Alonso, în negocieri avansate cu McLaren pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 03.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este în negocieri avansate cu McLaren pentru semnarea unui contract cu McLaren, după ce a decis să părăsească Ferrari la sfârşitul anului, potrivit unor surse din presa internaţională.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari
50 de milioane de euro este salariul anual oferit de McLaren pentru Fernando Alonso, potrivit unor informatii neoficiale
2007 este sezonul in care Fernando Alonso a mai concurat pentru McLaren, cu Lewis Hamilton drept coechipier
Fernando Alonso este foarte aproape de oficializarea despărţirii de Ferrari după o colaborare de cinci ani, potrivit unor informaţii de ultimă oră din paddock-ul circuitului de la Suzuka.

Potrivit unor surse multiple citate de presa internaţională, Alonso a avut o discuţie cu şeful Marco Mattiacci pe tema viitorului Scuderiei Ferrari, în urma căreia a decis să plece de la echipă la sfârşitul acestui an.

Ferrari i-a transmis că mai are nevoie de doi ani pentru a putea dezvolta un monopost cu care să revină în lupta pentru titlul mondial, în timp ce Alonso vrea să câştige titluri mondiale chiar de anul viitor, întrucât se apropie de finalul carierei.

În acest context, Alonso a intensificat discuţiile cu McLaren pentru revenirea la echipa pentru care a mai concurat în sezonul 2007.

Potrivit informaţiilor, spaniolul este deja în negocieri avansate cu McLaren pentru semnarea unui contract pentru sezonul 2015, însă cele două părţi sunt încă departe de a ajunge la un acord final.

McLaren şi-a manifestat în mod public dorinţa de a-l readuce la echipă pe Alonso în sezonul 2015, însă până în prezent spaniolul a fost reticent din cauza speculaţiilor potrivit cărora motorul dezvoltat de Honda are mai puţini cai putere şi un consum de carburant mai mare decât cele ale rivalilor de la Mercedes, Ferrari şi Renault.

Indiferent de situaţie, se anticipează că vor mai trece câteva săptămâni până când Ferrari şi Alonso vor confirma oficial despărţirea, întrucât există numeroase clauze care trebuie rezolvate, iar abia apoi spaniolul va putea semna cu o altă echipă.

Piaţa transferurilor, bulversată

Plecarea iminentă a lui Alonso de la Ferrari va bulversa complet piaţa transferurilor pentru sezonul următor, deşi până cu câteva săptămâni în urmă aceasta părea stabilă. Ferrari va avea nevoie de un înlocuitor pentru Alonso, iar presa internaţională a speculat un posibil interes pentru Lewis Hamilton.

Totuşi, cel mai probabil, Scuderia va alege între piloţi precum Nico Hulkenberg, Romain Grosjean sau Jules Bianchi, care sunt liberi de contract la sfârşitul acestui an, şi va aştepta cel puţin încă un an pentru a aduce un pilot de calibru precum Hamilton sau Sebastian Vettel.

Cel mai probabil, Kimi Raikkonen îşi va respecta contractul pentru sezonul 2015, potrivit unor declaraţii făcute în paddock-ul circuitului de la Suzuka. 

Între timp, McLaren va trebui să decidă dacă renunţă la serviciile lui Jenson Button sau Kevin Magnussen, amândoi fiind creditaţi cu şanse să rămână la echipă.

Inevitabil, în funcţie de mutările pe care le vor face Ferrari şi McLaren, şi alte echipe vor avea locuri disponibile pentru anul următor.

Comentarii (26)

  • Imi mentin consecventa. NU IL VREAU LA MCLAREN.
    Dar... am o satisfactie diabolica sa vad cum ferraristii saracii se tot incurajeaza singuri ca nu va merge la Mclaren, ca Mclaren este o solutie proasta etc. Ca ar fi mai bine Red Bull sau Mercedes bla bla. Concluzia e simpla fratilor. Spre disperarea voastra merge. Honda is nebuni cati bani au investit in el: 30 de milioane clauza de reziliere + 33 de milioane pe an pentru 2015-2017. Daimler din conceptia tipic germana nu ar fi aruncat cu banii astia. Iar Red Bull si Ferrari nu pot sa faca asta. Pe forums.autosport sunt informatii ca deja a fost la centrul din Sakura unde a primit informatii despre motor si asigurari ca nu sunt in urma asa cum a precizat Autosprintul si Corriere dello Sport.
    Cand Alonso semneaza cu Mclaren abia astept sa va sterg ranjetul de pe fatza. Sa vad ce mutre o sa faceti atuncea cand simbolul ferrari din ultimii 5 ani, omul care i-a tinut practic in viata desi masina era mediocra, vine in Woking.
    Abia astept sa va vad fetzele atunci.
    19 29
  • Mai Mirciulica, nu baga in aceasi oala pe toata lumea, ok? Eu sunt unul dintre cei care se bucura sincer ca pleaca Alonso de la Ferrari. In plus consider ca Ferrari va mai castiga un tilu mondial la piloti cu Kimi, asta indiferent daca mega pilotul spaniol va pleca sau nu (nu am nimic cu cei care il sustin pe spaniol!!). Timpul ne va spune daca am sau nu dreptate.
    21 7
  • @Mclaren_mircea_1984 sunt unul dintre cei mai mari fani Farrari insa credema ca nu ma deranjeaza ca alonso merge la voi la mclaren, pentru ca nu va face mare lucru acolo la fel cum nu a facut nici la ferrari, ba mai mult ma bucur ca alonso pleaca si echipa poate fi revitalizata, iar daca alonso crede ca la mclaren va avea mai repede succes delireaza, pentru ca da Honda poate construi motoare foarte buna, dar asta nu inseamna ca o va face la anul, iar din cate se aude e mai slad decat al celor de la renault si sa nu uitam ca mclaren si acum are cel mai puternic motor si se lupta cu Force India, adica ce vreau sa spun este ca degeaba va veni Honda cu un motor bun sau foarte bun cand ei nu se ocupa de ers si de restul masini, asa ca mircea abia astept ca alonso sa semneze cu Mclaren si atunci voi rade eu de voi si de alonso, nu tu de ferrari
    12 7
  • unu adi
    Daca in final va fi asa, iar motorul Honda este mai slab ca putere si consum mai ridicat,stiti si voi prea bine ce inseamna sa aduci masina sau motor nou in F1(ex:Red Bull Racing cu motorul Renault 2014) atunci nu-l vad prea bine pe Alonso, pt ca acum e determinat si dornic de un nou titlu iar daca incep sa apara problemele o sa intervina frustrarea, greselile etc etc.
    9 3
  • Pikachu F1
    Spre dezamagirea unora, eu nu sunt trist ca pleaca de la Ferrari. Sunt fan Ferrari de multi ani si desi am sustinut echipa si pilotii ei, nu intotdeauna m-am "bucurat" de deciziile lor. Dar daca Alonso pleaca, nu pot decat sa-i multumesc pentru cum a pilotat in cei cinci ani pentru Ferrari. Nu neg ca a facut si cateva greseli, dar singuri vinovati sunt cei care au condus echipa si care au fost "magistrali" doar in greseli, foarte multe de altfel. Di Monte, a facut o treaba foarte buna cu masinile de strada Ferrari dar departamentul de masini de strada nu are nici o treaba cu departamentul de Formula 1. Una este sa proiectezi masini de strada, unde nu ai nevoie de aprobari pentru teste, nu ai timp limitat in simulator sau in tunelul de vant, ci exact opus. Testezi cand vrei masina si cat de mult vrei, plus se pot testa ca oricati piloti de teste ai lol. Formula 1 in schimb are nevoie de conducerea unui tehnocrat, o persoana care macar stie cum s-a schimbat tehnologia in ultimii ani, ultimii zece ani daca vreti. Di Monte, Domenicalli... nici unul nu era in pas cu tehnologia, nu si-au dat seama ca intre timp exista telefoane mai complexe decat avioanele de lupta sau statii spatiale (cine stie ca pe statia spatiala sunt procesoare 486, putini cred). Ferrari a pierdut pasul cu tehnologia, in timp ce ei discutau despre chestii irelevante, altii au investit in ceea ce a contat, si rezultatele se vad.

    Dar nu am ce sa-i reprosez pilotului si omului Alonso. In 2010, echipa era pe nicaieri, desi la declaratii erau primii (ar trebui sa le dea un premiu pentru cat de stupide erau, am ras cu lacrimi la cam toate declaritiile lor lol), plus nici nu s-a stresat vreodata ca gandeasca "outside the box", o dadeau cu teste nelimitate, masina a treia si puterea lor politica. La fel cum o americanii o dau cu armele nucleare, care nu mai au nici o putere pe o planeta aflata in prag de o noua era glaciara, care oricum va sterge cu buretele civilizatia umana, total irelevanta in universul asta imens si plin de minunatii.

    Nu pot decat sa-i multumesc pentru ca a muncit si pilotat cat a putut de bine, desi probabil stia ca in realitate Ferrari nu au cum sa construiasca o masina cat de cat decenta, nu trebuie sa ai doua masterate ca sa-ti dai seama ca baietii de la Ferrari sunt prinsi intr-un event horizon, iar pentru ei timpul se scurge mult mult prea incet comparativ cu restul echipelor. Sincer s-a descurcat mult mai bine decat m-as fi asteptat vreodata, deh stiam ca-si face treaba bine si serios dar a fost mai constant, mai atent si mai dedicat decat orice alt pilot pe care l-am cunoscut vreodata. Baietii de la Ferrari din pacate, nu s-au gandit niciodata la ce trebuie facut cu adevarat, le-a lipsit exact simplitate care ne arata ca diferenta dintre un om destep si unul prost este microscopica de mica. Vorba aia diferenta dintre ADN-ul nostru si al maimultelor este sub 2%, deh 2% si totusi... ce diferente gigantice.

    In acest moment nu exista nici o solutie buna pentru Alons, ca-i Ferrari, ca-i McLaren, ca-i Red Bull, cam tot dracul ala este. Pentru 2015 nici unul nu are cum sa pregateasca o masina prea buna atata timp cat toti au avut probleme in a se adapta noului regulament. Iar cei de la Mercedes nu stiau cum este sa te bati la victorii, nu aveau experienta necesara, deh... este primul an in care sunt fata cu adevarat. Au invatat multe anul acesta, anul viitor o sa fie diferit, cred ca au toate sansele sa fie si mai in fata, poate chiar si in 2016, doar daca nu cumva altii mai talentati nu intervin la anumite echipe.

    Ce nu inteleg, citesct tot timpul ca Alonso este un pilot foarte slab, mare majoritate a celor ce posteaza pe aici, au o parere foarte proasta despre el si totusi... de ce l-ar vrea cei de la McLaren? Nu pot sa inteleg, am cantarit argumentele si perechea Button + Magnussen este mai buna decat orice alta varianta. Button este constant, relaxat, vorbeste putin, nu cere un salariu mare si stie de discute cu inginerii. Magnussen este tanar, se bate cu toti pentru ca nu are nimic de pierdut, nu il intereseaza sa castige puncte, pentru ca trebuie sa se dea mare. Nu conteaza nici ce discuta cu inginerii, stie ca echipa il sustine, plus da bine ca-i tanar. Alonso in schimb, nu mai este tanar de ceva ani, pilotii deh... la 45 de ani este greu rau sa mai ai timpii de reactie ai unuia de 20 lol. Alonso nu stie sa discute cu inginerii, piloteaza slab si nu vrea nici un coechipier puternic, sunt doar cateva din ce vezi constant pe aici scris. Oricat as incerca sa inteleg frustrarile unora, vietile mizerabile pe care la traiesc, deh... le afecteaza judecata. De ce pui munca cuiva intr-o lumina buna cand poti sa arunci constant cu noroi doar pentru ca asa speri ca te vei simti mai bine? De ce sa apreciezi pilotul cand frustrarea ca nu esti in locul lui, iti da aripi si putere sa jignesti orice si pe oricine.

    Daimler nu are de ce sa dea bani si sa-l aduca pe Alonso, Hamilton este cel mai bun pilot de pe grila (nu o zic eu o zic altii, as minti daca as spune ca as crede asa ceva, este rapid dar cam atat), Rosberg este decent, a avut cateva curse foarte bine, dar este primul lui sezon in care are o masina foarte buna si cred ca sezonul urmatorul o sa fie mai bine pregatit decat in acest sezon.

    Red Bull de ce l-ar aduce pe Alonso? Il au pe Vettel, cvadruplu campion mondial, consecutiv... Doamne stiti ce inseamna asa ceva? Este visul oricui isi doreste un titlu sau o medalie in orice sport imaginabil, este visul oricarui copil care isi doreste sa fie acolo sus, deasupra tuturor, acolo pe prima treapta a unui podium. La fel ca in orice alta situatie nu toti ajungem pe aceea treapta, dar lui Vettel i-a reusit de patru ori, si asta in sine este o realizare extraordinara. De cand m-am nascut nu mi-am dorit decat sa stiu mai mult, sa inteleg mai mult, si fiu mai bun. Nu neaparat pentru bani, setea de cunoastere nu tine de aspectul financiar, tine de curiozitate si de pasiune. Evident nu toti punem pasiune in ceea ce facem la munca, unii sunt roboti, fac acelasi lucru in fiecare zi, o rutina din care nu au cum sa iasa, poate si pentru ca nu pot sau poate nu s-au nascut inzestrati cu acele calitati pe care le sperau, doreau, visau. Dar lui Vettel i-a reusit... Patru titluri consecutive... si daca as fi o furnicuta tot m-as bucura daca as putea intelege ce inseamna patru titluri consecutive in orice sport :)

    Ferrari, McLaren, Red Bull si Mercedes... sunt si echipele care isi doresc sa castige ambele titluri dar in viata nu conteaza doar dorinta, conteaza si cine este capabil sa ia deciziile care te pot apropia de acele dorinte, pana acuma doar Red Bull si Mercedes s-au descurcat in aceasta privinta. Bravo lor pentru ca victoria este singurul lucru care conteaza intr-o astfel de competitie, nu doar idea de a concura, cum altii cred. Nu toti suntem capabili in a castiga un titlu, dar multi sunt capabili in a lucra intr-o echipa care isi pregateste pilotul potrivit si-l indreapta spre tinta numita, titlul pilotilor.

    Daca Alonso va semna cu McLaren, ii doresc cele mai bune rezultate, cu parerea de rau ca a pierdut cinci ani degeaba, avand incredere in incapacitatea unora de a deschide ochii. Sper sa castige titlul, fie la McLaren, fie la Mercedes sau la Red Bull pentru ca poate si pentru asta piloteaza. Si pentru ca numai asta conteaza.

    Oricum, ca fan Ferrari, ii multumesc si aici, asa cum i-a multumit personal in multe ocazii pentru tot ce a facut pentru Ferrari!
    32 4
  • @dead,,,nu stiu pe ce lume traiesti,,,Alonso a tinut Ferrari si nu invers , performanta masinii Ferrari este acolo unde este Raik ,Mirciulica fani Mcleren se pare ca dece va fost frica nu ati scapat, ,.dar consolativa il veti avea pe cel mai complet pilot de pe grila [ ce spun specialist f1 ] FORTZA ROSSAA
    15 4
  • Potrivit unor surse din presa internațională băjeții de la automarket au început să delireze. Ambele știri sunt la fel de adevărate.
    Vrăjeala asta cu „potrivit unor surse internaționale” se bagă atunci când nu există nici o sursă, dar ne place să ne dăm cu părerea sau să inventăm. Muncă de cancan sau Libertatea, căci jurnalism nu se poate numi în nici un caz.
    Știm cu toții că știrile despre Alonso atrag pe toată lumea și vă fac vizite pe site, dar hai să încetăm cu penibilul și să ne rezumăm doar la ceea ce declară oamenii din F1, fără știri inventate și fără declarații interpretate(cum aveți obiceiul).
    Sper să nu-mi fie șters comentariul.
    15 7
  • @ss76 da ai dreptate insa a si dezamagit, si daca stai sa te gandesti pe unde umblat alonso, nu a avut "mare noroc" incepand de la mclaren la ferrari, daca forta un pic mai mult putea fii campion mondial in 2010 cat si in 2012 cand a pierdut titlul la 4 puncte respectiv 3 puncte.deci da a tinut ferrari sus insa la anumite momente putea forta, de exemplu sa il intreaca pe Petrov si poate era campion mondial. Deci da sincer sper sa plece si sa aduca la fel de mult noroc celor de la McLaren cu a adus la Ferrari
    4 4
  • @ferr1: Vom afla impreuna in cateva zile sau saptamani daca aceste informatii sunt reale.
    In alta ordine de idei, iti recomand sa citesti si alte publicatii renumite din strainatate. De exemplu, cei de la Reuters sau Bloomberg ofera numeroase informatii "pe surse" care se dovedesc a fi reale. Asta pentru ca cei care le ofera fac asta doar sub protectia anonimatului.
    10 3
  • Kimi sa castige titluri? Tu nu te uiti unde e in clasament? Il tavaleste Alonso mai rau decat pe Massa. Daca vine Hulkenberg va face la fel cu Kimi. Kimishor sta pentru niste bani pe care efectiv nu-i merita! Castiga aproape cat Alonso!! In locul lui Matiacci l-as schimba rapid si pe Kimi, daca tot se duce Alonso si as improspata complet linia de piloti.
    13 8
  • Potrivit unor surse multiple citate de presa internaţională, Alonso a avut o discuţie cu şeful Marco Mattiacci pe tema viitorului Scuderiei Ferrari, în urma căreia a decis să plece de la echipă la sfârşitul acestui an.

    i-a zis cam asa: gata tata, s-a terminat cu vedetismul, trebuie sa pui osu la treaba si sa lupti cu coechipierul ca doar cu concurenta vedem si noi pe unde suntem in realitate. Deci sabotajul in favoarea ta de care ai avut parte cu Briatore si Montezemollo a luat sfarsit. Deci ce decizi?

    Alonso: plec.
    8 11
  • vai, nu mai pot de ras ! o sa vedem acest cortegiu de pupatori ai curului *dublului campion* inghesuindu-se in curtea McLaren sa faca ce stiu si mai bine - sa pupe curul soferului bancii ....
    4 14
  • Pentru ferr1 - http://www.autosport.com/news/report.php/id/116138
    4 1
  • Alonso mai bine ar ramane in 2015 la Ferrari si sa plece la McLaren in 2016 daca acestia vor fi competitivi.Daca schimba echipa acum risca prea mult nestiind la ce nivel se vor afla McLaren in 2015
    15 1
  • @daniel.popescu

    Nu te lua dupa el ca delireaza. Toate sursele spun ca Alonso pleaca e chestiune daca nu de zile de saptamani. Nu te mai obosi sa te disculpi si sa le oferi explicatii la toti. Ii mananca rau invidia de aia tot trag de timp, dar se stie, va pleca de la Ferrari.
    3 14
  • *Nu te mai lua dupa ei
    3 13
  • teleki
    @@jon, te-ai uitat anul trecut unde era Kimi?Uită-te și pe urmă vorbește. Nu trebuie sa demonstreze nimănui nimic.
    7 6
  • Kimi unde sa fie anul trecut? Cu o masina mai buna ca Ferrari-ul lui Alonso si tot in urma spaniolului termina anul. Chiar daca ar mai fi participat la ultimele doua curse matematic n-avea sanse sa treaca de Alonso. Acum ce ar trebui sa spun si eu, dupa logica stramba a unuia cu puncte p-aici, ca Grosjan de aia a performat mai bine dupa plecarea lui Kimi pentru ca era sabotat de echipa? Dimensiunea de hater unora le provoaca dureri mari.
    8 4
  • octav71
    Daca vrea sa plece, sa o faca acum!
    Daca o face anul viitor, sunt 2 posibilitati:
    - McLaren merge extrem de bine si cei din conducere se vor uita si dupa alti piloti /vor fi si alti piltoi disponibili, deci concurenta pentru Alonso;
    - McLaren vor merge prost si ... Alonso va merge la o echipa slaba, ceea ce inseamna ca o va lua cam de la inceput, din nou dezvoltare, lipsa de rezultate, frustrari, etc.
    De ce este Alonso urat si atrage haterii? Cateva motive: gestul celebru cu degetele(va amintiti?), scandalul crashgate cu Piquet, sponsorul Santander care a venit la Ferrari cu Alonso la pachet. Toti pilotii au sponsori personali, dar nu imi amintesc de vreunul care a venit cu sponsorul principal al echipei.
    Nu il iubesc, nu il urasc pe Alonso, dar il respect pentru talentul sau.
    Doar parerea mea de cititor Automarket :)
    13 4
  • @Mircea
    nu il vrei dar deja ai inceput sa-l pupi in dos
    4 0
  • @Mircea stai liniștit, tot Alonso o s-o țină și pe McLaren în viață. Cu Button termină pe 10, cu Alonso va termina pe 5. Mare brânză. Nu înseamnă că vor câștiga, cum nici atât nu înseamnă că Ferrari o va face. Practic cele două echipe sunt în aceeași barcă. Bineînțeles, cu un mare plus pentru britanici - Alonso - și un mare minus pentru Ferrari - Raikkonen. Cred că indiferent cine vine la Ferrari îl zvântă pe Raikkonen cu bătaia.
    7 3
  • ptr...Se vede ca ai doar puncte in cap in loc de neuroni.
    2 1
  • bernie
    In aceste momente trebuiesc trase niste concluzii clare...Cine de cine s-a saturat si ce-si doreste fiecare in viitorul apropriat???S-a saturat Ferrari de soferica sau viceversa???Eu cred in prima varianta ptr ca soferica a beneficiat de tot ce le-a stat omeneste in puteri celor de la Ferrari sa-i asigure toate conditiile necesare pentru a performa..Este adevarat ca nu le-a reusit masina foarte bine dar asta s-a intamplat si din cauza politicii traditionale pe care Ferrari o ducea prin Montezemolo si prin care mai aveau si altii de castigat din parteneriatul Ferrari Santander...Turma falcosului sustine sus si tare de un an ca Kimi a venit la Ferrari ptr ca mai castiga si el niscaiva banuti la Ferrari ptr ca este la sfarsit de cariera si trebuie sa-si asigure si el viitorul...Acelasi lucru il face acum si soferica prin mutarea la Mclaren tot din acest motiv...Daca mai crede cineva [poate doar turma lui] ca va castiga vreun titlu la Mclaren se insala amarnic...Tot ptr bani se duce ca la titluri vor fi altii abonati.Si inca ceva...James Allison l-a cerut insistent pe Kimi la Ferrari ptr ca in trecut a lucrat foarte bine cu el iar in aceasta toamna incep sa se vada mici rezultate ale colaborarii lor pentru ca la inceputul sezonului masina a fost facuta ptr falcos...Iar Mattiacci care nu este nici naiv nici prost si nici fraier si-a dat seama de ce merg prost anumite lucruri la Ferrari si le-a cerut celor de la Fiat putere deplina si sa faca ceea ce crede el de cuviinta daca tot l-au adus la echipa...Acum sunt doar ipoteze si speculatii dar daca se vor concretiza vom mai discuta la anul pe vremea asta cine a luat cele mai bune decizii si cine s-a inselat...
    3 1
  • speram sa mearga Kimi la McLaren
    0 1
  • minu_golescu
    ba baieti..suntem cativa aici care l-ar sustine pe alonso si daca ar pilota la marussia. de ce va cramponati pe povestea asta cu ferrari/ mclaren/ redbull?

    apreciez pilotul alonso si ma uit la formula 1 pentru frumusetea spectacolului pe care reuseste sa-l ofere el si inca cativa piloti. imi placea sa-l vad pe vettel roata la roata cu webber, acum hamilton cu rosberb..imi place sa-l vad pe riccardo pe podium. lasati-o in ... goala, bucurati-va de curse si mai putin de culise

    mc_laren_mircea: ia cu apa tati, falcosu vine
    1 0
  • Alonso nu vine degeaba la mclaren, are cu siguranta informatii despre motorul honda si nu ramane decat sa dezvolte performanta monopostului. E prea viclean sa nu anticipeze cea mai buna oportunitate.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru