Rosberg, cel mai rapid în prima zi de teste din Bahrain

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp în prima zi de teste din Bahrain, în care Nico Hulkenberg şi Fernando Alonso au ocupat următoarele două poziţii în clasamentul general.

Esential 121 de tururi a parcurs Nico Rosberg, mai multe decat orice alt pilot
Circuitul Sakhir găzduieşte marţi şi miercuri o sesiune de teste de două zile la scurt timp după a treia cursă a noului sezon, desfăşurată de asemenea în Bahrain.

Deloc surprinzător, Mercedes a continuat dominaţia autoritară din weekendul precedent şi a stabilit cel mai bun timp prin Nico Rosberg, care a fost cronometrat cu 1:36.064. Mai lent cu peste 2.5 secunde decât în calificările de sâmbătă, germanul şi-a concentrat atenţia pe setări şi pneuri pe parcursul celor 121 tururi parcurse, un record pentru această zi de teste.

"Scopul nostru a fost să încercăm noi setări şi să cunoaştem pneurile un pic mai bine. Nu încetezi niciodată să înveţi cum să scoţi tot ce este mai bun din pneuri, aşa că a fost o zi productivă din această perspectivă. Am lucrat un pic şi la frâne, pentru că nu sunt pe deplin mulţumit de asta în acest moment", a declarat el.

Force India şi-a adjudecat locul doi prin Nico Hulkenberg, în timp ce Fernando Alonso a fost al treilea la volanul monopostului Ferrari. Spaniolul a provocat un steag roşu în cursul dimineţii după ce s-a oprit pe circuit, însă echipa a avut un program complex: a testat o serie de configuraţii electronice şi a evaluat aerodinamică în timpul rulării cu viteză constantă pe linia dreaptă de start-sosire.

Zi productivă pentru Red Bull

Am parcurs câteva stinturi lungi cu trei tipuri de setări şi am obţinut un feedback bun.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Clasamentul a fost completat de Kevin Magnussen (McLaren) şi Valtteri Bottas, care a efectuat doar 28 de tururi pentru Williams.

Red Bull racing s-a mulţumit doar cu locul şapte prin Daniel Ricciardo, însă echipa şi-a concentrat atenţia pe alte aspecte decât timpul pe tur.

"Am parcurs câteva stinturi lungi cu trei tipuri de setări şi am obţinut un feedback bun. Suntem încă un pic în urmă, dar recuperăm şi sunt sigur că în China vom fi un pic mai aproape", a declarat australianul.

Pantofi mai mari pentru Sirotkin

După-amiază am avut dificultăţi cu pantofii. Erau prea mici şi a fost dureros când frânam.

Sergey Sirotkin
Pilot de teste Sauber
Sergey Sirotkin, pilotul de rezervă al echipei Sauber, a parcurs peste 300 de kilometri şi a îndeplinit astfel condiţiile pentru a obţine superlicenţa de pilot.

Aflat la prima sesiune competitivă de teste din carieră, rusul de numai 18 ani a avut nevoie de o pereche de pantofi mai mare, după ce iniţial s-a plâns de dureri la picioare în momentele de frânare.

"În primul meu tur de dimineaţă am făcut câteva greşeli şi probabil am pierdut o secundă. După-amiază am avut dificultăţi cu pantofii. Erau prea mici şi a fost dureros când frânam. Am schimbat pantofii, dar a fost în continuare dificil de pilotat", a explicat el.

Sirotkin a ocupat locul opt în clasamentul general, în faţa lui Robin Frijns de la Caterham, a cărui zi s-a năruit încă de dimineaţă în urma unor scurgeri la sistemul hidraulic.

Cel mai afectat de probleme a fost însă Pastor Maldonado, care a efectuat doar 16 tururi pentru Lotus înainte de apariţia unor defecţiuni la unitatea de propulsie. Chiar şi aşa, venezueleanul s-a clasat pe locul 10, în faţa lui Daniil Kvyat de la Toro Rosso.

Teste Bahrain - Rezultate ziua 1:

 1. 
Nico Rosberg Mercedes 1m35.697s 121 2. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m36.064s +0.367s 69 3. Fernando Alonso Ferrari 1m36.626s +0.929s 69 4. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 1m36.634s +0.937s 102 5. Valtteri Bottas Williams-Mercedes 1m37.305s +1.608s 28 6. Max Chilton Marrusia-Ferrari 1m37.678s +1.981s 60 7. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m38.326s +2.629s 91 8. Sergey Sirotkin Sauber-Ferrari 1m39.023s +3.326s 76 9. Robin Frijns Caterham-Renault 1m40.027s +4.330s 63 10. Pastor Maldonado Lotus-Renault 1m40.183s +4.486s 16 11. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault 1m40.452s +4.755s 67

Lista piloţilor care vor testa miercuri în ultima zi a sesiunii: 

Echipa Miercuri, 9 aprilie
Mercedes Lewis Hamilton
Lotus Romain Grosjean
Ferrari Fernando Alonso
Sauber Sergey Sirotkin
McLaren Kevin Magnussen
Williams Felipe Nasr
Force India Sergio Perez
Toro Rosso Jean-Eric Vergne
Marussia Jules Bianchi
Red Bull Racing Daniel Ricciardo
Caterham Marcus Ericsson

Comentarii (10)

  • Ferrari are masina competitiva doar in teste? ca nu mai inteleg nimic!
    7 9
  • @ala-de-mai-sus
    competitiva se numeste cu 1 sec peste mercedes?
    8 6
  • @Dracu
    primi 2 nu au mers in regim de cursa... adica au mers lejer
    4 0
  • dar Kimi nu testeaza? Doar Alonso are voie cu masina?
    4 4
  • Kimi zice ca mai bine bea o vodca decat sa piarda vremea cu masina aia proasta.
    10 1
  • @Dracu acestea sunt niste teste.testele sunt facute pt intelegerea mai buna a pneuriilor,aducerea unor noi update-uri,pt a intelege mai bine noile specificatii de anul acesta si nu se stie cat a avut in rezervor in momentul acela,se numesc informatii confidentiale
    2 0
  • odezleg
    sau Alonso zice ca are nevoie de mai mult timp cu masina si i se da ca plateste tata santander
    2 6
  • dezleagopasta
    Da vitzel de ce nu testeaza oare? Sa fie din cauza ca Rici stie mai bine cu actuala masina? Sau e mai rapid si d-aia...Poate ca s-a dus sa se pregateasca pentru al 5-lea titlu de ceampeon.
    7 2
  • anonim
    @dezleagopasta
    la ala care ii spui tu vitzel ( VETTEL) a realizat mai multe lucruri pana acum decat vei realiza tu toata viata
    4 2
  • Test Driver 01
    Mi se pare normal sa mearga bine, si-au facut mai bine temele. Pana la urma vorbim despre masini, motoare si nu planete sau sisteme solare. O echipa a proiectat motorul, o alta echipa a proiectat sasiul, o alta echipa proiectat aerodinamica (ma refer evident la invelisul exterior al sasiului) si vedem rezultatul. Daca aceste echipe au cooperat bine, au lucrat bine impreuna, iese un monopost competitiv. Pentru moment pozitia celor de la Mercedes nu este atacata de alte echipe, ramane de vazut daca vor merge si mai bine ca pana acum sau se vor concentra pe masina de anul viitor pentru a avea un avantaj si anul viitor. Sunt curios cum vor reactiona echipele care sunt ceva mai in spate, mai sunt multe curse pana la finalul acestui sezon.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru