Un nou deadline pentru Marele Premiu al Marii Britanii

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii trebuie sa demonstreze pana pe 30 iunie ca sunt in masura sa reinceapa modernizarea circuitului, in caz contrar cursa din 2010 riscand sa fie abandonata.

Consiliul Local din North West Leicestershire a decis marti sa acorde o noua sansa desfasurarii Marelui Premiu al Marii Britanii pe circuitul de la Donington Park in sezonul 2010.

In contextul in care organizatorii intampina serioase probleme financiare, Consiliul Local a decis sa acorde un nou termen limita pentru 30 iunie, data pana la care acestia trebuie sa prezinte planurile concrete pentru modernizarea circuitului, dar si sa dea asigurari ca are resursele necesare pentru a realiza investitiile.

Consiliul Local a aprobat in luna ianuarie planurile initiale de dezvoltare in valoare de 100 de milioane de lire sterline, insa ameninta ca aceasta va fi revocata in lisa unor angajamente concrete. Principala problema a lui Simon Gillet, sefului circuitului, este ca trebuie sa obtina semnatura lui Tom Wheatcroft, proprietarul circuitului, pentru a demara lucrarile. Situatia este complicata insa de faptul ca organizatorii au datorii de 2.47 de milioane de lire sterline in contul chiriei pentru circuit.

In ciuda acestor probleme, Gillett sustine ca lucrurile se vor clarifica in perioada urmatoare.

"Vom fi in masura sa rezolvam asta foarte curand. Avem intalniri importante legate de situatia financiara si ar trebui sa primiti primele informatii in curand", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC, afirmand insa ca situatia a fost agravata si de actuala situatie economica precara.

Desi spectrul anularii cursei de la Donington Park este tot mai mare, Gillett este sigur ca Marele Premiu al Marii Britanii se va desfasura conform programului. "Suntem 110% decisi sa facem asta si 100% increzatori ca se va intampla. Suntem inca increzatori ca Marele Premiu de anul viitor se va desfasura la Donington Park. Stim ce se intampla in spatele scenei, dar sunt multe lucruri care ne ofera incredere", a mai precizat britanicul.

Donington Park a obtinut in luna iunie a anului trecut dreptul de a organiza Marele Premiu al Marii Britanii timp de 10 ani incepand din sezonul 2010, inlocuind traditionala cursa de la Silverstone.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru