Force India a inaugurat monopostul cu care va concura în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 28.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a dezvelit la Jerez monopostul VJM07 pentru sezonul 2014, după ce anterior a publicat o imagine în premieră cu partea laterală a acestuia.

Esential VJM07 este numele noului monopost Force India pentru sezonul 2014
Force India a fost prima echipă care a prezentat o imagine cu noul monopost pentru sezonul 2014 al Formulei 1, însă aceasta era realizată din lateral şi nu dezvăluia multe aspecte ale părţii frontale.

Indienii au profitat însă de startul sesiunii de teste de la Jerez pentru a lansa noul monopost VJM07 în mod corespunzător, în faţa garajului şi a reprezentanţilor presei internaţionale. La fel ca şi în cazul celorlalte echipe, partea frontală a suferit cele mai importante modificări, ca urmare a noului design controversat adoptat pentru nas. Pentru directorul tehnic Andy Green, schimbările de regulament pentru acest an sunt cele mai mari de după 1990.

"Aproape fiecare componentă are un nou design, de la aripa spate până la eleron. Genetica lui VJM07 se bazează tot pe monopostul din 2013, dar a trebuit să obţinem aceleaşi rezultate într-o manieră uşor diferită.

A fost o muncă intensă pentru a acomoda toate schimbărilor motorului, este cea mai mare schimbare pe care am avut-o în sport de când am început să lucrez în F1 în 1990. Răcirea a reprezentat cea mai mare provocare şi am petrecut vara trecută încercând să înţelegem necesarul de răcire pentru noul motor şi cum să optimizăm asta cel mai bine", a adăugat el.

Pe lângă Force India, marţi au prezentat noile monoposturi şi rivalii de la Red Bull Racing şi Mercedes, după ce Toro Rosso a efectuat lansarea luni seara.

Caterham şi Marussia ar fi trebuit să prezinte tot marţi noile monoposturi, însă ambele echipe au întâmpinat dificultăţi. Caterham a anunţat că trebuie să mai lucreze la monopost în garaj înainte de prezentare, în timp ce monopostul Marussia este transportat spre Jerez în această dimineaţă în urma apariţiei unei probleme tehnice neprevăzute.

Ghidul lansărilor noilor monoposturi din 2014:

▶ 22 ianuarie: Force India: prima fotografie cu noul monopost

▶ 23 ianuarie: Williams: imagini digitale cu FW36

▶ 24 ianuarie: McLaren: lansarea noului MP4-29

▶ 24 ianuarie: Lotus: imagini în premieră cu monopostul E22

▶ 25 ianuarie: Ferrari: galerie foto completa cu F14 T

▶ 26 ianuarie: Sauber: prezentarea digitala a lui C33

▶ 27 ianuarie: Toro Rosso: primul STR cu motor Renault

▶ 28 ianuarie: Red Bull prezinta noul monopost RB10

▶ 28 ianuarie: Mercedes lanseaza noul W05

▶ 28 ianuarie: Williams, Marussia şi Caterham;

▶ 19 februarie: Lotus

Teste de iarnă 2014:

▶ 28-31 ianuarie: Jerez;

▶ 19-22 februarie: Bahrain;

▶ 27 februarie - 2 martie: Bahrain.

Via Force India

Comentarii (2)

  • andrey_1293
    Cele mai hidoase masini din toata istoria F1. Interesant cum vor merge la aspiratie pilotii in timpul curselor, avand p*** aia asa lunga in fata trebuie sa pastreze putin dinstanta, altfel vom vedea niste filmulete +18 in timpul depasirilor. Nu stiu daca prin updaturile din timpul anului vor reusi sa scape de aspectul oribil al masinilor, dar as vrea pe viitor sa vad totusi ceva mai frumos in F1 :)
    9 1
  • mirel_f1
    Si force india are un design frumos in comparetie cu MClaren si mai ales coloristica
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru