Viitorul Smart Fortwo va creşte în dimensiuni şi va avea un design nou

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart lucrează la o nouă generaţie a modelului Fortwo, programată să debuteze în 2014. Ea va fi mai mare decât actualul model şi va introduce o nouă filosofie de design.

Mercedes ne promite o nouă generaţie a best-seller-ului Smart Fortwo abia în 2014. Până atunci însă, o mulţime de zvonuri şi informaţii din interior vin să ne ofere o imagine virtuală a micului model urban.

Creat special pentru oraş, cu dimensiuni reduse, viitorul Smart Fortwo va adopta o nouă filosofie de design, încercând să renunţe la aspectul tradiţional.

Pentru început, noua generaţie va folosi o capotă alungită şi va avea o lăţime ceva mai mare. Aceste două trăsături vor ajuta modelul să se supună normelor stricte de siguranţă impuse de EuroNCAP şi să obţină 5 stele. Fortwo va creşte şi în lungime cu aproximativ 8 cm, urmând să măsoare 2750 mm. Lăţimea va urca şi ea la 1660 mm.

Deşi va adopta o capotă ceva mai lungă, Smart Fortwo va beneficia de aceeaşi poziţionare posterioară a motorului şi de propulsia spate. Arhitectura va găzdui un motor cu trei cilindri, de 0.9 litri, echipat cu injecţie directă. Deşi va fi un ”benzinar”, el îi va locul actualului motor diesel de 0.8 litri, tot cu trei cilindri.

Totodată, lipsa lui va fi substituită şi de o versiune complet electrică, echipată cu motor de 90 de cai putere, oferit de Bosch, şi un set de baterii litiu-ion, oferite de Accumotive, o companie deţinută parţial de Daimler.

Viitorul Fortwo va promite o configuraţie cu două locuri în standard şi un al treilea regăsit în spatele celorlalte.

Chiar şi aşa, Smart ne promite cinci stele la testele EuroNCAP şi un comportament demn de modele situate în segmente mai mari.

Noul Smart Fortwo va deschide drumul şi pentru un urmaş al vechiului Forfour, dar şi pentru un crossover de mici dimensiuni, o idee care datează din 2005, dar care a fost abandonată între timp.

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru