Rosberg a câştigat la Monaco după o eroare de strategie pentru Hamilton! Primele puncte pentru McLaren

de Daniel Popescu
Duminica, 24.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut o victorie nesperată la Monaco după ce Lewis Hamilton a adoptat o strategie greşită la unica intrare a Safety Car-ului pe circuit, în urma căreia a terminat pe locul trei în spatele lui Sebastian Vettel. McLaren a obţinut primele puncte ale sezonului prin Jenson Button, care a terminat pe locul opt.

Ştiu că am câştigat doar pentru că am avut mult noroc. Hamilton a pilotat impecabil şi merita să câştige, dar aşa merg lucrurile în curse. În monopost este dificil să judeci ce decizii se iau. A fost greu să reluăm cursa cu pneuri dure foarte reci.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Circuitul de la Monte Carlo a găzduit duminică ceea ce se anunţa una dintre cele mai anoste curse de Formula 1 din ultimii ani, însă un accident suferit de Max Verstappen a bulversat complet ierarhia primelor trei poziţii după intrarea Safety Car-ului.

Lewis Hamilton a profitat din plin de pole position-ul obţinut sâmbătă şi s-a instalat confortabil în fruntea plutonului, în timp ce Nico Rosberg a avut nevoie de o agresivitate sporită în primul viraj pentru a-şi păstra locul doi în faţa lui Sebastian Vettel.

Hamilton a avut ulterior de îndeplinit o simplă formalitate şi a intrat la boxe pentru unicul schimb de pneuri în turul 38 la adăpostul unui avans de circa 8 secunde, pe care l-a consilidat până la final la peste 15 secunde. Deşi a avut la dispoziţie acelaşi monopost Mercedes, Rosberg nu a fost capabil să ţină pasul cu coechipierul său şi a fost mai degrabă preocupat să nu piardă poziţia a două în favoarea lui Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari s-a menţinut în permanenţă la 1-2 secunde de conaţionalul său, însă nu a reuşit să iniţieze niciun atac şi nici să obţină un avantaj decisiv la unica trecere pe la standuri. 

Eroarea lui Hamilton

Echipa s-a descurcat grozav tot anul. Câştigăm şi pierdem împreună. Sunt sigur că vom discuta după cursă şi ne vom gândi la modurile în care putem îmbunătăţi lucrurile. Voi reveni şi voi câştiga următoarea cursă.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Cursa se îndrepta astfel spre un final previzibil, însă Max Verstappen a provocat un accident în turul 64 după ce l-a acroşat din spate pe Romain Grosjean şi s-a izbit frontal pe barierele amplasate la ieşirea din primul viraj. Pilotul Scuderiei Toro Rosso a ieşit teafăr din monopost, însă incidentul a determinat intrarea pe circuit a Safety Car-ului.

La adăpostul unui avans confortabil de 15 secunde, Hamilton a considerat că are timp să intre la boxe pentru a se echipa cu pneuri super-soft, însă a revenit pe traseu în spatele lui Rosberg şi chiar în lateralul monopostului pilotat de Vettel. Coechipierul său a devenit astfel lider într-un context neaşteptat, în timp ce Hamilton s-a văzut retrogradat pe locul trei.

Britanicul spera să profite de pneurile mai rapide pentru a efectua cele două depăşiri necesare pentru a-şi recăpăta prima poziţie, însă nu a reuşit să iniţieze un atact decisiv la adresa lui Vettel în cele nouă tururi care au mai rămas până la final.

Astfel, în loc să-şi consolideze prima poziţie cu un avans de 27 de puncte, Hamilton mai are în prezent doar 10 puncte în faţa lui Rosberg, care a obţinut a treia victorie consecutivă pe circuitul de la Monaco.

Red Bull a învins Ferrari-ul lui Raikkonen

Esential 3 victorii consecutive a obtinut Nico Rosberg pe circuitul de la Monaco
10 puncte mai are de recuperat Nico Rosberg pentru a-l ajunge pe Lewis Hamilton in clasamentul general
6 podiumuri a obtinut Ferrari in primele sase curse ale sezonului, dintre care 5 ii apartin lui Sebastian Vettel
4 puncte a castigat McLaren la Monaco, acestea fiind primele ale echipei in sezonul 2015
Red Bull Racing a reuşit să termine cu ambele monoposturi în faţa lui Kimi Raikkonen. Daniil Kvyat l-a depăşit pe Daniel Ricciardo la start, iar Raikkonen a reuşit să recupereze o poziţie în faţa australianului la prima serie de intrări la boxe.

Liderul celor de la Red Bull Racing a fost însă unul dintre piloţii care au optat pentru o oprire suplimentară pentru un set de pneuri supersoft pe finalul cursei în urma accidentului lui Verstappen, iar în cazul său strategia a funcţionat. Ricciardo l-a depăşit cu emoţii pe Raikkonen, nu înainte ca pneurile spate ale celor două monoposturi să se atingă, iar ulterior echipa l-a informat pe Kvyat să cedeze poziţia a patra pentru a evita o nouă depăşire din partea finlandezului. Totuşi, în ultimul tur, rusul şi-a recapăt poziţia a patra, acesta fiind de altfel şi cel mai bun rezultat din cariera sa. 

Button aduce primele puncte pentru McLaren

Force India a obţinut locul şapte prin Sergio Perez, în timp ce McLaren a reuşit în cele din urmă să-şi adjudece primele puncte din acest sezon. Jenson Button a progresat de pe 10 pe 9 la start după ce Nico Hulkenberg s-a acroşat cu Fernando Alonso, iar apoi a ajuns pe locul 8 după ce Verstappen a pierdut timp preţios la unica intrare la boxe şi a ieşit din zona punctelor. La intrarea Safety Car-ului pe circuit, Button a fost unul dintre cei care au intrat la boxe, însă a reuşit să-şi menţină locul 8 până la final.

Coechipierul său a avut însă parte de o nouă cursă frustrantă. După ce a suportat o penalizare de 5 secunde pentru provocarea incidentului cu Hulkenberg, spaniolul a progresat până pe locul 9 înainte de a abandona din cauza unor defecţiuni tehnice la cutia de viteze. Acesta a fost astfel al treilea abandon suferit de dublul campion mondial în cele 5 curse în care a luat startul în acest sezon.

Felipe Nasr şi-a trecut în cont două puncte pentru Sauber, în timp ce locul 10 i-a revenit lui Carlos Sainz Jr, în ciuda faptului că pilotul Scuderiei Toro Rosso a plecat din pitlane după penalizarea suferită la finalul calificărilor.

Hulkenberg (Force India), Grosjean (Lotus) şi Marcus Ericsson (Sauber) au completat un clasament în care Williams a obţinut doar locurile 14 şi 15 prin Valtteri Bottas şi Felipe Massa, reuşind astfel să termine cursa doar în faţa celor doi piloţi Manor. Pe lângă Verstappen şi Alonso, un singur alt pilot s-a mai retras prematur din cursă cu defecţiuni tehnice: Pastor Maldonado de la Lotus.

Monaco - Rezultate Cursa:

Loc Pilot Echipa Tururi Diferenta
1 Nico Rosberg Mercedes 78 1h49m18.420s
2 Sebastian Vettel Ferrari 78 -8'01.379
3 Lewis Hamilton Mercedes 78 -7'59.812
4 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 78 -7'53.900
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 78 -7'52.257
6 Kimi Raikkonen Ferrari 78 -7'51.519
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 78 -7'50.852
8 Jenson Button McLaren/Honda 78 -7'49.802
9 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 78 -7'42.245
10 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 78 -7'40.809
11 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 78 -7'39.633
12 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 78 -7'37.450
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 78 -7'34.706
14 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 78 -7'20.076
15 Felipe Massa Williams/Mercedes 77 1 tur
16 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 76 2 tururi
17 Will Stevens Marussia/Ferrari 76 2 tururi
- Max Verstappen Toro Rosso/Renault 62 coliziune
- Fernando Alonso McLaren/Honda 41 cutie de viteze
- Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 5 frane

Clasament piloti:

Loc Pilot Puncte
1 Lewis Hamilton 126
2 Nico Rosberg 116
3 Sebastian Vettel 98
4 Kimi Raikkonen 60
5 Valtteri Bottas 42
6 Felipe Massa 39
7 Daniel Ricciardo 35
8 Daniil Kvyat 17
9 Felipe Nasr 16
10 Romain Grosjean 16
11 Sergio Perez 11
12 Carlos Sainz 9
13 Nico Hulkenberg 6
14 Max Verstappen 6
15 Marcus Ericsson 5
16 Jenson Button 4
17 Fernando Alonso 0
18 Roberto Merhi 0
19 Will Stevens 0
20 Pastor Maldonado 0

Clasament constructori:

Loc Echipa Puncte
1 Mercedes 242
2 Ferrari 158
3 Williams/Mercedes 81
4 Red Bull/Renault 52
5 Sauber/Ferrari 21
6 Force India/Mercedes 17
7 Lotus/Mercedes 16
8 Toro Rosso/Renault 15
9 McLaren/Honda 4
10 Marussia/Ferrari 0

Comentarii (99)

  • Ce pampalau a fost ham:)))))...bv button
    30 27
  • I-N-C-R-E-D-I-B-I-L ce teapa a luat Hamilton. "Felicit" echipa Mercedes
    37 11
  • Well done, Vettel!!

    daca Alonso il tinea in spate pe un Hamilton in Mercedes si lua locul 2 ii faceati statuie
    31 26
  • Urata victorie a lui Rosberg! :(((
    35 28
  • CRY...CRY...HAM.....FORTA FERRARI
    28 31
  • McLada
    MIRCEA...plingi maaaaaaaaaaaa ha ha ha
    16 20
  • Absolut nemeritata victoria! Echipa Mercedes e singura vinovata :(((( I-a facut cadou victoria lui Rosberg :((((
    36 15
  • pacat de ham....dar si fotbalul e pe goluri bravo vettel
    28 9
  • RUSHINE !!! ptr. hitleristi!!!!!!!
    Nu asa se procedeaza....
    35 32
  • O cursa mediocra , o greseala idioata in defavoarea lui ham si un cadou pt ,,acest nimeni de rosberg si camp de carton veteel ,, f1 o ia la vale rau de tot
    41 42
  • Hamilton n-a fost pampalau deloc, si nici Mercedes n-au fost pampalai. Au vrut sa ma anime un pic campionatul si sa ne mai ofere putin suspans si l-au chemat pe Hamilton la boxe. In mod normal, nu aveai de ce sa-l chemi. Si daca opreau toti la boxe sa puna supersoft-uri, tot nu treceau de el daca ramanea cu soft-urile.
    30 6
  • OMG CE GRESEALA DE INCEPATOR!
    18 6
  • Excelenta performanta Vetel! A luat LOCUL 2! URAA!! Dupa ce a reusit sa incetineasca tot ce era dupa el ca i-a ajuns si Ricciardo! Cea mai buna depasire a fost a lui Ricciardo la guralivul de Raijkonen.
    11 37
  • Singaporezul
    VETTEL ALUAT LOCUL 2.TOXIINFECTIE!!!UNU DANIEL PLUS PUNCTULETU SUNTETI CU CAPUL IN WC!HAHAHA-HIHIHI!
    8 19
  • rosberg nu e in stare sa castige decat cu noroc sau ajutat de echipa sau uneori de noroc si de echipa ...fara suparare dar fata de ham e doar la noroc
    45 11
  • Singaporezul
    ss76@.ACCEPTA REALITATEA SI ITI VA BINE,DACA NU , ITI VA FI RAU!CUM VREI TU.EU MA SIMT EXTRAORDINAR!
    4 14
  • Deja-vu pentru Hamilton. E a doua oara cand pateste acelasi lucru pe Monaco in ultimii trei ani. Autobuzele argintii..
    22 8
  • I-a cazut cerul in cap lu' Hamilton... Il cred si eu! Dar, ce sa-i faci?
    Mi-a placut de Vettel: s-a tinut bine de Nico pana la intrarea SF-ului cand a trebuit sa aiba grija cu Lewis.
    17 6
  • Ori Hamilton e un mare Idiot ori mercedes a vrut ca Nico sa castige aici.
    24 6
  • Păcat de hamilton..Bravo Mclare...91Schumi06 are dreptate..Poate cei de la Mercedes vor să ne ofere un campionat mai palăitant și-n funcție de rîmprejurări și mai sabotează piloții..
    17 2
  • Ce face Kmii? :)))))
    Ce se intampla cu Vodkanen? :)))))))))
    Auzi la el, obraznicatura, cum se plange ca a fost bushit.... bushit la cap de la vodka poate. Este idolul meu Ricci :)) Bravooo :))))
    8 51
  • Cursa asta trebuie atent analizata, dar nu stiu de cine... E prea cusut cu ata alba pit stop-ul lui hamilton. Si nici de departe nu cred ca hamilton a fost sabotat de echipa, stiau clar ca numai pot iesi oe locul 1 deoarece nu aveau ecartul necesar, sper sa se afle adevarul candva si mercedes sa dispara din f1.
    19 13
  • No further action :))) Daniel we must give the position to Kvyat
    But where is Kimi???? Wer ist Kimi?????
    7 33
  • Mclaren * palpitant*
    8 2
  • acum in acest moment ajunge si monopostul cu nr 14 la boxe ....e mai bine decat deloc VEZI RTL:))) Fortza Ferrari!!!
    12 5
  • Din punctul meu de vedere, aceasta cursa a semanat izbitor cu Austria 2002. Nu mi-a placut deloc de Rosberg. Putea sa dea dovada de maturitate si bun simt si sa se bucure si el mai moderat, sau sa nu se bucure deloc.
    29 6
  • McLada
    ba voi tot la FERRARI va uitati......ha ha am inteles la voi nu apar masinili McLada pe ecran...nici nu mai sunt filmate de TV....sunt filmate doar la abandon :)))
    18 6
  • Bai Mircea, am si eu o curiozitate: la cate curse de F1 ai fost? Ai si tu macar o cana sau o sapca cu McLaren??? Bag de seama ca tu esti mai preocupat de ce se intampla la Ferrari decat de evolutia McLaren. Oricum, felicitari lui Button.
    18 2
  • ametist
    Ba mircea...lasa FERRARI...tu sa te uiti la carutele tale...care cu greu termina cursele.....esti tembel rau!!
    16 2
  • voi nu vedeti ca iar il saboteaza McLaren pe Alonso. L-au luat iar ca sa rada de el
    15 4
  • Aberanta decizie a Mercedesului.
    Au reusit sa piarda maximul de puncte din weekendul asta printr-o strategie mai mult decat imbecila.
    20 0
  • 1. stupid
    2. bucurie indecenta a lui Rosberg
    3. statistica va spune ca Rosberg a castigat la Monaco 2015 iar peste ani putini isi vor aminti cum... de fapt crad ca 90 % nici acum nu inteleg
    4. Mercedes i-a stricat cursa lui Hamilton... o fi fost cadou pt semnarea contractului?
    5. Mercedes si-a incalcat principiile inca o data... l-a chemat la boxe intai pe pilotul de pe locul 2 (desi decizia era justa... pt a-l apara de Vettel... numai ca daca Hamilton era pervers si mergea incet in fata, fara sa se distanteze, era chemat el la boxe pt a-l acoperi pe Vettel iar Rosberg pierdea locul 2)
    6. Mercedes si-a incalcat principiile BIS... nu a adoptata o strategie identica pt cei doipiloti
    7. Dolce sport a oprit transmisiunea in direct imediat dupa terminarea cursei... PENIBIL... ce audienta se facea acum... sa vedem moaca lui Hamilton la coborarea din masina... la confeinta de presa... sa vedem ranjetul indecent nonrusinat al lui Rsoberg etc.
    8. o publicatie spunea ca Madalina Genea a intrat in formula 1... aluzie la afisarea sa impreuna cu hamilton la Cannes... un postac spunea ca de fapt a intrat in F1 cu cracii in sus... va avea de munca diseara sa-l scoata pe hamilton din depresie :)))
    34 1
  • La cum merge, Hamilton avea toate șansele să obțină 15 victorii anul ăsta.
    Păcat că Mercedes nu-și dorește asta sau poate că azi au greșit, se mai întâmplă.
    Pe de altă parte, roata se întoarce. Se pare că Rosberg, pe alocuri, e preferat de echipă în detrimentul lui Hamilton. Din păcate, Rosberg nu e un pilot de top ca să-i pună probleme.
    21 3
  • Ghenea cu Hamilton?
    Incep sa cred ce se spune despre negri ...
    13 7
  • Hamilton este adevaratul castigator dar cei de la Mercedes au vrut sa consoleze nemti dupa rusinea de la eurovision si le-au facut cadou primele locuri.Mercedes este singura echipa care isi dezavantajeaza pilotul mai talentat.Hamilton,Kvyat,Perez si Button au fost cei mai buni azi si merita toate felicitarile.
    26 6
  • Dragon
    Hamilton e nr 1 desi astazi a pierdut victoria ! Rosberg e un pilot de pluton locul lui este la Manor ! Felicitari Mclaren pentru progres daca nu abandona alonso sigur termina in puncte !
    24 9
  • @91Schumi06

    Am fost in Ungaria in 2009.
    Am tricou imprimat cu Lewis Hamilton, si poster pe perete cu el.
    10 31
  • "But where is Kimi???? "
    Iti raspund eu, Mirciulica: la 2 pozitii in fata McLaren-ului, cu 56pcte mai mult decat primul pilot Mclaren din clasament ;) Ce zici: mergi sa sarbatorim?
    31 2
  • Bogdan
    Cum a reusit Nico sa castige 4.5 s pe ultimele sapte tururi? E vorba doar despre starea de spirit sau mai este si altceva la mijloc? Daca Hamilton nu intra la boxe, ar fi putut Rosberg sa obtina timpi mai buni si sa il atace (nu cred, asa ca nu gasesc nici o justificare la pit stop-ul suplimentar)? Parerea mea este ca cineva a comandat manevra fara sa tina cont de faptul ca erau la Monaco.

    Nu e OK ce au facut Ricciardo si Kvyat. Nu este OK nici cum l-a depasit Ricciardo pe Kimi.

    Kimi mi-a lasat impresia (ca de obicei) ca nu este motivat sa lupte ...

    Ma bucur mult pentru Buton. Si pentru Perez.

    Saracul Verstappen, ce teapa si-a luat. Spectaculoasa rau faza aia.
    21 2
  • @dany stai calm, și-a cumpărat și Hamilton o escortă pentru o noapte.
    Apropo, n-a observat nimeni că numerele de cursă ale piloților au fost purtate de băieți și nu de fete? Au dispărut fetele de pe grila de start. Cred că a fost audiență mare în Irlanda pentru momentul ăla...
    16 1
  • Rosberg nu provoaca decat mila si merita fluieraturi tot restul sezonului.Rusine Mercedes si Rosberg pentru spectacolul de 2 lei
    31 10
  • un circuit care nu-si are rostul in F1 ... e ca in curtea scolii .... cat priveste *megapilotul Alontzo* , e un mare GHINION platit cu un sac de euro de niste frairei , parerea mea ... indiferent de echipa la care merge, totul e ghinion pentru el si echipa. a avut clipe de glorie alaturi de javrele franceze cand se arunca in decor , la ordin, coechipierul ....
    18 19
  • ba voi sunteti normali? Ce ati fi vrut sa faca Rosberg altceva decat sa incerce sa castige? Auzi la ei, de ce a mers repede si s-a distantat ...

    In primul rand pentru ca Hamilton era blocat de Vettel iar Vettel trebuia sa il blocheze pe Hamilton. Asa s-a apropiat si Ricciardo, Raikko nu stiu ce facea, dar i se impleticeste limba in gura incat daca nu stiam ca nu vine beat la curse as fi crezut ca e pilit
    13 15
  • Kimi Raikkonen nu mai este conectat la curse dar daca si-ar da interesul l-ar pune la punct pe campionul de carton.Valoarea nemtilor care au primit pomana este perfect egala cu punctele obtinute de Germania la Eurovision 2015.Ma bucur sa vad ca Perez il domina clar pe Hulkenberg.Nemtii actuali sunt o rusine pt. sport
    18 16
  • sau aia e valoarea lui Raikko acum. Si el era mai tanar decat Coulthard odata ...

    de ce nu ai spus si anul trecut ca daca si-ar da interesul Raikkon l-ar pune la punct pe Alonso? Hai sa masuram cu aceeasi masura de fiecare data, inteleg ca fanilor lui Alonso nu le vine bine ca Vettel se descurca prea bine fata de ce sperau ...
    9 17
  • Cursa din Monaco... ah si ce final neasteptat :P Nu stiu cine-i de vina pentru intrarea lui Hamilton la boxe, poate Hamilton, poate echipa dar asta este, treaba lor, o sa discute diseara. Din pacate nu vina lui Rosberg si nici a lui Vettel, asa ca cei doi si-au vazut de drum si au ocupat primele locuri. Cel putin Vettel s-a descurcat mai bine decat ma asteptam, mai ales ca Hamilton era mult mai rapid si motivat sa-l depaseasca, ceea ce nu s-a intamplat, din fericire :P

    Totusi, fara aceasta greseala, cursa era a lui Hamilton, dar... s-au mai pierdut curse asa si n-a murit nimeni, daca era oricine altcineva in locul lui Hamilton, nu era nimeni interesat de eveniment si era doar un incident de cursa. Hamilton simte nevoia sa fie o victima, iar fanii lui trebuie sa fie la fel, doar de aia sunt fanii lui.

    Despre restul nu stiu ce-i de spus, Ricciardo a schimbat... de ce n-a facut si Raikkonen? Si Raikkonen a adormit pe final, nu era atent la ce face cel din spatele lui? Parerea mea este ca Raikkonen este concentrat pe botul ala mic pe care-l are acasa si care ii este foarte drag (baiatul lui adica). Cursele nu mai sunt asa de interensate, nu prea mai este interesat sa lupte, shit happens.

    Totusi cativa piloti s-au descurcat mai bine decat se asteptau, si ma refer doar la Button care a aduc cateva puncte pentru echipa McLaren, trebuie sa fie o bucurie mare la ei in cort (sau ce este). Vestappen... este la inceput, a avut cateva manevre foarte interesante dar deh, mai are multe de invatat. Daca era Hamilton in locul lui, nu era nici o problema, vina era lui Grosjean pentru acel incident.

    In rest, sa vedem Canada acuma, pentru ca ne apropiem de jumatatea sezonului si... cei de la Mercedes nu prea au concurenta...
    11 12
  • Fanii Ferrari sunt suparati pe Alonso ca i-a lasat balta asa ca profita de orice ocazie sa-l atace pe spaniol.Alonso si-a dominat colegi de echipa pe cand vitelusul norocos a fugit ca un las de Ricciardo.Ferraristi ar trebui sa stie ca locul 2 nu conteaza
    25 10
  • Cele mai urate curse din ultimii ani:1.Japonia 2014,2.Belgia 2012,3.Monaco 2015
    18 3
  • Ce ti-a placut in Belgia 2012? Grosjean cum i-a scos afara pe Hamilton si pe Alonso si apoi Button conduce plictisitor cursa castigand cursa, nu-l mai vede nimeni, pana si comentatorii se plictiseau. A mai fost revenirea lui Vettel, dar mai spectaculos a reusit la Abu Dhabi in acelasi an.
    5 26
  • De poveste Canada 2011, a avut de toate, chiar de toate.
    8 13
  • Pt mircea imperialistul:vodkanen face puncte mai multe decat ambii piloti mclada.pacat de jigniri.chiar imi place button desi sunt fan ferrari.poate la anul sa aiba un cuvant de spus.anul asta tot mercedes domina.bv lui vettel ca a fost pe faza
    13 1
  • MBR si-a stricat reputatia. Oricare dintre echipe ar fi fost mai atenti cu cel mai bun pilot de pe grila, daca il aveau in ograda. Rosberg s-a bucurat ca un prost. Un om cu creier la cap nu se bucura atunci cand primea pomana o victorie. ingurul indreptatit sa se bucure din primii trei era Vetel (si nu sunt fanul lui, de fapt eu tin cu cel mai bun - astazi er Hamilton). Banuiesc ca educatia supercampionului Keke Rosberg si-a produs efectele astazi. In locul lui Hamilton mi-as lua valiza si as pleca la o echipa care stie sa respecte un campion. A fost mintit in fata ca are destul timp sa faca schimbul si sa iasa tot pe locul unu. MBR l-au si tinut la boxe peste 4 sec., ca sa fie siguri ca le iese magaria ce au proiectat-o. Poate o sa iasa campion anul asta Rosberg, doamne fereste. As prefera sa iasa campion orice alt pilot in afara lui. Cred ca e singurul care nu ar merita-o.
    7 1
  • legat de ce s-a intamplat pe finalul cursei..."We've lost Lewis the grand prix with the mistake," Mercedes team boss Toto Wolff admitted to Sky Sports F1.

    "We thought the gap was a different one that it actually was. Then he made a call and said the tyre temperature has dropped and there is no grip any more. A complete misjudgement, we shouldn't have had the overview. We screwed it up for him."

    An apologetic Niki Lauda, Mercedes' non-executive chairman, added: “It’s clear. No discussion. This is for me unacceptable."
    10 1
  • Cornel
    Nu inteleg de ce atat inversunare ... Hamilton a declarat ca a fost decizia luata impreuna cu echipa. Cautati pe google: am luat decizia de a opri la boxe împreună cu echipa
    9 10
  • I couldn't see the guys behind so I thought they had pitted, when the team said to stay out I said 'these tyres are going to drop in temperature' and what I was assuming was these guys were going to be on options and I would be on the harder tyre so they said to pit. So I came in with full confidence that the others would pit."
    6 1
  • @ lol & ferr1

    se spune despre un anumit negru (sau caraibian) pe numele sau Hamilton ca e intr-adevar foarte dotat... in conturi! ati vazut parasuta cu un barbat simplu? pai daca barbatul nu are avion, ea, parasuta nu isi are sens...
    12 3
  • Cornel
    Stirea nu apare pe google inca tradusa. Este pe alt site de Formula 1, da nu stiu daca pot sa scriu aici. f1manage
    Asa ca suporterii lui Hamilton, relaxati-va. Si cei ai lui Rosberg rugati-va. :)
    3 0
  • Ce gesturi a facut ham dupa cursa? Dezolant.
    Bravo Vetel !!! Ptr. mine este de ajuns ca le pui probleme, le strici strategii unora care au cel putin 50 cp peste Ferrari.
    ham are ceva ce-l ajuta sa fie campion anul acesta, sunt 80% sigur ca el va fi, dar acele ceva-uri s-ar putea sa-l coste. De ex: prea multe fumuri, aroganta si nesimtire. Daca Ferrari scoate 50 cp de undeva, sigur vor fi campioni.
    Astazi TREBUIA sa castige altcineva in afara de ham.
    5 9
  • si acum Ricci e batut de Kyat

    btw, daca Ricci a fost mai bun decar Vettel NU inseamna ca Alonso e mai bun decat Vettel !!!

    si vezi ca Alonso e dominat acum de Button. Si de ce minti, a mai fost dominat si de Hamilton si de Trulli

    Deocamdata se vede ca rezerva de la Renault (Alonso) e mai slab decat titularii Trulli si Button, dar a stiut unde sa-l pupe pe Briatore altfel nu mai pupa titluri, ca sa vezi ce inseamna sa ai relatii ...
    5 7
  • Florin
    Orice pilot vrea sa castige si speculeaza orice oportunitate! Asa a facut si Rosberg.
    Nu sunt fan nici Rosberg nici Hamilton dar nu vad nimic necurat aici.
    Imi pare rau de Alonso...iarasi probleme tehnice!!!
    12 8
  • ce-ai ma dany-llescule, e reala treaba cu negrii
    nici avionul nu-si are sensul daca nu ai cu ce sa deschzi parasuta ....
    0 1
  • Well well well... Hamilton a anuntat echipa ca pneurile or sa aibe probleme cu temperatura. Deci e destul de clar ca e culpa comuna.
    Nu cred ca se mai poate spune ca a fost sabotat de Mercedes.
    9 11
  • lcr pt.Mclaren_Mircea_1984
    Am spus ca Belgia 2012 a fost una dintre cele mai urate curse : idiotul de Grosjean a ruinat cursa inca din primul tur si i-a oferit podiumul vitelusului eliberandu-i traseul.
    12 8
  • Din ultimii ani:Canada 2011,China 2010,Turcia 2010,Bahrain si Ungaria 2014 au fost superbe
    11 2
  • dar ce ziceti de carlos sainz?, de pe ultimul loc a terminat pe 10,eu zic ca e peste max verstapen,oricum e talentat poate gaseste o echipa buna...,in canada se anunta la ferrari un apdeit pentru motor cica ar fi vorba de 20cp ,interesant de urmarit.bravo vettel te-ai tinut tare dupa rosberg
    3 1
  • popiCUL
    Fanii Hamilton sa nu fie suparati pe echipa ! Inca de la inceput masinuta lui avea probleme cu franele fapt pentru care uza pneurile mai tare decat altii. Au incercat o smecheri, au crezut ca avansul lui Ham este suficient sa iasa in fata. Daca ramaneau exista riscul ca in ultimele tururi sa fie depasit de mai mult de 2 masini. Nu vreau sa cred ca au facut asta din aroganta. Poate ma insel. Oricum volanul era la pilot.
    2 6
  • culmea ... dp semnarea contractului sarbatoreste cu o cursa de acest gen ...
    Ma gandesc k ii feeling de familie la maxim la MB ... Pt cei care nu ati vazut interviurile de pe podium, Rosberg a recunoscut ca a castigat cu noroc

    In rest Forza Ferrari!
    BV Vettel
    4 0
  • si Singapore 2008 si Hockenheim 2010
    0 3
  • @Daniel

    Si acum ai pregatit articolul cu victoria lui Ham?
    :))))))
    2 2
  • Max Verstappen a fost penalizat.
    8 2
  • uitați-l aici pe arrivabene după greșeala mercedes cum rânjește :)))

    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/11165247_10153010406463759_8776225054481179633_n.jpg?oh=701666d3c0bdcf3b4aedfa93d4ded614&oe=55F8C9C8&__gda__=1442558733_48f39cf577b0fc9841173d91ec6660aa
    3 1
  • @91 Schumi06 - A fi fanul unei echipe sau al unui sport nu presupune că trebuie să-ți cumperi suveniiruri sau că trebuie să mergi și la anumite evenimente.. Pentru a merge la o cursă de f 1 trebuie să-ți rupi de la gura ta sau a familiei și să pui banii deoparte..dacă ne raportîm la situația din țară puțini își permit ..Dar înțeleg că Mirciulică trebuie penalizat pentru că reușește mai meereu să vă irite :)))
    5 3
  • Sincer să fiu decât să câștig datorită greșelilor altora cum face Ferrari mai bine m-aș chinui să câștig niște puncte muncite cum e cazul celor de Mclaren...Oricum am văzut acum că victoria obținută de Vettel s-a datorat în mare greșelilor comise de Mercedes
    8 9
  • Plictisitor. Cei care au facut ceva in legatura cu racingul au fost Alonso la start, Verstappen impresionanta cursa cu depasirile dupa Vettel(a fost chiar mai rapid ca germanul)-pacat de acea eroare- si Ricciardo cu depasirea la Raikkonen. In rest....masina Mercedes pune pe oricine in pole si apoi victorie. Nu e Hami e Rosita. Ferrari e in aceeasi nota, se hlizesc cand termina pe 2 de parca ar marca o victorie. Mclaren penibiluti. Williams...dezastru. Vive le Monaco!
    10 3
  • Macar in IndyCar a castigat un pilot adevarat.Montoya si la 39 de ani este mai talentat decat neamtul trisator de la mercedes
    22 4
  • Singura problema a lui Hamilton e creierul. Nu prea stie ce sa faca cu el. In rest e ok.
    12 16
  • F1 Vision
    Cele mai multe comentarii n-au nici o treaba cu F1, doar arata cat de frustrati sunt anumiti fani. Scuze tata, dar se intampla si greseli ca cea facuta de Hamiton + echipa. Asta este, aveti curaj si respect pentru pilotul cica preferat... acceptati ca mai si greseste. Nu aveti nici un respect pentru pilotul cica preferat, scrieteti repede un comentariu si gata.

    Dar trist tata... ce comentarii vezi mai sus. Cata frustrare si cata neputinta...
    7 15
  • lcr pt. F1 Vision
    Cursa de azi n-a avut nici o treaba cu F1 iar mercedes nu sunt la prima greseala de acest gen.Atunci cand pilotul tau preferat domina cursa, pierde pe o greseala absurda a echipei si mai castiga si unul care cu acelasi material a fost mai lent cu peste 20 de secunde nu are cum sa nu fie frustrant.Mi-am pierdut timpul ca la final sa vad pe primele pozitii 2 nemti lenti bucurandu-se de pomana.
    18 3
  • &icr

    Pilotul care se vaita ca e posibil sa piarda temperatura din pneuri?
    Pana la urma pilotul a spus ca incepe sa piarda aderenta din cauza temperaturii scazute. La o adica, echipa se putea scoate zicand ca pilotul s-a lamentat de lipsa de aderenta a pneurilor si ca au incercat sa ii ofere sansa de a termina fara probleme.

    Hamilton, intr-un fel, a gresit ca:
    - s-a vaitat de lipsa de aderenta - esti pe un circuit super lent fara posibilitati de depasire. ii poti tine pe toti in spate pentru 8 tururi.
    - nu a discutat cu echipa ce optiune mai are in afara de schimbarea pneurilor in situatia in care se afla.

    Mercedes nu a calculat deloc bine timpii, nu a luat deloc decizia de a forta pilotul sa ramana pe circuit si l-a chemat total deamboulea.

    Asadar, raman la ideea ca e culpa comuna. Altfel comenta ceva Hamilton la conferinta de presa sau chiar prin radio (cum a mai facut-o de cateva ori intreband daca sigur a pus pneurile bune sau de ce ar fi trebuit sa intre la pit).

    Ultima intrebare: stiind ca anul asta Ferrari a imbunatatit monopostul si poate pune probleme la titlul de constructori, de ce ar fi favorizat Mercedes un pilot in detrimentul lipsei de punctaj maxim ca si constructor?

    Hai, scoateti-va capatanile din anumite parti ale corpurilor si ganditi la rece si ca niste team-leaderi care au ca scop finalizarea campionatului cu 2 titluri: piloti + constructori.
    6 7
  • F1 Vision
    Apropo Sainz a castigat un punct desi a plecat de la boxe, daca nici asta nu-i o realizare...
    7 5
  • Doar pentru Hamilton,Alonso si Perez m-ai urmaresc F1.Daca McLaren nu vor reveni in top si mercedes vor repeta figura de azi nu ma mai uit la acest circ caci mi se face greata sa-i vad pe nemtii norocosi bucurandu-se pt. victorii nemeritate.
    11 3
  • F1 Vision
    @lcr: Scuze dar noi doi n-avem ce discuta. Am citit vreo 20 de comentarii de-ale tale in care iti versi frustrarea, nu-s genul caruia sa-i placa asa ceva, treaba ta ce scrii.
    5 9
  • lcr pt.JugaruGabi
    In primul rand echipa stia diferenta dintre Hamilton si rosberg si doar niste prosti nu si-ar fi dat seama ca englezul va iesi in spate.In al doilea rand Hamilton a crezut ca vor intra si rosberg si Vettel la boxe si cred ca era de datoria nemtilor sa-l informeze ca rosberg nu va intra si atunci cu siguranta decizia englezului ar fi fost alta...in concluzie mercedes sunt marii vinovati iar declaratiile lui Lewis au fost doar de fair-play.Nu garantez ca echipa il saboteaza pe Lewis dar este evident ca azi i-a fost furata o victorie meritata.Ferrari au imbunatatit monopostul dar sunt inca foarte departe de a se lupta pt. titlul la constructori.
    14 4
  • Sunt persoane care comenteaza doar ca sa para mari destepti si impartiali cand sunt exact opusul.Sa vedem ce va spune „atotstiutorul„ cand monoposturile rosii nu vor prinde podiumul ... e clar ca nu va mai fi asa de fericit si nu se va mai bucura de ghinionul altora.Doar ratatii sunt fericiti cu locul 2 si cred ca azi am vazut unul
    10 4
  • Declaratia lui Bernie Ecclestone:„Britanicii iubesc Formula 1 si Lewis Hamilton este grozav pentru sport ca si afacere fiindca are in spate o multime de suporteri. Nico imi pare rau sa zic asta dar pentru afacerea mea tu nu este prea bun. Suna mai dur decat este insa Nico tu nu ai suporterii germani de partea ta. Nici Vettel nu face mult pentru aceasta afacere. De abea il recunosti pe strada. Luati-l pe Toto Wollf spre exemplu (vorbin de sefii de echipa), dati tricoul joc si trimiteti-l pe strada si nimeni nu il va recunoaste. Arrivabene este bun in ceea ce face pentru el nu si pentru Formula 1.”In sfarsit a spus si el ceva inteligent.
    11 4
  • deci fetel e ratat pentru ca nu a ratat ocazia de a lua locul doi si ca e fericit ca a reusit? A facut bine, atat de bine pe cat a fost posibil cu un monopost inferior (hmm, unde am mai auzit asta?)
    al sau mate a fost batut de doua mercedesuri si doua red bull

    dar tu ce credeai ca e alonso extraterestru pentru ca i-a batut pe massa si pe raikkonen? Uite ca pot si altii batuti si ei la randul lor, deci nu e mare scofala
    1 7
  • Se lamenta unul mai sus ca domne mai bine cu puncte meritate si lupta pt ele la Mclaren decat la Ferrari cu puncte nemeritate. Bai tu la ce te uiti? Adica Ferrari nu isi merita punctele, ei nu au muncit sa iasa pe 2 si pe 3 in curse? Sa iti amintesc victoria lui Vettel cand rula la aceeasi viteza cu Hamilton sau acum cand a fost egalul lui Rosberg toata cursa? Ii strigau Merc lui Nico sa forteze si nu reusea ca asta statea mereu in spatele lui =)) sau sa iti aduc aminte de cum l-a depasit Raikkonnen in Bahrain pe acelasi Rosberg? Normal ca pe final ala a fortat de nebun cand l-a vz pe Hamilton in spatele lui Vettel. Daca il depasea Hamilton macar se stia in fata.
    7 3
  • Si tu te uiti ca vitelu` la poarta noua la Formula 1 :))) Mare specialist!
    2 6
  • @ Alex - Ferrari își merită punctele în măsura în care această echipă și unii dintre fanii acestei echipe , incluzându-te și pe tine în această categorie realizează că Mercedes le oferă pe tavă victoriile :))) ,,băi ''
    7 4
  • marian06
    A fost o cursa de nota ... 5 ... Vettel a facut o cursa buna si desi imi era antipatic in perioada Red Bull ( episodul din Brazilia 2013 - comparatia cu Senna 1991), incep sa cred ca isi merita pe deplin cele 4 campionate si da dovada de caracter, in comparatie cu Hamilton, care e un mare ZERO. Rosberg - nu vad ce vina are in legatura cu greseala Mercedes. Asa cum am mai spus anul precedent, "jocuri" pentru un pilot nu poti face din prima parte a sezonului, mai ales cand pierzi locul 2.
    Mi se pare prea multa agitatie pentru o cursa mediocra. Din fericire am vizualizat ieri o cursa adevarata INDY 500, cu un pilot fantastic: JPMontoya (ce a recuperat, de pe 30 pana in castigator). E vb de pilotul trimis la plimbare de McLaren (care isi merita locul in care se afla in prezent) pentru a I se face loc "marelui" Hamilton, campion facut de masina si nu campion ce a facut masina campioana.
    8 9
  • Nici acuma nu mi-am revenit dupa cursa de ieri. Nu neaparat ca a pierdut Lewis victoria, dar sa il vad pe Vettel si pe Arivabbene atat de fericiti a fost pentru mine dezarmant si demoralizant.
    14 7
  • @marian06
    Bine bai specialistule , normal ca tu poti acuza din spatele monitorului) orice pilot ca e varza si ZERO. Ia pune mana pe niste lecitina si aminteste-ti cu ce masina acastiga Hamilton campionatul anul trecut? Cumva cu masina cu care se zbateau in anonimat Schumacher si Rosberg? Apps , ai inteles ceva aseara din cursa de la Indianapolis si daca da , ce anume?
    5 2
  • Sunt mirat in sens pozitiv de cata rabdare are Alonso. La cat de parsiv il credeam ma asteptam sa inceapa sa impunga si sa strice atmosfera demult. Button care in loc sa fie inlaturat anul trecut este mai vocal si mai critic de cat Alonso. Eu credeam ca Alonso este otravitor, dar nu stiu ce face Boullier de il tine in frau atat de bine, caci cu exceptia unor articole din presa italiana, Alonso se comporta exemplar. Voi ce credeti?
    9 9
  • formul lu' peste
    Oricat de mult incercati sa gasiti ceva palpitant, idea este ca F1 nu mai are farmec. Cu schimbari cretine de regulament care au permis ca RBR sa domine 5 ani, urmat de Mercedes inca pe atat, de ce ne mai uitam la curse? Toata lumea stie ca Mercedes nu poate fi invins decat daca greseste unul dintre piloti sau strategia de echipa.
    Dar pe mine ma surprinde (neplacut) altceva: cum de nimeni nu observa precedentul periculos care s-a creat la aceasta cursa. Atat Riciardo cat si Verstapen au incercat acelasi tip de depasire, prin dreapta. Ricciardo a avut noroc ca Hakinen nu aincetinit si astfel a avut noroc sa se puna in parallel si doar sa-l dezechilibreze pe Raikonen, in timp ce verstapen nu a mai apucat sa faca acest lucru, s-a oprit la 20-30 cm de a-i fi zdrobita teasta de protectiile din tabla.
    Nesanctionarea lui Ricciardo a creat un precedent periculos. de acum inainte orice pilot poate sa puna roata din fata a masinii in parallel cu cea din spate a masinii adversarulu si apoi sa-l dezechilibreze si sa-l arunce afara. Daca scap, bine, daca nu....
    Apoi povestea Kvyiat Ricciardo- de toata greata.
    Cu alte cuvinte, nu-I de ajuns ca nu mai este spectacol pe circuit, mai avem si "aranjamente".
    4 2
  • GrosJan
    daca nu (mai) gasiti nimic palpitant in F1, nu va chinuiti. Si ne scutiti si pe noi de acreala voastra.
    Poate ar trebui sa luati in considerare ca F1 nu e pentru voi. Serios!
    8 0
  • @
    GrosJan, adevar graiesti, din pacate 80-90% din comentariile de aici sunt lipsite de orice logica, inteligenta si F1! Comentariile sunt de o infantilitate si de o prostie iesita din comun (probabil un cimpanzeu ar fi capabil sa ofere mai multa logica), toti vad doar teorii ale conspiratiei, toti vad doar un pilot ca fiind fenomenal si restul niste gunoaie, o dovada a faptului ca postacii de aici sunt imbecili este si faptul ca nimeni nu discuta despre ce a generat SC-ul..... nimeni nu vorbeste despre contraperformnta Williams....... dar toti stiu sa isi manifeste ura si fanatismul de parca am fi nu pe un forum de F1 ci pe pagina sinucigasilor inscrisi pe lista ISIS!!! Formula 1 de astazi are in componenta cativa piloti extraordinari si catica cu foarte multe sanse sa devina geniali plus un comentator, critic si a tot stiutor care isi permite sa comenteze despre toata lumea si stie de ce a facut fiecare ce a facut(este un tovaras pilot care daca ar fi mai concentrat pe curse probabil ar avea rezultate mai bune)
    0 5
  • Alonso este la finalul carierei, de ce sa se mai streseze la McLaren cand banii curg si isi vede de treaba lui? Cateva zeci de milioane de euro ca sa spuna ca "candva o sa fie bine", nu-i deloc rau. Bravo lui! Si da nu uita sa spuna de fiecare data ca nu-i pare rau ca a plecat de la Ferrari, din pacate cu cat o spune mai mult cu atat se vede din exterior ca ii pare foarte rau ca a plecat de acolo.
    4 2
  • oh noooo! iarasi vorbim despre alonso

    ca sa fie clar, nu se reduce F1 la Tu + Alonso = love

    deci tot Alonso e desteptul ca nu se streseaza? Daca facea Button asa, era mediocru si puturos, este?
    Un pilot cand e in cockpit da totul. Nu se mai streseaza doar daca intelege ca nu poate fi mai rapid decat pilotul cu care e in lupta directa. Cursa urmatoare o ia de la capat. Varsta conteaza, mai ales intr-un sport precum F1. Dar nu e vorba ca pilotul nu-si mai doreste sau nu e motivat. Prea isi doreste inca. Varsta isi vara coada mai subtil de atat, oricat isi doreste pilotul oricat are impresia ca da totul, nu mai e ce era odata ... cu putin, dar la varf putinul conteaza
    0 4
  • penibilii sitelui
    gigi k rai si lcr
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru