Vettel a obţinut în Singapore al cincilea pole position al sezonului

de Daniel Popescu
Sambata, 21.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dominat calificările din Singapore şi va pleca din pole position din faţa lui Nico Rosberg şi Romain Grosjean. Fernando Alonso este pe locul şapte al grilei de start.

Esential 0.091 secunde a fost diferenta dintre Vettel si Rosberg in calificari
1.097 secunde este intervalul de timp cu care Alonso a fost mai lent decat Vettel in calificari
5 este numarul pole position-urilor obtinute de Vettel in acest sezon
3 este numarul de curse in care Alonso nu a obtinut o pozitionare mai buna de sase pe grila de start
13 este cea mai slaba clasare a lui Raikkonen in calificari din acest sezon
Sebastian Vettel a confirmat sâmbătă aşteptările şi a obţinut al cincilea pole position din acest sezon, după ce a fost cronometrat cu 1:42.841 în calificările pentru Marele Premiu al statului Singapore.

Pilotul echipei Red Bull Racing a efectuat un singur tur rapid şi a aşteptat la boxe să afle rezultatul final, însă a avut emoţii după ce Nico Rosberg a obţinut locul doi la numai 0.091 secunde în spatele său.

La rândul său, Romain Grosjean a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate din cariera la volanul monopostului Lotus şi va pleca de pe poziţia a treia a grilei de start, din faţa lui Mark Webber (Red Bull) şi Lewis Hamilton (Mercedes).

La primul Mare Premiu de după ce a aflat că nu va rămâne la Ferrari în sezonul următor, Felipe Massa a fost mai rapid în calificări decât coechipierul său Fernando Alonso, cei doi urmând să plece de pe locurile şase şi şapte despărţiţi de numai 0.048 secunde. Rezultatul este unul dezamăgitor pentru spaniol în contextul în care are de recuperat 53 de puncte în clasamentul general în faţa lui Vettel pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial.

Jenson Button a adoptat o tactică diferită şi a parcurs un singur tur lent cu pneuri medium, urmând să plece de pe locul opt din faţa lui Daniel Ricciardo (Toro Rosso) şi Esteban Gutierrez (Sauber), ultimul rămânând la boxe pe tot parcursul Q3. 

Q2: RAIKKONEN, PRINCIPALA VICTIMĂ ÎN Q2

Kimi Raikkonen a participat în calificări cu puternice dureri de spate şi este posibil ca această problemă de sănătate să fi contribuit la o prestaţie modestă în calificări. Pilotul echipei Lotus va pleca doar de pe locul al 13-lea al grilei de start, din spatele lui Nico Hulkenberg (Sauber) şi Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), eliminaţi de asemenea în Q2. Finlandezul a confirmat că este determinat să concureze duminică în ciuda durerilor de spate. 

Sergio Perez nu a reuşit nici el să obţină accesul în secvenţa finală şi va pleca de pe locul 14 pentru McLaren, din faţa lui Adrian Sutil (Force India) şi Valtteri Bottas (Williams).

Q1: DI RESTA ŞI MALDONADO, ELIMINAŢI

Force India continuă evoluţiile modeste de după introducerea noilor pneuri Pirelli, iar Paul di Resta a fost eliminat încă din prima parte a calificărilor, urmând să plece de pe poziţia a 17-a din faţa lui Pastor Maldonado de la Williams.

Ca de obicei, Caterham şi Marussia ocupă ultimele două poziţii ale grilei de start, cel mai rapid dintre cei patru piloţi ai acestor echipe fiind Charles Pic.

Marele Premiu al statului Singapore va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

SINGAPORE - REZULTATE CALIFICĂRI:

 1.  Sebastian Vettel     Red Bull-Renault      1m42.841s                 
 2.  Nico Rosberg         Mercedes              1m42.932s  +0.091s        
 3.  Romain Grosjean      Lotus-Renault         1m43.058s  +0.217s        
 4.  Mark Webber          Red Bull-Renault      1m43.152s  +0.311s        
 5.  Lewis Hamilton       Mercedes              1m43.254s  +0.413s        
 6.  Felipe Massa         Ferrari               1m43.890s  +1.049s        
 7.  Fernando Alonso      Ferrari               1m43.938s  +1.097s        
 8.  Jenson Button        McLaren-Mercedes      1m44.282s  +1.441s        
 9.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari    1m44.439s  +1.598s        
10.  Esteban Gutierrez    Sauber-Ferrari        No time set               
Q2 cut-off time: 1m44.555s Gap **
11.  Nico Hulkenberg      Sauber-Ferrari        1m44.555s  +1.650s        
12.  Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Ferrari    1m44.588s  +1.683s        
13.  Kimi Raikkonen       Lotus-Renault         1m44.658s  +1.753s        
14.  Sergio Perez         McLaren-Mercedes      1m44.752s  +1.847s        
15.  Adrian Sutil         Force India-Mercedes  1m45.185s  +2.280s        
16.  Valtteri Bottas      Williams-Renault      1m45.388s  +2.483s        
Q1 cut-off time: 1m45.982s Gap * 
17.  Paul di Resta        Force India-Mercedes  1m46.121s  +1.925s        
18.  Pastor Maldonado     Williams-Renault      1m46.619s  +2.423s        
19.  Charles Pic          Caterham-Renault      1m48.111s  +3.915s        
20.  Giedo van der Garde  Caterham-Renault      1m48.320s  +4.124s        
21. 
Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m48.830s +4.634s 22. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m48.930s +4.734s

Comentarii (26)

  • bbrunes
    Imi place ca Massa face ce a promis si isi vede de cariera lui. Sper ca si maine sa se tina tare si sa nu faca pomeni.
    36 5
  • Perfect ar fi sa intre diredt in Alonso , nu de alta dar sa nun isi mai faca spaniolul iluzii ca poate castiga campionatul :))
    24 17
  • bbrunes, sper si eu sa mearga bine in cursa, totusi cred ca si aici echipa ii va cere sa-i faca loc lui Alonso. Daca dupa cursa asta Alonso iar pierde puncte in fata lui Vetel, s-ar putea ca Ferrari sa renunte la lupta pentru titlul pilotilor si sa le dea mana libera incepand cu cursele urmatoare
    17 0
  • Ce-mi venea sa rad de vitel mancandu-si unghiile la boxe :)) Daca-l depasea Rosberg tipa la echipa "maaamiii, asta m-a batuuuut...!!!".
    36 37
  • Singaporezul
    Vettel nici macar nu a fortat,le-a aratat degetul din nou!Se pare ca unora le-a stat rasul in gat.
    22 17
  • Sperand sa nu-i fura careva locul statea cu o privire ca de caine bland cu urechile pe spate dar dupa ce-a vazut rezultatul final si-a aratat caninii. Dovada ca si el se simte mai prejos decat alti piloti si ca monopostul face "legea" pe circuit.
    16 30
  • Singaporezul
    Massa la batut pe alonso,si alonso se bate la titlu,ca de obicei nu are "masina"(adica talent).
    16 9
  • GrosJean
    "... sănătate să fi contribuit la o preştie modestă în calificări"- iti era gandul la prastie de-ai scris "prestie" in loc de "prestatie?
    3 1
  • eniuei
    motorsportul da probleme la coloana. Daca Kimi a inceput cu d'astea nu-l vad bine. Daca e vb de vreo discopatie nu se impaca deloc cu socurile din monopost
    4 0
  • pechinezu
    eu cred ca daca mergeau pe mana lui masa in toate - dezvoltare masina, ordine de echipa, salar, ar fi avut ferrari macar un titlu in ultimii 3 ani, pentru ca desi au avut rbr masina nu au fost constanti plus alte probleme
    12 11
  • Titlu pentru Ferari este pierdut de cursa trecuta. Sper ca Raikkonen la anu sa-i para rau ca a plecat de la LOTUS.
    7 13
  • o sa fie un start antrenant maine, mercedes-urile pleaca greu la start, mult mai greu decat ferrari, Lotus-ul pleaca bine bine, rosberg este in pericol, posibil avantajat webber in lupta celor 2, nebunia o sa fie in spatele lui hamilton care va fi depasit sigur de cele doua ferrari, intrebarea este ce vor face razboinicii massa si alonso in depasirea favoritului meu hamilton :))))) cred ca va fi startul cu cele mai multe abandonuri inainte de ultimul viraj in acest sezon si sper sa ma insel :))))
    22 3
  • poate ii face cadou grosjean lui alonsito un abandon a lui vetel asa ca sa se revanseze ptr anul trecut cand l-a scos din cursa pe alonsito de ce anul asat nu l-ar scoate in aut pe vetel si lupta s-ar relansa iar
    12 10
  • Aur1989
    Kimi la Ferrari cu probleme la spate, va da-ti seama....
    5 8
  • @pt ofticatii
    Alonso in calificari nu prea este rapid, el nu este un pilot rapid, in comparative cu Vettel sau Hamilton. Alonso este si a fost un om al curselor.
    12 8
  • ayrton4ever
    ar trebui interzis prin lege sa se mai transmita f1 in Romania, 95% din cei ce se uita si mai si comenteaza aici sunt retardati sau la un pas de retard... plus agramati... prosti si harnici, cum e mai periculos :D. Ce ma mai distrati :))
    17 9
  • Ce sa faca maine Alonso si Massa cand Hamilton de pe 5 este cu jumatate de secunda mai rapid. Ferrari in calificari sunt praf, in cursa nu cred ca Alonso mai are sanse/
    6 6
  • Alonso-n Singapore poate cistiga cursa,si la titlu are a doua sansa iar in ultima etapa au cistigat titlul piloti chiar cu a treia sansa!
    7 7
  • Bogdan
    "Vettel însă a avut emoţii după ce Nico Rosberg a obţinut locul doi la numai 0.091 secunde în spatele său"
    Hm ... si eu care credeam ca emotiile le-a avut inainte ca Rosberg sa obtina locul al doilea. Cred ca ar trebui sa renuntati la cititul tabloidelor. Se pare ca nu fac bine intelectului.
    15 0
  • Eu pariez pe Rosberg. Il poate bate pe Vettel. Sper sa demonstreze ca are capacitatea asta. Monopostul Mercedes a aratat ca e rapid. Au facut-o la Monaco, Silverstone, Ungaria, Italia(chiar daca au ratat calificarile) uneori cu noroc, alteori pe merit, tinand cont de faptul ca se depaseste relativ greu aici, pot obtine victoria. Iar Alonso are sanse la locul 3, dar are mult de muncit pana acolo.

    Pot aparea incidente, dar la cat de norocos a fost Vettel in ultimii ani(2010,2012) cu siguranta va scapa de o coliziune.

    Sunt curios de declaratiile lui Massa :)) Oricum maine dupa cursa o sa-l gasim pe locul 8-9(probabil 9), asta daca nu abandoneaza, desigur.
    8 6
  • neanelu
    bai ce noroc are alonso. Pleaca unu busit la ochi si vine unu cu dureri de sale. Unde mai pui ca si pe alonso il doare in basca de echipa
    22 5
  • Bre @nea nelule chiar daca sunt fan Ferrari tot ti-am dat un vot pozitiv pentru ca m-ai amuzat copios :)) E comentariul anului!!!
    1 0
  • Va sugerez maine sa urmariti doi piloti, Kimi si Massa. In rest vobim dupa cursa.
    3 3
  • asa tata ...sugereaza-ne :))))))
    2 0
  • andrei
    apropo pe ce e transmisa cursa si de la ce ora?
    0 0
  • http://blog.alliance-renault-nissan.com/content/renault-nissan-avtovaz-create-common-purchasing-organization-russia
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru