Marele Premiu al Marii Britanii, in pericol de disparitie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.04.2009
Marele Premiu al Marii Britanii risca sa fie exclus din calendarul competitional dupa ce organizatorii cursei de la Donington Park au fost dati in judecata pentru neplata unor datorii de 2.5 milioane de lire sterline.

Circuitul de la Donington Park a fost desemnat de Bernie Ecclestone sa gazduiasca Marele Premiu al Marii Britanii incepand din sezonul 2010, in locul traditionalei curse de la Silverstone.

Circuitul se afla in prezent in proprietatea companiei Wheatcroft & Son Limited, care a inchiriat circuitul pentru o perioada de 150 de ani companiei Donington Ventures Leisure Ltd, cea care ar trebui sa organizeze cursa de Formula 1 programata anul viitor.

Wheatcroft & Son Limited a anuntat insa ca a inceput joi procedurile legale impotriva Donington Ventures Leisure Ltd, intrucat acestia din urma nu au platit o rata de 2.47 milioane de lire sterline, reprezentand contravaloarea chiriei pentru circuit din septembrie 2008 pana in prezent.

Anterior, Simon Gillett, seful circuitului de la Donington Park, a afirmat ca organizatorii vor investi 100 de milioane de lire sterline pentru modernizarea pistei la standardele Formulei 1, insa panurile par acum suprarealiste in contextul in care compania nu a reusit sa plateasca la timp o datorie mult mai mica.

Donington Park a obtinut un contract cu o durata de 10 ani pentru organizarea Marelui Premiu al Marii Britanii incepand din 2010, insa cursa risca sa fie exclusa din calendarul competitional in cazul in care circuitul nu va fi gata in timp util.

Bernie Ecclestone, seful Formulei 1, a afirmat recent ca exclude posibilitatea ca Marele Premiu al Marii Britanii sa fie gazduit din nou de circuitul de la Silverstone.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Si la ei
    Si la ei ca la noi. Firme care nu pot duce la capat lucrari de mare anvergura. Hai sa luam ceva si sa vedem daca putem, poate ne iese. Afacerile lui Ecclestone. Poate intr-o buna zi se va hotari se ne lase, ca ce viseaza noaptea face ziua.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru