Acuzatii

Joi, 10 Septembrie 2020 | Industrie

Dieselgate: Martin Winterkorn, fostul CEO al grupului VW, va fi judecat pentru fraudă și constituire de grup infracțional

Fostul CEO al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost trimis în judecată pentru fraudă și constituire de grup infracțional în scandalul Dieselgate, după ce judecătorii au admis acuzațiile, potrivit presei din Germania.
Joi, 20 August 2020 | Industrie

Președintele Volkswagen scapă de noi acuzații privind manipularea piețelor în scandalul Dieselgate: compania va plăti o amendă de 1.5 milioane de euro

Președintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, a acceptat să plătească o amendă de 1.5 milioane de euro pentru ca procurorii germani să-și retragă acuzațiile de manipulare a piețelor în scandalul Dieselgate. Un fost CEO VW a scăpat de acuzații fără amendă, însă ancheta va continua în cazul lui Martin Winterkorn, șeful VW la momentul izbucnirii Dieselgate.
Joi, 21 Mai 2020 | Industrie

Șefii Volkswagen au scăpat de proces în cazul Dieselgate: instanța a clasat dosarul după ce constructorul a plătit o amendă de 9 milioane de euro

CEO-ul Herbert Diess și președintele neexecutiv Hans Dieter Poetsch au scăpat de acuzațiile de manipulare a pieței bursiere în cazul Dieselgate. O instanță din Germania a clasat dosarul după ce Volkswagen a decis să plătească o amendă de 9 milioane de euro în locul celor doi oficiali. Martin Winterkorn, CEO în momentul izbucnirii Dieselgate, este în continuare judecat pentru fraudă.
Miercuri, 25 Septembrie 2019 | Industrie

Dieselgate revine în prim-plan: șefii Volkswagen sunt acuzați oficial de manipularea piețelor în scandalul emisiilor diesel

Scandalul Dieselgate este din nou în prim-plan, după ce șefii Volkswagen, printre care și CEO-ul Herbert Diess, au fost acuzați oficial de procurorii germani că au manipulat piețele în problema emisiilor diesel. Volkswagen spune că acuzațiile sunt nefondate, iar avocații companiei susțin că Diess nu riscă să-și piardă funcția.
Luni, 22 Aprilie 2019 | Industrie

Nissan i-a făcut plângere penală lui Carlos Ghosn pentru abuz în serviciu: “Conduita lui a fost inacceptabilă, vom cere despăgubiri”

Nissan a anunțat că a făcut o plângere penală împotriva lui Carlos Ghosn și îl acuză de abuz în serviciu pe fostul său șef. “Conduita lui a fost inacceptabilă, vom cere despăgubiri,” au transmis oficialii constructorului.
Luni, 15 Aprilie 2019 | Industrie

Fostul CEO Volkswagen, acuzat oficial de fraudă în scandalul Dieselgate: Martin Winterkorn riscă până la 10 ani de închisoare în Germania

Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen, a fost acuzat oficial de fraudă de către autoritățile germane pentru implicarea în scandalul Dieselgate. Winterkorn fusese acuzat de fraudă și anul trecut în Statele Unite, însă nu poate fi arestat dacă nu părăsește Germania. Procurorii nemți spun că fostul șef de la Volkswagen riscă până la 10 de ani de închisoare pentru fraudă și încălcarea mai multor legi.
Vineri, 05 Aprilie 2019 | Industrie

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Volkswagen: "Constructorii au restricționat concurența pentru tehnologiile anti-poluare"

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Grupul Volkswagen că între 2006-2014 au restricționat concurența în dezvoltarea sistemului de tratare cu AdBlue și au întârziat introducerea filtrelor de particule la motoarele pe benzină.
Sambata, 05 Ianuarie 2019 | Industrie

Carlos Ghosn va fi audiat în ședință publică pe 8 ianuarie: fostul șef Nissan a cerut motivarea deciziei pentru prelungirea arestului

Carlos Ghosn este aproape de prima apariție publică după ce a fost arestat la Tokyo în urmă cu aproape două luni. Fostul șef Nissan a cerut să fie audiat public pentru a afla motivele pentru care arestul său a fost prelungit, iar ședința va avea loc pe data de 8 ianuarie.
Vineri, 21 Decembrie 2018 | Industrie

Eliberarea lui Carlos Ghosn, refuzată de procurori: fostul președinte Nissan, acuzat că a transferat pierderi personale de 16 milioane dolari către constructor

Procurorii japonezi au emis noi acuzații la adresa lui Carlos Ghosn, acesta fiind suspectat acum că a transferat pierderi de 16.6 milioane de dolari din investițiile personale către constructorul japonez. Astfel, speranțele sale de eliberare pe cauțiune au fost năruite.
Marti, 11 Decembrie 2018 | Industrie

Carlos Ghosn ripostează: fostul președinte Nissan a făcut plângere împotriva deciziei de prelungire a arestului

Carlos Ghosn, fostul președinte Nissan, a depus o plângere împotriva deciziei instanței care a decis prelungirea arestului pe baza unor noi acuzații de fals în declarații, potrivit autorităților din Tokyo.
Vineri, 07 Decembrie 2018 | Industrie

Carlos Ghosn și Nissan, aproape să fie acuzați oficial pentru încălcarea legilor financiare: Ghosn are 60-70% șanse de condamnare, susține presa japoneză

Procurorii sunt așteptați să pună sub acuzare, în mod oficial, atât pe Nissan, cât și pe fostul său președinte, Carlos Ghosn, pentru încălcarea legilor financiare ale Japoniei, potrivit presei nipone.
Miercuri, 28 Noiembrie 2018 | Economic

Update: Carlos Ghosn neagă acuzațiile că ar fi transferat pierderi din investițiile sale financiare către Nissan

Carlos Ghosn, fostul președinte de la Nissan, neagă acuzațiile că ar fi transferat pierderile din investițiile financiare către producătorul auto, pentru a evita să suporte chiar el pierderi de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de avocatul său.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 26 Noiembrie 2018 | Industrie

Carlos Ghosn ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse: oficialul susține că nu ar fi avut nicio intenție să mintă în declarațiile financiare

Carlos Ghosn ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse de procurori și susține că nu ar fi avut nicio intenție să mintă în declarația sa de venituri, potrivit televiziunii publice japoneze NHK.
Marti, 19 Iunie 2018 | Industrie

Acuzații de sabotaj la Tesla: Elon Musk susține că un angajat a cărui promovare a fost refuzată a trimis date sensibile în afara companiei

Elon Musk a trimis un email în interiorul Tesla în care își acuză un angajat de sabotaj al activității companiei. Șeful Tesla susține că angajatul respectiv dorea o promovare, dar a fost refuzat, iar mai apoi acesta a trimis date sensibile către persoane din afara companiei.
Miercuri, 25 Octombrie 2017 | Industrie

Volkswagen respinge acuzațiile de cartel: “Nu știm nimic despre asta, noi am respectat legea”

Șeful grupului Volkswagen respinge acuzațiile că producătorii auto din Germania ar fi format un cartel tehnologic în ultimele decenii, după ce Comisia Europeană a început o investigație în acest sens.

Tag-uri similare

Volkswagen, Comisia Europeana, acuzatii, cartel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru