Vettel a câştigat cursa de la Hungaroring! Kvyat, primul podium din carieră pentru Red Bull

de Daniel Popescu
Duminica, 26.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a obţinut o victorie spectaculoasă în Ungaria după ce l-a depăşit la start pe Lewis Hamilton, care alături de coechipierul său Nico Rosberg a avut o cursă dezastruoasă. Red Bull a obţinut prima clasare pe podium în acest sezon prin Daniil Kvyat, aflat la prima performanţă de acest gen din carieră, şi Daniel Ricciardo.

Esential 41 de victorii a obtinut Sebastian Vettel in Formula 1, la fel de multe ca triplul campion mondial Ayrton Senna
2 este numarul victoriilor obtinute de Sebastian Vettel in sezonul 2015
42 este numarul de puncte pe care Sebastian Vettel le are de recuperat in fata liderului clasamentului general, Lewis Hamilton
2 este cel mai bun rezultat obtinut de Red Bull Racing si Daniil Kvyat in sezonul 2015
5 este cea mai buna performanta inregistrata de McLaren in acest sezon
Circuitul de la Hungaroring a găzduit duminică una dintre cele mai spectaculoase curse din sezonul 2015, în ciuda reputaţiei pentru dificultatea depăşirilor şi a absenţei ploii.

Totul a început cu startul excelent executat de piloţii Scuderiei Ferrari, întrucât Sebastian Vettel s-a infiltrat pe exterior şi a reuşit să-i depăşească pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen a urcat pe locul doi. La rândul său, Rosberg a trecut de un Hamilton care a ratat complet startul, iar tentativa sa de a recâştiga măcar o poziţie s-a soldat cu o ieşire în decor în urma căreia a coborât până pe locul 10.

Britanicul a urcat treptat până pe locul cinci după prima serie de intrări la boxe, iar ulterior l-a depăşit cu uşurinţă pe Daniel Ricciardo datorită pneurilor soft, mai rapide decât cele medium ale australianului.

Un incident cu efecte nebănuite

În acest stadiu al cursei, Ferrari avea de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-şi adjudeca primele două locuri datorită unui avans consistent realizat în primul stint, însă lucrurile s-au schimbat radical în numai trei tururi. În turul 41, Raikkonen a pierdut puterea sistemului MGU-K, iar în turul 43 Nico Hulkenberg a suferit un accident spectaculos după ce aripa faţă a cedat şi a intrat sub monopostul Force India. Germanul nu a mai putut controla monopostului şi s-a izbit violent de un zid de pneuri, element care a generat intrarea Safety Car-ului pe circuit.

Haosul din ultima parte a cursei

A fost momentul în care diferenţele dintre primii patru piloţi s-au estompat, iar reluarea cursei a adus noi evenimente memorabile: Ricciardo a trecut de un Raikkonen lipsit de MGU-K care ulterior a intrat în zadar la boxe pentru o restartare completă a unităţii de propulsie, Valtteri Bottas şi Max Verstappen s-au acroşat, iar pilotul Williams a fost nevoit să intre la boxe din cauza unei pene, în timp ce Hamilton a ratat complet restartul şi a coborât până pe locul şase, nu înainte de a intra la boxe pentru o nouă aripă faţă.

A fost o cursă nebună.

La restart am avut un contact cu Hamilton şi am crezut că pentru mine s-a terminat cursa. Am avut un contact cu Rosberg şi am crezut că s-a terminat cursa pentru mine.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull Racing
Ricciardo a încercat să-l depăşească pe Rosberg, însă a ieşit larg în viraj şi l-a "înţepat" cu aripa faţă în pneul dreapta spate pe pilotul german, care a fost nevoit să intre la boxe. Ricciardo a intrat la rândul său la boxe pentru o nouă parte frontală, ceea ce l-a propulsat pe coechipierul său Daniil Kvyat pe un nesperat loc doi. Rusul a ajuns în această ipostază în ciuda faptului că i-a cedat poziţia lui Ricciardo în debutul cursei, prin prisma faptului că a evitat orice incident. Totuşi, Kvyat a fost penalizat cu 10 secunde în clasamentul final pentru efectuarea unei depăşiri prin afara circuitului, însă această pedeapsă a fost în cele din urmă irelevantă.

În tot acest timp, Vettel şi-a păstrat prima poziţie în clasament şi a obţinut astfel a doua victorie a sezonului după cea din Malaysia, în timp ce Red Bull Racing a ocupat următoarele două locuri pe podium cu Kvyat şi Ricciardo. 

McLaren, dublă clasare în puncte

Max Verstappen a concurat în cea mai mare parte a timpului pe ultimele locuri care aduc puncte şi progresase până pe şapte înainte de ieşirea Safety Car-ului de pe circuit. Numeroase incidente petrecute în faţa sa l-au propulsat însă pe pilotul Scuderiei Toro Rosso până pe locul patru, aceasta fiind cea mai bună performanţă a olandezului în sezonul său de debut, dar şi cel mai bun rezultat al echipei italiene în acest an.

La fel de mult de oportunităţile create a profitat şi Fernando Alonso, care a progresat de pe locul 15 până pe poziţia a 10 la finalul primei serii de opriri la boxe, înainte de a ajunge pe 9 după intrarea Safety Car-ului. În urma incidentelor petrecute în faţa sa, dublul campion mondial a terminat cursa pe un nesperat loc cinci, de departe cel mai bun rezultat al său şi al echipei McLaren în acest campionat. Performanţa a fost completată de coechipierul său Jenson Button, care şi-a trecut în cont o nouă clasare în puncte prin locul nouă.

Clasări modeste pentru Mercedes şi Williams

Nu am cuvinte pentru a explica ce s-a întâmplat astăzi. A fost o performanţă foarte proastă din partea mea. Când am avut de ales între două opţiuni, am selectat-o de fiecare dată pe cea greşită.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
În urma numeroase incidente din ultima parte a cursei, Hamilton şi Rosberg au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu lcourile 6 şi, respectiv, 8, rezultate în urma cărora amândoi au pierdut puncte preţioase comparativ cu Vettel. Între cei doi s-a intercalat Romain Grosjean de la Lotus, în timp ce Sauber şi-a adjucat un punct prin Marcus Ericsson, clasat în faţa lui Felipe Nasr.

Williams a fost una dintre victimele incidentelor de pe circuit şi părăseşte Ungaria fără să obţină puncte, întrucât Felipe Massa şi Valtteri Bottas au terminat cursa pe locurile 12 şi, respectiv, 13. De altfel, brazilianul a provocat şi anularea startului din cauza poziţionării greşite pe grila, însă nu a produs la fel de multe incidente precum Pastor Maldonado, care a suferit mai multe penalizări pentru o serie de acroşaje.

Pilotul echipei Lotus a terminat pe locul 14, în faţa lui Roberto Merhi de la Manor, în timp ce lista abandonurilor a fost de asemenea destul de lungă: Will Stevens (Manor), Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), Raikkonen (care a fost invitat în garaj în absenţa unei soluţii la problema motorului) şi cei doi piloţi ai echipei Force India, Sergio Perez şi Hulkenberg.

Ungaria - Rezultate Cursă:

Loc Pilot Echipa Tururi
1 Sebastian Vettel Ferrari 69
2 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 69
3 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 69
4 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 69
5 Fernando Alonso McLaren/Honda 69
6 Lewis Hamilton Mercedes 69
7 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 69
8 Nico Rosberg Mercedes 69
9 Jenson Button McLaren/Honda 69
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 69
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 69
12 Felipe Massa Williams/Mercedes 69
13 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 69
14 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 69
15 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 67
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 65
- Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 60
- Kimi Raikkonen Ferrari 55
- Sergio Perez Force India/Mercedes 53
- Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 41

Comentarii (61)

  • Bogdan
    Soarta ii ajuta pe invigatori. Spectaculoasa cursa.

    Rosberg mi-a mancat ficatii azi. Il urasc cu ardoare pe Hamilton, cu toate ca e clar ca are o clasa pe care Rosberg nu o va avea niciodata.
    42 21
  • GrosJan
    hehe, ce va ziceam ieri ca Ferrari si RBR au o sansa ...
    Bine, au fost si probleme pentru Mercedes dar Ferrari si RBR chiar au avut viteza aici.
    Felicitari pentru Vettel. Poate inteleg si altii de ce are 4 titluri; stie sa fie eficient in curse si sa profite din plin cand se iveste o ocazie. Ricci - initial am crezut ca a comis-o. Incident de cursa as zice, dar Rosberg a alunecat acolo cam prea mult.
    45 16
  • Florin
    Bravo ALonso!!!
    50 9
  • Cred ca a fost cea mai frumoasa si mai animata cursa din acest sezon.....
    43 14
  • Era prea frumos (dubla Ferrari) sa fie adevarat, dar e bine si asa. Trebuie sa recunosc ca am sarit in sus de fericire cand am vazut ce a facut Ricciardo bucurandu-ma atat pt.Vettel cat si pentru Lewis. Pacat pentru Kimi care n-a gresit cu nimic si a facut ce se putea mai bine si felicitari celor de la McLaren care m-au uimit azi.
    39 10
  • Bogdan
    L-as tavali pe jos pe Rosberg... dar ma abtin si zic doar ca a fost neglijent desi imi urla in cap "cum a putut sa fie atat de prostovan?!"
    In fine, oricum omul nu a avut vana toata cursa. Daca nu patea nimic cred ca Hamilton ar fi terminat cu cel putin 15 secunde in fata lui.

    Exceptional startul. Exceptional.
    Pacat pentru Kimi. A facut o cursa bunicica.
    33 14
  • buna cursa, mai trebuie sa vedem ce penalizari vor fi dupa terminare,
    17 3
  • GRANDE Vettel
    24 13
  • Cred ca cursa de astazi a fost cea mai buna cursa din acest sezon, pana acuma, sa vedem dupa pauza de vara. Baietii de la Ferrari au avut un start foarte bun, as spune neasteptat de bun, dar bravo lor. Hamilton, Rosberg, si Maldonado in schimb cred ca s-au remarcat doar prin numarul de greseli facut, cred ca Maldonado merita un "premiul" special pentru cursa de astazi... SC-ul i-a ajutat pe cei de la Mercedes dar si pe cei de la Red Bull si McLaren care as spune ca au fost cei care au castigat cel mai mult din problemele si greselile altora, cu o mentiune pentru cei de la McLaren care au avut ambele masini in puncte! Daca nici asta nu este o veste buna pentru fanii F1, nu stiu care este. Rosberg avea locul 2 ok, manevra un pic slabuta a lui Ricciardo a rezolvat acest lucru pentru amandoi, iar Williams... o cursa de uitat. Interesant a fost totusi momentul in care aripa fata a lui Hulkenberg... a crapat sub apasarea aerodinamica si puff... abandon pentru acesta.

    Vettel a castigat, bravo lui, Kvyat s-a descurcat foarte bine, iar Ricciardo a pierdut locul 2... cam pe degeaba. Totusi nu pot sa neg ca nu mi-a placut deloc comportamentul lui Hamilton care s-a ofticat ca Rosberg a trecut in fata lui, plus l-a lovit degeaba pe Ricciardo, doua evenimente la care nu ma asteptam sa le vad de la un campion mondial cu o masina... foarte dominanta.
    35 17
  • O cursă nebună, nebună, nebună, de legat!
    Probabil cea mai spectaculoasă din ultimii ani.
    28 13
  • Bogdan
    Cand a iesit Vettel la podium mi-a aparut in minte imaginea lui Schumacher. Hm ... ce soarta a avut si omul asta. A trait viata la maxim cat a fost viu, iar acum zace ca o leguma
    21 26
  • Hamilton a gresit cat pentru tot sezonul, greseli de incepator. Sansa lui a fost ca si Rosberg s-a pierdut putin cu firea. Ferrari au profitat din plin de caldura, Vettel si Kimi un start perfect, pentru Vettel n-a fost prea greu sa termine primul, pentru Kimi ghinionul i-a fost fatal inca o data. Mclaren cu prima cursa cu fiabilitate 100%, ambii piloti in puncte, Alonso cand are ceva urma de masina face curse f bune. Ricciardo....unul din oamenii cursei. Daca nu erau oamenii de la Mercedes avea o sansa buna la victorie.
    27 6
  • sper ca a pastrat si Kimi o sticla pe undeva ... chiar acum rachia o bea Vettel si cu rebereii
    10 28
  • Ricci pici kamikaze, nu prea il duce bibilica daca are un monopost rapid, l-a bagat in rahat pe hamilton dar tot atat de bine l-a si scos din rahat, rosberg a inceput sa isi taie singur pneurile daca numai poate pe ale britanicului iar fanii ferrari se bucura prin victoria vitelului cu 4 titluri carora aceiasi fani le considera de carton :)) Ce poate fi mai frumos cand vettel antipaticul acestor fani ca este un pilot exceptional :)))
    19 33
  • Felicitari vettel si ferrari , dar fratilor vettel treuie sa faca ceva cu costumull de pilot , vine ca pe gard , nimic personal si trebuie sa subliniem performanta lui alonso , bine au contat si problemele adversarilor , dar asta este f1 , bravo in sfisit una din cursele frumoase
    20 6
  • Rosberg isi poate lua la revedere de la titlu. Sincer, nu-l merita. Daca nici astazi cand ham a gresit in toate felurile posibile n-a prins un loc 2 atunci n-avem ce discuta. Vettel a castigat cu o masina superioara la Hungaroring, nu l-as face erou pentru ca am vazut ca si Kimi era acolo ca ritm de cursa pana cand nu i-a cedat MGU-ul. Surpriza e Mclaren, care au imbunatatit ceva, cu ceva sansa si stiinta cursei la Alonso, chiar daca au ramas cu acelasi motor neschimbat, insa suna bine pentru finalul de sezon. Red Bull......pacat de Ricciardo.
    30 8
  • Bravo Ferari, pacat de Raikonen, putea fi o dubla dar asta e, e bine si asa!
    26 5
  • @Mirciulica vrem sa ta auzim ....insurat ,,,,,,zi ceva ,,,,
    9 4
  • YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!Malaezia #2
    15 9
  • Ce ma enerveaza norocul cocalarului de la Mercedes, nu ca mi-ar fi prea simpatic Rosberg. Oricum, sunt convins ca aceasta cursa va fi doar un indicent izolat, iar in urmatoarele va continua dominarea autoritara a celor de la Mercedes. Singura concluzie este faptul ca motorul ii urca mult, vazand evolutia tuturor celor cu motorizare de acelasi tip pe acest circuit, la nivel aerodinamic par sub Ferrari si Redbull.
    21 20
  • popicul
    Hamilton a mancat "maro " in copilarie de i-a iesit pe piele! Pacat de Niko, dar nici colegii de curse si uneori am impresia ca nici mecanicii nu trag cu el. Ce sa-i faci sediul echipei nu e la Koln , numai banii vin din germania.
    16 20
  • Ma uit pe comentarii si parca ati urmari F1 de cateva saptamani. Cum puteti sa credeti ca Hamilton, care a dominat tot week-end-ul, astazi a fost catastrofal??? A fost un mic aranjament, o victorie facuta cadou celor de la Ferrari tocmai pentru a i-o dedica lui Bianchi. Eu fac pariu cu oricine ca Mercedes nu mai pierde nicio cursa pana la finalul sezonului.
    17 53
  • Ce naiba au Mercedesurile la start? Ce se intampla???
    23 6
  • Acuma asta ii @F1_Red_Fury.
    Crezi ca nu stiu cine esti cameleonule. Ce inteligent si de mare specialist esti tu. Uite cat de frumos ne vorbeste el iarasi, ca o placa zgariata.
    12 10
  • ALEXSHAF
    Vettel a meritat victoria din plin, a demonstrat inca odata ca nu este '' un pilot de carton'' cum zic uni pe aici. Rosberg are cea mai buna masina din sezon dar nu poate sa faca nimic, e doar un plangacios care vrea titlu pe tava. Hamilton este un pilot bun, nu am ce zice, dar aici a facut multe greseli.. greseli de incepator, probabil din cauza nervilor chiar daca un pilot de F1 este foarte bine format psihic.Ma bucur pentru Kvyat, primul lui podium, un loc 2 meritat. McLaren au avut un rezultat poate neasteptat de bun, a batut Williams.. care au fost de toata jena aici. Raikkonen a avut mare ghinion... aici a demonstrat ca are viteza in continuare si poate avea un ritm bun in curse, dar degeaba daca nu are si putin noroc. Nu as putea ce sa ii reprosez lui Verstappen, poate un viitor campion mondial, acum are o varsta prea mica si se vede prin actiunile care le-a facut de la debutul in F1, dar in 2-3 sezoane probabil va fi destul de puternic cu un monopost care l-ar ajutat, in conditiile in care regulamentul s-ar schimbat cat de curant si prefera cat mai multa simplitate pe monopost.
    #ForzaFerrari #ForzaSEB #JB17
    20 5
  • @91Schumi06
    Iti place prea mult SF-ul. Adica, nu cred ca inteligenta ta iti permite sa crezi ca acrosajele din cursa atat ale lui Hamy cat si ale lui Ros pot fi simulate atat de precis. Ca sa-ti "traduc", din ele putea iesi orice, chiar niste abandonuri urate, si nu cred ca celor doi le-ar fi convenit mai ales ca sunt in competitie unul cu celalalt. Pur si simplu in regim de cursa Ferrari au fost mai buni, se stie ca gestioneaza mai bine pneurile pe pistele fierbinti. Dupa puternica ta logica atat Ham cat si Ros au "fugit" de podium :))
    18 4
  • Vettel a avut, ca si Kimi un start bun. De fapt, Kimi a avut startul si mai bun decat Vettel. Numai ca finlandezul beneficiaza de strategie diferita, nu aia castigatoare, a avut si ghinion. Mercedes au o problema la start mai nou, data trecuta au fost Williams acum Ferrari. Numai ca Ferrari au o masina aproape egala cu Mercedes, iar cand e cald sunt chiar superiori.
    21 7
  • Alonso
    si cand te gandesti ca din Belgia nu vor mai beneficia de ajutor la startul curselor sa vezi berbecii ce se incaleca unul peste altul de la start pana la primul viraj, asta vis a vis de startul de astazi cand in primii 200 de metri nu stiai care a forst primul si care al 5 lea!
    28 2
  • SUPER CURSA!!!! Chiar lipsea cu desavarsire asa ceva.
    Pilotul cursei de azi Ricciardo. Fara nici un dubiu. Parerea mea.
    Start exceptional Ferrari.Si Vettel si Raikonen au plecat perfect. Am avut o presimitire ca asa va fi startul fara electronica la greu.
    Alonso a avut un ritm de cursa foarte bun si per total cele 10 pozitii castigate sunt bine meritate. Pacat de McLaren in calificari pentru ca au avut ritm bun si in antrenamente insa per total o surpriza placuta,
    Cred ca Mercedes a platit tribut increderii prea mari pe care o au in monopost. Mi s a parut ca au fortat la limita insa nu s a lasat fara urmari pentru ei si drept dovada au avut caderea de pe final. Inca un plus pentru Ricciardo care a reusit sa tina piept presiunii exercitate de pilotii Mercedes.
    M-a amuzat fata lui N.Lauda din momentul interviului. Era stupefiat omu':))))).Iti dai seama dupa ce esti obisnuit cu podiumul......
    13 8
  • Stelian
    Ce noroc ca Red Bull nu au motor!
    21 2
  • @Ionut2015: Nu aveai ce presimtire sa ai in legatura cu "startul fara electronica la greu" pentru ca prima cursa in care vor renunta la "electronica la greu" o sa fie.... cursa din Spa, adica cursa urmatoare, dupa vacanta de vara.

    @Gino: pentru Raikkonen ce strategie buna sa-i alegi cand i s-a stricat un echipament care ii furniza peste 150 Bhp? L-au chemat la boxe, au oprit motorul si au incercat sa restarteze pachetul si... nu a mers, nu mai era nimic de facut. Oricum Vettel a fost mai rapid ca Raikkonen altfel nu vad cum ar fi avut peste 7s in fata acestuia. Totusi, pacat ca Raikkonen a avut problema tehnica pentru ca erau sanse sa termine pe podium.

    @91Schumi06: "Interesant" punctul tau de vedere, niste dovezi care sa vina in sprijinul afirmatiilor tale ai?
    15 10
  • @F1_Red_Fury
    Inexact. Pana la prima oprire la boxe Kimi era constant la 2.2-2.4 sec de Vettel. Numai ca din nou, strategia, l-au bagat mai repede pe Vetel , apoi pe Kimi, si cand a revenit diferenta era in jur de 7 sec. Abia apoi a venit problema cu motorul. Deci Kimi avea ritmul de cursa al lui Vettel. Strategia si ghinionul.....
    20 12
  • @@F1_Red_Fury: Cred ca te-ai uitat la o alta cursa. Nu am vazut nici un "constant la 2.2-2.4s) atata timp cat din turul 1 si pana la prima intrare la boxe a crescut. Plus regula este simpla: pilotul din fata este chemat primul la boxe, sau poate nici asta nu o stiai? Si nu a venit ci o problema cu motorul, a venit problema cu o componenta care recuperea energia si astfel Raikkonen a pierdut cam 150-160 bhp, dar imi bat capul degeaba nici asta nu stii ce este.

    Cand esti in spatele coechipierului si nu te apropii de el, nu ai un ritm de cursa, inseamna ca esti mai incet. Strategia a fost foarte buna pentru ambii piloti, plus nu au mai avut probleme la boxe (o chestie pozitiva), ghinionul... n-ai ce sa faci.

    Ah si se vede ca esti fan Raikkonen, inca visezi ca este cel mai bun pilot din lume, eu sunt surprins ca poate sa-l bata pe Vettel desi cam tot copiii de pe aici, credeau invers.

    Si nu-i nevoie sa-mi raspunzi, imi inchipui ca te doare ca Vettel a castigat, asa ca poti sa suferi in liniste. Un fan decent al oricarui pilot n-ar posta rahaturile pe care le postezi tu.
    16 13
  • @F1_Red_Fury

    Du-te ma la culcare nu mai tromboni lumea pe aici.
    13 21
  • La ce cursa naspa a facut azi Ham tot el este in avantaj fata de Rosberg. Rosberg nu merita acest monopost....
    14 14
  • Singaporezul
    Grande Seb,grande.O pereche de palme in 2015 pt.cine nu crede in Vettel.Cand crezi ca esti Senna patesti ce a patit Ham.Ricciardo extraordinar,un "animal de prada"!Alonso asemenea!
    7 1
  • @F1_Red_Fury
    De cate ori iti schimbi nickname-ul dar tot te recunoaste lumea :))), nu stiu ce ai cu Kimi dar in afara de calificarile a\mai putin reusite a fost acolo. Chiar si startul a fost mai bun ca al lui Vettel. Sigur ca Vettel a ramas in fata doar a plecat de pe 3. Povestea ta cu ala care e in fata si opreste primul e un mare fas. Sunt o gramada de exemple care sustin contrariul. Nu intotdeauna esti avantajat daca opresti primul. Depinde de circuit, de pneu, de....cine e nr. 1 al echipei....dar, te mai informezi tu, mai vezi o cursa si vorbim dupa aia.
    12 10
  • ALEXSHAF
    @@F1_Red_Fury se referea la faptul ca de obicei cel care dicteaza strategia este pilotul echipei cel mai bine clasat in cursa in momentul ala.
    5 4
  • ALEXSHAF
    @@F1_Red_Fury se referea la faptul ca de obicei cel care dicteaza strategia este pilotul echipei cel mai bine clasat in cursa in momentul ala.
    7 3
  • Mclaren F1
    Alonso P5, o cursa solida, bine campionule!
    18 8
  • un om fericit
    Hamilton a gresit ! Destul de mult. E un mare pilot, dar... a gresit. Ma doare cand il vad comparat cu Ros. Nu are nici o legatura. Felicitari Ferrari... Vettel nu e un campion de carton. Nu are cum sa fie, in prisma rezultatelor facute la noua sa echipa. Ricciardo a f....t tot mercedesul. Bravo lui. Au fost prea prosti sa nu-si dea seama cu cine au de-a face. O cursa fantastica !!!! Ar fi bine sa fie si pe viitor la fel de spectaculoase macar jumatate din cursele unui sezon.
    P.S. sunt fan cel mai bun pilot (in ordine: Senna, Schumacher - nu sunt chiar convins ca in ordinea asta...). Doresc sa castige doar cei mai buni piloti.
    11 4
  • @Mclaren F1 cred ca nu ai vazut cursa, a avut norocul cu safety car-ul si multele greseli ale celor din fata lui, altfel prindea maximum locul 10, desi cred ca mai degraba termina pe 11-12. Astea fiind spuse, nu e vina lui, masina e foarte slaba, putin peste nivelul celor de la Sauber, care nu au mai imbunatatit de mult ceva la monopost...
    10 9
  • Tocmai ce am auns aksa de la cursa ...Super cursa ... start memorabil

    BV VETTEL!!!

    Forza Ferrari !!!

    pacat de Kimi

    dc era o dubla Ferrari (asa cum am prezis-o intr-un comeny anterior) inca si acuma zaceam pe asfaltul de la Hungaroring tzapan de beat!!!! :)))))

    dar macar am nimerit Victoria!
    BV Ferrari ... inca 9 din acesta vrea sa vad pana la sfarsitul sezonului :))))

    Forza Ferrari!!!
    23 10
  • ALEXSHAF
    @Soxy bine ai revenit printre noi :)))
    Cea mai frumlasa cursa din sezon, pacat de problema lui Raikkonen.
    16 4
  • pfff drace
    ba acum serios...pentru astia care tot zic de startul FERRARI...pai VETTEL...a plecat ca un taur in calduri pe STINGA...a blocat ambele MERCEDESURI in dreapta...si KIMI a avut loc sa vina dupa VETTEL datorita germanului....ba voi va uitati la alte curse...nu aveti treaba cu FORMULA 1-auzi la unii de pe aici...kimi a plecat cel mai bine de la start!!!Ba daca nu pleca VETTEL ca un glont pe stinga si imediat dreapta blocind ambele MERCEDESURI in linie pe dreapta...kimisor nu ajungea in veci pe locul 2 ca nu avea pe unde!!
    10 13
  • @Alonso
    se vor descurca la start, stai fara grija. Prea credeti pilotii actuali niste marionete dependente de naiba stie mai ce. Pilotajul, la baza, e tot ala cu sau fara ajutoare
    8 1
  • oamenii cursei
    Bravo Ricciardo, Vettel, Alonso! Si cam atat.
    11 3
  • Senna Fan
    Frumoasa cursa!
    Maldonado este berbecul numarul 1 (din nou). Nu cred ca am mai vazut pe cineva care sa fie penalizat de trei ori intr-o singura cursa.
    Berbecul numarul 2 a fost Hamilton. A dovedit din nou ca pus sub presiune face greseli, iar daca ajunge in pluton se pierde cu firea. Nu ma asteptam sa vad acest lucru de la un dublu campion.
    Rosberg a fost cel mai inteligent. A fost constient ca Fer merg foarte bine pe caldura si a asteptat. Din pacate a avut ghinion. daca termina cursa pe doi s-ar fi animat campionatul.
    Bravo Alonso. O cursa bune.
    Acestea au fost parerile mele.

    Daca ne uitam la comentariile marilor piloti (Mansell, Brundle, Danner, Hill, etc) vom vedea ca toti il pun la zid pe Hamilton. Un pilot care nu se poate stapani, care nu are maturitatea necesara a unui campion adevarat.
    In rest toate bune. Imi doresc mai multe curse de acest gen.
    Este important spectacolul.
    34 6
  • @senna fan
    prin prisma viziunii tale ai vrea ca un dublu campion mondial sa procedeze ca rosberg, pai ce sa caute un astfel de personaj in f1? sa astepte pomana? nu uita ca hamilton a cazut pe 10 a avut o penalizare, o oprire suplimentara a revenit pe 13 si a terminat pe 6, pai asta este valoarea unui dublu campion mai baietasule.
    9 31
  • ALEXSHAF
    @@senna fan adica cursa lui Hamilton de ieri a fost o cursa de campion mondial? Nu, in primul rand a aratat ca se enerveaza repede, pilotii de F1 sunt dezvoltati psihic insa la el a fost o problema ieri. Ca a fost penalizat si asa mai departe si a revenit pe pozitia 6 s-a datorat ai faptului ca a avut un monopost puternic si ceva monoposturi mai lente in fata, nu uita ca cu pneuri Soft nu a putut trece de Ricciardo cu pneuri Medium. Cum a zis @Senna fan, un campion nu are voie sa faca greselile pe care Hamilton le-a facut.. oricum prea multe.
    A zis si el ca a avut o prestatie proasta, de ce il tot ridicati in slavi.Imi place Hamilton, e un pilot bun, dar nu ai complet.
    27 4
  • hakkinen
    Vettel a castigat de doua ori, in ambele circumstante cei de la Mercedes, in special prin Hamilton, si-au dat singuri fault.
    Cand o sa castige Vettel prin duel roata la roata, atunci stima...
    Pana atunci insa este doar un simplu oportunist.
    17 15
  • @hakkinen

    ai vazut startul? ... acele miscari nu se numesc "oportunism"
    se numesc pilotat!

    in fine ... fanii subiectivi sunt subiectivi si atat ...

    mai sus s-a vorbit despre prestatia McLaren, motoarele Honda, Alonso, etc

    tin sa va spun ca la ce sunete scoate motorul acela Honda ... vai de capul lor
    daca Alonos a adus "harbul: acela de honda pe locul 5, va spun sincer ca omul acel intr-un MB ar sterge pe jos cu Hamilton si cu oricine in acelasi masina ... mai bine l-ar aduce inapoi la Ferrari la anul!!!
    18 13
  • serban
    @hakkinen Și de unde vrei tu mă duel roată la roată, dacă în prima parte își construise un avans de 27", fără ca Rosberg să facă nici o greșeală, iar după ieșirea SC de pe pistă, în 15 ture, același Rosberg nu a avut nici o șansă de depășire, deși era încălțat cu pneuri soft, iar Vettel cu medium ? Păi dă-ți seama ce ar fi fost fără SC ! Orice alt câștigător în cursa de ieri ar fi fost un oportunist, nu Vettel. Dar așa sunteți voi, postacii McLaren, adorați să bateți câmpii fără pic de grație.
    12 12
  • Şerbane unde ai văzut tu că Rosberg are pneuri soft? Singurul cu soft dintre primii a fost Rici.
    6 0
  • @serban cred ca te inseli, daca am urmarit bine atat Vettel cat si Rosberg erau pe mediumuri, doar RIcciardo avea soft.
    5 0
  • hakkinen
    Mai baieti, repet ca asa poate intelegeti....nu Vettel a mers bine, Mercedes a mers foarte prost. Rosberg nu si-a gasit deloc setarile tot weekendul, iar Lewis a dominat autoritar toate sesiunile de FP si Q, poate asta i-a daunat - a fost prea increzator in el, cand la start, ce sa vezi.....
    Lewis a mai semnalat cel putin o data ceva probleme cu sistemul de start al masinii in acest sezon.
    10 13
  • serban
    Nu, nu mă înșel, în momentul acroșajului cu Ricci, Rosberg era pe soft.
    2 5
  • @serban Imi place cand oamenii care gresesc sunt siguri pe ei. Ca sa nu vin cu argumentul ca am urmarit in cursa situatia pneurilor, ca sa stiu daca Rosberg poate pune presiune pe Vettel, iti aduc situatia pneurilor utilizate in cursa. http://www.f1fanatic.co.uk/2015/07/26/rosberg-would-have-been-better-off-on-softs-mercedes/
    2 0
  • serban
    @Crack Îmi cer scuze, am revăzut pe alt site, ai avut dreptate, probabil am fost derutat de faptul că Rosberg a avut la primele doua stinturi S+M și logic, ar fi trebuit să urmeze S pentru ultimul stint, nu ? Se pare că la Merc logica este mai întortochiată.
    2 4
  • Lui Lauda ii este pofta de spaghete de cand nu a mai concurat pentru Ferrari :)))))))
    1 0
  • @serban pe link-ul care l-am postat mai sus explica alegerea, ar fi fost 30 de tururi si le era frica sa nu cumva sa ramana fara aderenta pe final, insa cursa a demonstrat ca alegerea a fost gresita, dar nu aveau de unde sa stie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru