Avancronica Marelui Premiu al Rusiei: Ferrari încearcă să oprească dominaţia lui Rosberg

de Daniel Popescu
Joi, 28.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari pregăteşte update-uri majore pentru monopost cu scopul de a opri dominaţia lui Nico Rosberg, care a câştigat primele trei curse din acest sezon.

Formula 1 ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în staţiunea Soci din Rusia, iar Nico Rosberg porneşte cu un ascendent moral după cele trei victorii obţinute în deschiderea sezonului.

Germanul, care este pe punctul de a începe negocierile cu Mercedes pentru prelungirea contractului, este deja văzut ca principalul favorit la titlu, însă rămâne precaut în această privinţă prin prisma pericolului reprezentat de coechipierul său Lewis Hamilton şi de Ferrari"Nu mă aşteptam ca primele trei weekenduri să decurgă în acest mod. Am profitat de oportunităţi şi am un mic avantaj în clasament, dar au trecut doar trei curse şi un weekend prost este suficient pentru ca diferenţa să dispară", spune el.

Urmareste Automarket
În schimb, Hamilton vine după un modest loc 7 în China ca urmare a unor probleme în calificări, însă este departe de a se resemna cu înfrângerea.
Britanicul este singurul pilot care a câştigat la Soci de la debutul circuitului în calendar în 2014 şi este conştient că un "hat-trick" l-ar ajuta în special din punct de vedere moral să revină în lupta pentru titlul mondial. "Mi-au trecut multe prin cap după China. Dar, după toţi aceşti ani, experienţa m-a învăţat să rămân calm şi să continui să forţez. Am mai fost în această postură de câteva ori", a precizat el.

Pentru Rosberg, principala ameninţare pare să vină însă mai degrabă de la Ferrari. Scuderia va aduce în Rusia o aripă faţă de specificaţie nouă, dar şi un update pentru motor care ar trebui să crească numărul cailor putere pentru a micşora diferenţa de performanţă care o separă de Mercedes.

Marele Premiu al Rusiei la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 29 aprilie 10:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 29 aprilie 14:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 30 aprilie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 30 aprilie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 1 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (18)

  • Mda, a inceput si Dolce sa transmita antrenamentele...
    8 2
  • da , tractorul rosu, prinde din urma vantul din spatele lui rosberg, ferrari sa fie atenti la RBR, mercedes daca se apuca de folosit tokenii o sa fie la 1,5 sec de restul, sincer as vrea sa vad pe kimi in pole
    11 23
  • Vjohann 2
    Si Mclada prinde Force India?Hai ba pateticule...ce iti mai place sa jignesti Ferrari...zi de panarama ta de echipa de doi lei mai bine!!!
    14 7
  • Johann, eu iti inteleg pasiunea ta ptr. Mc,Laren, insa apelativele tale privind Ferrari nu au nici o noima man!
    Mai schimba si tu placa fratelo si vino cu ceva nou ca ne plictisesti deja.
    Cat timp Ferrari era competitiv stateai la dos si nu-ti scoteai nasul din padocul tau, exact ca si Mirciulica frustratul.
    13 3
  • farari strange din buci, poate poate, asta daca nu cumva pilotii o dau in bara, dupa buna obisnuinta. Forza Mercedes!
    5 10
  • Din pacate doar discutii urate, stiri putine si cam atat.
    11 0
  • Mercedes foarte buna, greu de batut, Ferrari vorbe multe, sa speram ca se apropie mai mult, RBR surpriza si nu prea in rest pluton.Eu cred ca din Europa se va intampla ceva schimbari de la locul doi spre zece Mercedes nu va fi batuta.

    As vrea sa provoc o disutie. Cine va castiga duminica?
    5 3
  • bogdan
    as vrea o victorie FERRARI dar realisti fiind MERCEDES este inca inainte. poate fi ziua nigger ului. ( daca pleaca din prima linie cu Rosberg va fi destul de interesant !!!!)

    fara erori piloti / intre piloti ( as prefer ca vitelul sa plece inaintea lui kimi, pt a evita situatia din cursa anterioara ) sau erori de strategie, FERRARI poate prinde podium cu ambele masini, RBR mai are de lucru ( inca) pt a fi la acelasi nivel cu FERRARI.
    3 5
  • Ferrari
    Mercedes nu mai este "inainte". Au o masina cu care pot lua titlul, daca si pilotii se ridica la nivelul ei. Pentru prima data cand Ferrari au o masina mai buna decat presteaza pilotii. In ultimii 15 ani.
    4 5
  • Ferrari aduc imbunatatiri importante. Ar trebui sa fie favoriti.
    2 2
  • Eu mizez pe Ferrari, dar este mai mult dorinta decat convingere.
    3 1
  • ma bucur ca reactionati in felul acesta, e clar ca nu va place cand echipa preferata, de fapt e vorba de ferrari, se zbate mult in declaratii si ajunge tot pe 2-3-4, as vrea sa va folositi fiecare nik-ul personal, sarbatori fericite si sa castige mclada
    4 2
  • Eu sunt fan McLaren si fan Alonso pt pilotaj si mi-a fost greu cat timp Alonso a fost la Ferrari.Insa imi place mult F1 si vreau sa vad spectacol si sa il felicit pe cei mai buni, sa accept infrangerea, sa imi sustin cu argumente si bun simt favoritii.
    Un Paste Fericit!
    6 0
  • @Misu, susti ca esti fan mclada dar "doresti" sa castige ferrari!!!!!,
    0 2
  • Da, pt un an mai frumos,mai viu, pt spectacol.Cum am spus imi place F1 in general si vreau sa ma bucur de curse aprinse si nu plictisitoare oricare ar fi castigatorul.Daca ai mei nu pot macar se ne bucuram de curse frumoase.
    Sunt fan McLaren din perioada Hakkinen.
    5 0
  • toti ne dorim un an mai frumos, mai viu, chiar spectaculos, dar pentru echipa favorita, pentru restul, uitate cati se bucura ca mclada a facut progrese
    0 2
  • Da, am vazut. O sa renasca aceasta dupa ce se curata de rautate si dezbinare. Acolo trebuie sa lucreze in principal, pt ca par doua echipe ce lupta pt suprematie.Ranile sunt deschise inca si fiecare incearca sa se impuna. Ron a fost si inger si demon. Sper ca deciziile lui sa fie luate pt echipa si nu pt o lupta personala.
    0 0
  • Si eu imi doresc ca Alonso sa fie in fata dar asta este.Sper ca Ron sa se impace cu Alonso si de la anul sa fie altceva, sa ne bucuram de victorii cu lupta adevarata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru