Vettel a obţinut la Austin a opta victorie consecutivă în Formula 1

de Daniel Popescu
Duminica, 17.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii un Mare Premiu al Statelor Unite anost din cauza numărului scăzut de depăşiri, în timp ce Romain Grosjean şi Mark Webber au completat podiumul.

Esential 8 victorii consecutive a obtinut Sebastian Vettel in Formula 1
7 este numarul curselor castigate de Sebastian Vettel in 2013 cu plecare din pole position
6 este numarul podiumurilor obtinute de Romain Grosjean in acest sezon
Sebastian Vettel a continuat seria impresionantă de victorii din a doua jumătate a acestui sezon şi în Marele Premiu al Statelor Unite.

Plecat din pole position, pilotul echipei Red Bull Racing şi-a păstrat poziţia de lider la start, a trecut cu bine şi peste intrarea Safety Car-ului în primul tur în urma unui abandon suferit de Adrian Sutil şi a rămas pe prima poziţie inclusiv după unica intrare la boxe.

Aflat permanent la o distanţă liniştitoare faţă de rivali, germanul a trecut primul linia de sosire şi şi-a adjudecat astfel a opta victorie consecutivă, apropiindu-se la numai o victorie de recordul deţinut de Alberto Ascari din 1952-1953.

Conform tradiţiei, coechipierul său Mark Webber a ratat startul şi a coborât de pe locul doi pe patru, iar Romain Grosjean a speculat la maxim această oportunitate. Pilotul echipei Lotus şi-a păstrat poziţia a doua pe tot parcursul cursei, chiar dacă Webber a avut câteva încercări timide de a-şi recupera locul obţinut în calificări.

Australianul a fost însă nevoit să se mulţumească cu locul trei, punctul de referinţă rămânând depăşirea spectaculoasă a lui Lewis Hamilton prin exteriorul virajului 12 în turul 13. După ce a fost depăşit, Hamilton nu a putut ţine pasul cu rivalul său de la Red Bull Racing, astfel că s-a mulţumit cu poziţia a patra.

ALONSO SALVEAZĂ UN LOC CINCI

La fel ca şi Webber şi Nico Hulkenberg, Fernando Alonso a plătit tribut startului luat de pe partea murdară a circuitului şi a pierdut o poziţie la stingerea luminilor roşii după ce a fost depăşit de Sergio Perez.

Pilotul Scuderiei Ferrari a fost însă unul dintre puţinii care au reuşit să câştige mai multe poziţii pe parcursul cursei, mai întâi prin depăşirea lui Esteban Gutierrez din turul 29 şi, spre finalul cursei, prin surclasarea lui Hulkenberg, terminând astfel pe locul cinci.

Germanul l-a depăşit pe Alonso într-o manieră spectaculoasă în primul viraj al ultimului tur, însă spaniolul a revenit imediat şi şi-a recăpătat poziţia.

Hulkenberg şi-a trecut în cont o nouă performanţă importanţă prin locul şase obţinut în final pentru Sauber, chiar dacă plecarea de pe poziţia a patra i-a oferit iniţial speranţe mai mari pentru un rezultat bun.

El a fost urmat de Sergio Perez, unul dintre puţinii piloţi care au terminat cursa exact pe locul de pe care a luat startul. 

BOTTAS OBŢINE PRIMELE PUNCTE DIN CARIERĂ

Urmareste Automarket
Valtteri Bottas a obţinut în Statele Unite primele sale puncte din carieră în Formula 1 la capătul unei curse în care nu a ieşit în evidenţă prin depăşiri, dar pe care a terminat pe locul opt, cu unul mai sus decât cel de pe care a luat startul.

Nico Rosberg şi-a adjucat locul nouă la capătul unei curse în care i-a depăşit pe Daniel Ricciardo (Toro Rosso), Heikki Kovalainen (Lotus) şi Paul di Resta (Force India), în timp ce ultimul punct a fost adjudecat în extremis de Jenson Button (McLaren) după depăşirea lui Ricciardo în ultimele tururi.

După o serie de curse favorabile, Felipe Massa a obţinut un modest loc 13 în Statele Unite în spatele celor de la Toro Rosso, într-o cursă în care nu a reuşit deloc să iasă în evidenţă. Brazilianul a fost unul dintre cei patru piloţi care au optat pentru o strategie cu două opriri la boxe, însă aceasta nu a avut succes, dovada fiind că şi ceilalţi au terminat în afara punctelor, chiar în spatele lui Massa: Gutierrez, Kovalainen şi di Resta.

Singurul abandon al cursei a fost trecut în dreptul lui Sutil, care a provocat şi intrarea Safety Car-ului pe circuit după un acroşaj cu Maldonado. Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Vettel, care a fost cronometrat cu 1:39.856 în turul 54.

STATELE UNITE - REZULTATE CURSĂ:

 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h39;17.148
 2.  Grosjean       Lotus-Renault              +       6.2
 3.  Webber         Red Bull-Renault           +       8.3
 4.  Hamilton       Mercedes                   +      27.3
 5. 
Alonso Ferrari + 29.5 6. Hulkenberg Sauber-Ferrari + 30.4 7. Perez McLaren-Mercedes + 46.6 8. Bottas Williams-Renault + 54.5 9. Rosberg Mercedes + 59.1 10. Button McLaren-Mercedes + 1:17.2 11. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:21.0 12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:24.5 13. Massa Ferrari + 1:26.9 14. Gutierrez Sauber-Ferrari + 1:31.7 15. Kovalainen Lotus-Renault + 1:35.0 16. Di Resta Force India-Mercedes + 1:36.8 17. Maldonado Williams-Renault + 1 lap 18. Bianchi Marussia-Cosworth + 1 lap 19. van der Garde Caterham-Renault + 1 lap 20. Pic Caterham-Renault + 1 lap 21. Chilton Marussia-Cosworth + 1 lap Fastest lap: Vettel, 1:39.856 Not classified/retirements: Driver Team On lap Sutil Force India-Mercedes 1 World Championship standings, round 18: Drivers: Constructors: 1. Vettel 372 1. Red Bull-Renault 553 2. Alonso 227 2. Mercedes 348 3. Hamilton 187 3. Ferrari 333 4. Raikkonen 183 4. Lotus-Renault 315 5. Webber 171 5. McLaren-Mercedes 102 6. Rosberg 161 6. Force India-Mercedes 77 7. Grosjean 132 7. Sauber-Ferrari 53 8. Massa 106 8. Toro Rosso-Ferrari 32 9. Button 61 9. Williams-Renault 5 10. Hulkenberg 47 11. Di Resta 48 12. Perez 41 13. Sutil 29 14. Ricciardo 19 15. Vergne 13 16. Gutierrez 6 17. Bottas 4 18. Maldonado 1

Comentarii (10)

  • Vettel
    Yeah baby!
    45 35
  • si uite ca fara kimi nu-i ies punctele lui Lotus ...
    35 26
  • Si se duce la a 9-a la rand. Strategia cu Kovalainen trebuia sa dea rezultate, dar sa nu uitam ca unul nu e celalalt, iar celalalt e campion :) Au mai schimbat si aripa fata ca sa schimbe apasarea si balansul , si a ramas blocat in trafic....
    22 22
  • Bogdan
    O cursa plictisitoare si fara nici un fel de miza. Cel putin eu asa am perceput-o. Am vazut insa cateva depasiri frumoase.
    26 12
  • acum se vede adevarata valoare a lui massa ...de cand concureaza pt el
    pacat avea cel putin 2 titluri mondiale daca nu venea alonso sa ii strice jocul.....
    19 19
  • Si Alonso are in continuare *dureri* de cap ....
    14 8
  • Cea mai plictisitoare cursa din sezon. Vettel este imbatabil iar toata lumea se gandeste la 2014.
    15 3
  • Fanii Ferrari ar trebui sa fie obisnuiti cu acest tip de curse. Cand era bunica fata la fel facea si MSC.
    13 4
  • Asta e situatia baby.D,ont cry....
    3 2
  • nikipercea
    indiferent de ce linie de piloti avea rbr tot luau titlul! si nu-l mai huliti pe alonso ca el a facut tot ce s putut, cu ferrari pe locul doi la piloti eu zic ca este super performanta..... va intrebati oare pe ce loc era daca avea un mercedes s-au lotus???? sa nu mai vb de un rbr ASTEPT INJURATURI!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru