Takata

Miercuri, 03 Mai 2023 | Siguranta

Recall masiv la Audi și BMW: peste două milioane de mașini, rechemate din cauza airbag-urilor defecte

Audi și BMW au inițiat campanii de rechemare pentru mai multe modele din trecut echipate cu airbag-urile Takata. Cele două campanii vizează peste două milioane de mașini care ar putea avea airbag-uri defecte.
Miercuri, 29 Septembrie 2021 | Siguranta

BMW Seria 3 E46, echipat cu airbaguri Takata, rechemat în service. Verifică online dacă mașina se încadrează în campanie

Constructorul bavarez de automobile anunță o acțiune de rechemare în service a exemplarelor Seria 3 (E46) echipate cu airbaguri Takata. Proprietarii din România pot verifica, gratuit, prin intermediul unei aplicații online dacă mașina lor se încadrează în această campanie.
Marti, 24 Noiembrie 2020 | Industrie

General Motors cheamă în service 7 milioane de vehicule la nivel global: peste un miliard de dolari pentru înlocuirea airbag-urilor Takata

General Motors trebuie să cheme în service 7 milioane de vehicule la nivel global din cauza problemelor cu airbag-urile Takata, după ce autoritățile americane au respins cererea GM pentru evitarea acestui recall. Grupul estimează că operațiunile de înlocuire a airbag-urilor vor avea un cost de peste un miliard de dolari.
Luni, 16 Aprilie 2018 | Industrie

Toyota România a chemat în service peste 1.600 de mașini: probleme la modelele echipate cu airbag Takata

Toyota a anunțat că, în luna martie a acestui an, au fost chemate în service 1.639 de autovehicule din România, din cauza problemelor la unitățile echipate cu airbag-urile Takata.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Economic

Amendați pentru cartel: cinci producători au fixat prețurile pentru componente auto pe care apoi le-au vândut către Toyota, Suzuki și Honda

Comisia Europeană a anunțat amenzi totale de 34 de milioane de euro pentru cinci producători de componente auto, respectiv Tokai Rika, Takata, Autoliv, Toyoda Gosei și Marutaka. Aceștia s-au înțeles să fixeze prețurile pentru centuri de siguranță, airbag-uri și volane pe care apoi le-au vândut către Toyota, Suzuki și Honda.
Joi, 20 Iulie 2017 | Siguranta

Probleme fără sfârșit pentru Takata: 2.7 milioane de mașini trebuie rechemate din nou în service, deși acestea fuseseră deja reparate

Furnizorul japonez de componente și sisteme de siguranță Takata este urmărit de problema airbag-urilor defecte chiar și după faliment. Aproape 3 milioane de airbag-uri trebuie reparate din nou, deși fuseseră deja rechemate în service.
Marti, 11 Iulie 2017 | Siguranta

"Airbag-urile ucigașe" Takata au mai făcut o victimă. Bilanțul atinge 17 decese la nivel mondial

Un bărbat din Florida a decedat după ce airbag-ul unui Honda Accord i-a explodat în față cu tot cu fragmentele metalice generate de dezintegrarea modulului airbag. Este a 17-a victimă
Luni, 19 Iunie 2017 | General

Takata se pregătește să intre în cărțile de istorie: japonezii ar urma să declare falimentul la finalul săptămânii

Scandalul Takata s-ar putea încheia. Zvonurile spun că niponii vor declara falimentul la finalul săptămânii și vor trece sub guvernarea rivalilor americani de la Key Safety Systems.
Luni, 22 Mai 2017 | Industrie

Toyota, BMW, Subaru și Mazda fac pace cu Takata. Prețul înțelegerii este de jumătate de miliard de dolari

Patru dintre cei 19 constructori auto afectați de scandalul Takata au decis să ajungă la o înțelegere cu furnizorul japonez. Acesta va plăti 533 de milioane de dolari.
Vineri, 13 Ianuarie 2017 | Industrie

Producătorul de airbaguri Takata își toarnă cenușă în cap: recunoaște că a furnizat airbaguri defecte și acceptă să plătească un miliard de dolari

Takata va pleda vinovat într-un proces intentat de justiția americană. Pentru a ajunge la o înțelegere, Takata va plăti un miliard de dolari.
Miercuri, 31 August 2016 | Siguranta

Scandalul airbagurilor Takata putea fi evitat de acum 16 ani: au existat dovezi că japonezii riscă viața șoferilor, dar constructorii le-au ignorat

O serie de teste desfășurate la începutul anilor 2000 au arătat că airbagurile Takata sunt extrem de periculoase. Constructorii auto au ignorat însă avertismentele pentru că airbagurile Takata erau mai ieftine.
Miercuri, 20 Iulie 2016 | Siguranta

Crime cu premeditare? Mai mulți ingineri Takata au trunchiat rapoartele airbagurilor trimise către Honda

Coșmarul Takata pare să nu se mai termine pentru Honda. Constructorul japonez a aflat că inginerii Takata au trimis rapoarte incomplete despre comportamentul airbagurilor.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 04 Mai 2016 | Siguranta

Cel mai mare recall din istorie se dublează și ajunge la 65 de milioane de mașini rechemate în service în SUA din cauza airbag-urilor defectuoase

Povestea airbag-urilor Takata continuă în SUA. Cele 30 de milioane de mașini rechemate în service din cauză că airbag-urile pot exploda cu fragmente metalice se transformă în 65 de milioane după ce autoritățile americane au extins procedura de recall.
Miercuri, 24 Februarie 2016 | Siguranta

Fără număr: încă 90 de milioane de maşini cu airbag-uri Takata ar putea fi rechemate în service, adică 40% din parcul auto din SUA

Autorităţile americane analizează posibilitatea de a solicita rechemări în service pentru încă 90 de milioane de maşini afectate de defecţiuni la airbag-urile Takata.
Joi, 11 Februarie 2016 | Industrie

Numărătoarea continuă: BMW, Volkswagen şi Daimler recheamă în service 2.5 milioane de maşini din cauza airbag-urilor Takata

BMW, Volkswagen şi Daimler au anunţat împreună recall-uri de 2.5 milioane de maşini echipate cu airbag-uri Takata în Statele Unite.
Marti, 09 Februarie 2016 | Siguranta

Japonezii "sabotează" modelele germane: Volkswagen Tiguan și Audi Q5 au și ele probleme cu airbagurile Takata

Volkswagen și Audi au anunțat că mai multe exemplare Tiguan și Q5 vândute în Statele Unite vor fi rechemate în service din cauza unor airbaguri defecte, furnizate de Takata.
Luni, 09 Noiembrie 2015 | Modele noi

După 40 de milioane de mașini cu airbaguri suspecte, constructorii japonezi pregătesc martiriul Takata

Honda a fost primul constructor nipon care a renunțat la serviciile Takata după ce airbagurile furnizorului au demonstrat probleme grave. După Honda a urmat și Mazda, iar restul producătorilor japonezi se pregătesc să le calce pe urme.
Vineri, 21 August 2015 | Industrie

Toyota ar putea cumpăra airbag-uri de înlocuire și de la rivalii companiei Takata

Recall-ul în service generat de japonezii de la Takata i-ar putea obliga pe conaționalii lor de la Toyota să apeleze și la alți furnizori pentru a înlocui airbag-urile care au capsele de umflare defecte.
Miercuri, 20 Mai 2015 | Siguranta

Scandalul Takata atinge un nou vârf: producătorul de airbag-uri anunţă cel mai mare recall din istorie, cu 33.8 milioane de maşini

Japonezii de la Takata au recunoscut public că airbag-urile montate în peste 33 de milioane de maşini vândute la nivel global au defecte şi ar putea pune în pericol pasagerii. Toate maşinile afectate vor fi rechemate în service.
Luni, 17 Noiembrie 2014 | Feature

Analiză: Dezastrul Takata. Căderea celui mai important producător japonez de centuri şi airbag-uri

Takata este nume care a reuşit să îşi atragă în ultimele luni foarte multă publicitate negativă în lumea auto. Producătorul japonez de airbaguri şi centuri de siguranţă a fost implicat în câteva dintre cele mai mari recall-uri din industrie. Cine este Takata şi de unde au plecat toate problemele sale?

Tag-uri similare

Toyota, Nissan, Honda, Mazda, recall, recall Toyota, takata, recall Honda, recall Mazda, airbag takata
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru