga, care va fi pozitionat si mai sus ca pret si implicit va fi si mai atent lucrat.
    Restul sunt doar glume de ghetou!
    P.S. - nu cred ca va fi folosit V12, n-ar avea sens sa puna un V12 ca intrare in gama, atata timp cat Bentley va folosi cu siguranta si V8-ul pe benzina de pe Continental si grupul are V8-ul diesel cu potential foarte bun. V12-le TDI a fost doar o demonstratie de forta, dar nu avea viitor, la fel ca si V10-le.
    10 1
  • cristi
    O sa plangem dupa modele vechi .
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru