Amenzi

Luni, 18 Aprilie 2022 | Intern

Poliția Română: Peste 400 de șoferi amendați pentru conducere agresivă, în prima lună de la noile măsuri

Nu mai puțin de 450 de șoferi au fost amendați pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancționează comportamentul agresiv în trafic, susțin reprezentanții Poliției Române.
Joi, 04 Iunie 2020 | Intern

Proiect aprobat: perioada în care o mașină poate fi "abandonată" în parcările publice, redusă de la un an la 6 luni

Mașinile vor putea staționa în parcările publice doar 6 luni, comparativ cu termenul actual de un an, înainte de a fi ridicate de autoritățile locale, care le vor restitui doar dacă proprietarul are inclusiv ITP valabil.
Marti, 25 Februarie 2020 | Industrie

Daimler așteaptă pierderi uriașe în problema emisiilor diesel la Mercedes: costuri estimate la 30 de miliarde de euro

Daimler estimează că problema trucării emisiilor diesel la Mercedes îi va provoca pierderi totale de peste 30 de miliarde de euro, după ce autoritățile din Germania vor anunța decizia definitivă.
Joi, 13 Februarie 2020 | Intern

Numărul șoferilor fără RCA, în continuă creștere: 9.000 de amenzi în 2019

Poliția Rutieră a aplicat anul trecut aproape 9.000 de amenzi șoferilor care au fost surprinși în trafic fără RCA. Numărul șoferilor fără asigurarea obligatorie continuă să crească anual, de la 7.000 de amenzi în 2016.
Marti, 13 August 2019 | Masini electrice si hibride

Dacia ar putea lansa un SUV hibrid: “Este greu de crezut că vom rămâne pe margine în cursa electrificării”

Dacia ar putea lansa în curând un SUV hibrid, cu scopul de a evita amenzile costisitoare privind nerespectarea țintelor de emisii, potrivit unor surse apropiate de companie. “Este greu de crezut că Dacia va rămâne pe margine în cursa electrificării,” a declarat un oficial Renault.
Marti, 13 August 2019 | Intern

Șoferii nu mai au voie să țină telefonul în mână la volan: amenda maximă este de 1.160 lei

Proiectul care prevede că șoferii nu mai au dreptul să țină telefonul în mână în timpul mersului a fost adoptat și va permite polițiștilor să aplice 4 puncte de penalizare și amenzi de până la 1.160 de lei.
Luni, 12 August 2019 | Intern

Proiectul care interzice șoferilor să țină telefonul în mână la volan ar putea fi adoptat luni: amenzi de 580 de lei și 30 de zile fără permis

Guvernul ar putea adopta în ședința de luni un proiect prin care se interzice ținerea în mână și utilizarea telefonului în timpul mersului. Amenda va fi de 580 de lei, iar șoferul riscă să rămână fără permis timp de 30 de zile.
Duminica, 14 Iulie 2019 | General

Poliția rutieră din Londra va folosi drone: "Scopul este intimidarea șoferilor agresivi și a celor care participă la curse ilegale de mașini"

Poliția rutieră din Londra va utiliza drone cu scopul de a identifica mai rapid șoferii care depășesc cu mult limitele de viteză și care participă la curse ilegale de mașini.
Miercuri, 26 Iunie 2019 | Industrie

Studiu: Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă cele mai mari amenzi pentru nerespectarea țintelor de emisii din 2020: Volvo și Toyota sunt scutite de griji

Grupurile Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă amenzi de 1.8 miliarde euro, respectiv 750 de milioane de euro, dacă nu respectă țintele de emisii CO2 pentru anul 2020, potrivit unui nou studiu de piață. Același studiu menționează că Volvo și Toyota nu au nicio grijă din acest punct de vedere.
Vineri, 05 Aprilie 2019 | Industrie

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Volkswagen: "Constructorii au restricționat concurența pentru tehnologiile anti-poluare"

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Grupul Volkswagen că între 2006-2014 au restricționat concurența în dezvoltarea sistemului de tratare cu AdBlue și au întârziat introducerea filtrelor de particule la motoarele pe benzină.
Joi, 04 Aprilie 2019 | Intern

Operațiunea Speed Marathon în România: 13.000 de mașini controlate, 8.190 de amenzi și 481 de permise reținute

Autoritățile au anunțat rezultatele operațiunii Speed Marathon, care a avut loc miercuri în toată țara. Polițiștii români au controlat 13.000 de mașini, au aplicat 8.190 de sancțiuni contravenționale și au reținut 481 de permise. Operațiunea s-a desfășurat în toate statele UE.
Vineri, 11 Ianuarie 2019 | Intern

Proiect de lege: șoferii care țin telefonul în mână la volan vor primi o amendă de minim 1.300 de lei și vor avea permisul suspendat 30 de zile

Șoferii care țin în mână telefonul mobil în timpul mersului vor primi o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei și vor avea permisul suspendat timp de 30 de zile, potrivit unui proiect de lege pentru schimbarea Codului Rutier.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 12 Decembrie 2018 | Economic

Constructorii auto riscă amenzi de 4 miliarde euro dacă nu respectă țintele de emisii din 2020: Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai vulnerabile

Grupurile Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai expuse la primirea unor amenzi din partea Uniunii Europene pentru nerespectarea țintelor de emisii CO2 pentru anul 2020. Analiștii estimează că Volkswagen nu va respecta ținta de 95 de grame pe kilometru și că va primi o amendă de 1.4 miliarde de euro.
Marti, 07 August 2018 | Industrie

Studiu: “Producătorii auto riscă amenzi totale de 14 miliarde de euro din partea UE dacă nu respectă țintele de emisii până în 2020”

Producătorii auto din Europa riscă să plătească amenzi totale în valoare de 14 miliarde de euro către UE dacă nu vor respecta țintele mai dure privind reducerea emisiilor până în 2020, potrivit unui studiu realizat de analiștii de la IHS Markit.
Joi, 02 August 2018 | Economic

Grupul Volkswagen, profit pe primul semestru în ciuda amenzilor din scandalul Dieselgate: “Avem mari provocări în față, în special trecerea la WLTP”

Grupul Volkswagen a rămas pe profit în primul semestru din 2018, cu creșteri consistente ale veniturilor și vânzărilor, în ciuda amenzilor de circa 1.6 miliarde de euro ca urmare a scandalului Dieselgate.
Joi, 28 Iunie 2018 | Intern

Amenzile de circulație vor putea fi plătite la jumătate în 15 zile lucrătoare: măsura intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019

Șoferii vor avea la dispoziție 15 zile lucrătoare pentru a plăti jumătate din valoarea unei amenzi rutiere, în loc de 48 de ore ca în prezent. Măsura se va aplica începând din 1 ianuarie 2019.
Marti, 15 Mai 2018 | Intern

Proiect de lege: șoferii care nu plătesc amenzile rutiere și refuză să facă muncă în folosul comunității pot ajunge la închisoare

Proiectul de modificare a Codului Penal prevede că șoferii care nu fac muncă în folosul comunității în cazul în care nu achită amenzile rutiere riscă să ajungă la închisoare între 3 luni și 2 ani.
Vineri, 11 Mai 2018 | Intern

Proiect de lege: pensionarii ar putea plăti amenzi mai mici decât restul șoferilor

Persoanele care au ieșit la pensie ar putea plăti amenzi de aproape două ori mai mici decât restul șoferilor, potrivit unui nou proiect de lege.
Vineri, 27 Aprilie 2018 | Intern

Proiect de lege: perioada în care amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate ar putea fi mărită de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare

Perioada în care o serie de amenzi, precum cele de circulație, vor putea fi achitate la jumătate din valoarea lor va fi extinsă de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare, potrivit unui proiect de lege.
Miercuri, 06 Decembrie 2017 | Intern

Oficial: punctul de amendă se plafonează la 145 de lei până la 31 decembrie 2018

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care prevede plafonarea unui punct de amendă la 145 de lei până la 31 decembrie 2018, pentru a evita creșterea amenzilor în contextul măririi salariului minim brut la 1.900 de lei.

Tag-uri similare

accident, hibrid, amenzi, soferi, reguli China, amenzi China
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru