Donington Park ar putea abandona cursa din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.05.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii din 2010 ar putea abandona planurile pentru modernizarea circuitului de la Donington Park daca nu vor primi aprobarea Consiliului Local.

Consiliul Local din North West Leicestershire a aprobat in luna ianuarie a acestui an planurile pentru modernizarea circuitului de la Donington Park, care ar urma sa gazduiasca Marele Premiu al Marii Britanii incepand din sezonul 2010.

Totusi, Consiliul Local va decide marti daca mentine aceasta aprobare, ca urmare a faptului ca organizatorii nu au rezolvat inca problemele generate de traficul din zona respectiva si de organizarea generala a evenimentului.

Mai mult decat atat, organizatorii au fost dati in judecata de proprietarii circuitului la finalul lunii aprilie, din cauza faptului ca nu au platit inca chiria pentru circuit din septembrie 2008 si pana in prezent.

In cazul in care Consiliul Local nu va aproba planurile, organizatorii vor fi in imposibilitatea de a continua lucrarile la circuit, iar acest lucru ar putea duce la abandonarea Marelui Premiu al Marii Britanii din sezonul 2010. In acest caz, ultima speranta ar fi gazduirea cursei pe circuitul de la Silverstone, insa acest lucru nu este deloc agreat de Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Speranta pentru mentinerea unei curse in Regatul Unit ar veni astfel din partea echipelor, care ar putea face presiuni pentru ca Marea Britanie sa nu ramana fara nicio cursa in calendarul competitional.

Astfel, Ecclestone ar putea fi fortat sa accepte in cele din urma o cursa la Silverstone, chiar si pentru mai putini bani, mai ales ca organizatorii prevad deja mai multe imbunatatiri pentru circuit.

De asemenea, in ultimele zile au circulat mai multe ipoteze privind existenta unui articol in contractul dintre FIA si Formula One Management potrivit caruia cursele din Marea Britanie, Italia, Germania, Franta si Monaco sunt protejate, fapt ce ar asigura implicit un viitor pentru Marele Premiu al Marii Britanii. Cu toate acestea, absenta Marelui Premiu al Frantei din calendar este o dovada ca aceasta prevedere poate fi incalcata, in cazul in care FIA isi da acordul in acest sens.

Via | GrandPrix.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru