Vettel a obţinut pe ploaie pole position-ul la Sepang!

de Daniel Popescu
Sambata, 23.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va pleca din pole position în cursa din Malaysia după ce a fost cel mai rapid în calificările desfăşurate parţial pe ploaie şi va fi acompaniat în prima linie de Felipe Massa.

Esential 0.913 secunde a fost diferenta dintre Vettel si massa in calificari
3.296 secunde a fost deficitul lui Raikkonen in calificari comparativ cu Vettel
Ploaia şi-a făcut apariţia şi în calificările pentru Marele Premiu al Malaysiei, însă de data aceasta nu a fost atât de puternică pentru a forţa amânarea ultimei părţi pentru duminică, aşa cum s-a întâmplat în Australia.

Echipat cu pneuri intermediare, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:49.674 şi a fost cu aproape o secundă mai rapid decât rivalii săi, după ce în primele două părţi ale calificărilor a fost la un pas de eliminare pe circuit uscat.

Cel mai probabil, pilotul echipei Red Bull Racing şi-a setat monopostul pentru ploaie, iar coechipierul său Mark Webber a adoptat o strategie similară, însă a obţinut doar locul cinci pe grila de start.

Ferrari a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate în calificări din ultima perioadă, iar Felipe Massa l-a învins din nou pe coechipierul Fernando Alonso, cei doi urmând să plece de pe locurile doi şi, respectiv, trei. Lewis Hamilton a ameninţat iniţial pole position-ul lui Vettel, însă în cele din urmă a terminat pe locul patru, în timp ce coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg, va pleca de pe şase.

La fel ca şi în cursa din Australia pe care a câştigat-o, Kimi Raikkonen va pleca de pe locul şapte, în timp ce McLaren a reuşit să intre în Q3 cu ambii piloţi: Jenson Button este al optulea, iar Sergio Perez al zecelea.

UPDATE: Raikkonen a fost penalizat cu trei poziţii pe grilă pentru blocarea lui Nico Rosberg în calificări.

Adrian Sutil va pleca al noulea pentru Force India după ce a impresionat în prima parte a calificărilor prin timpul obţinut cu pneuri slick.

GROSJEAN, ELIMINAT IN Q2

Urmareste Automarket
Romain Grosjean a fost principala victimă a ploii care a început în ultimele minute din Q2, urmând să plece doar de pe locul 11 la volanul unui monopost Lotus care nu beneficiază de aceleaşi upgrade-uri disponibile pentru Raikkonen.

Sauber a fost eliminată cu ambii piloţi, Nico Hulkenberg şi Esteban Gutierrez urmând să plece de pe locurile 12 şi 14, iar între ei s-a intercalat Daniel Ricciardo (Toro Rosso). Paul di Resta a terminat doar pe 15 după ce a ieşit de două ori în decor din cauza pistei umede, în timp ce Pastor Maldonado nu a reuşit să efectueze niciun tur cronometrat şi va pleca al 16-lea.

Piloţii echipelor tradiţionale eliminaţi în prima parte a calificărilor au fost Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) şi Valtteri Bottas (Williams), în timp ce Marussia şi Caterham ocupă, ca de obicei, ultimele două linii ale grilei de start.

Marele Premiu al Malaysiei va avea loc duminică cu începere de la ora 10:00, ora României.

MALAYSIA - REZULTATE CALIFICĂRI:

 1.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m49.674s           
2. Felipe Massa Ferrari 1m50.587s + 0.913s
3. Fernando Alonso Ferrari 1m50.727s + 1.053s
4. Lewis Hamilton Mercedes 1m51.699s + 2.025s
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m52.244s + 2.570s
6. Nico Rosberg Mercedes 1m52.519s + 2.845s
7. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m52.970s + 3.296s
8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m53.175s + 3.501s
9. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m53.439s + 3.765s
10. Sergio Perez McLaren-Mercedes 1m54.136s + 4.462s
Q2 cut-off time: 1m37.342s Gap ** 11. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m37.636s + 1.446s 12. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1m38.125s + 1.935s 13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m38.822s + 2.632s 14. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m39.221s + 3.031s 15. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m44.509s + 8.319s 16. Pastor Maldonado Williams-Renault no time Q1 cut-off time: 1m37.931s Gap * 17. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 1m38.157s + 1.348s 18. Valtteri Bottas Williams-Renault 1m38.207s + 1.398s 19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1m38.434s + 1.625s 20. Charles Pic Caterham-Renault 1m39.314s + 2.505s 21. Max Chilton Marussia-Cosworth 1m39.672s + 2.863s 22. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1m39.932s + 3.123s

Comentarii (24)

  • FORZA FELIPE
    48 54
  • Bun rezultat pentru Massa si Alonso.
    45 53
  • vetel mondial
    37 35
  • Webber la 2.5 secunde in spatele coechipierului ce foloseste acelasi tip de monopost? Clandestinitate curata la Red Bull, fara doar si poate. Felicitari Ferrari!
    33 61
  • argint
    forza raikkonen
    28 17
  • proces
    RAIKKONEN MONDIAL
    25 18
  • Alonso va castiga cursa.
    15 11
  • ia uite ce ne spuneai acu 1-2 luni

    "Ia sa va aud acuma dragi Ferraristi???? Acum ce scuza mai aveti ??? Anula cesta ce scuza mai aveti ca masina e varza??? AL catelea an la rand sunteti "off the pace"?? :))) Deja Brundle spune ca la Ferrari cu siguranta vor cadea capete, nu mai au nici o scuza al 4 an la rand sa nu aiba o masina competitiva??? Mclaren nu stie schimba roata ca lumea, uita sa mai bage benzina in rezervor, tot felul de copilarii, dar macar masina are potential, este rapida si infrangerile i se datoreaza erorilor in nici un caz ca masina ar fi slaba? Mp4-28 inca nu este inteles ca lumea de picior dar toti analistii spun ca uneori arata foarte foarte rapid iar uneori are comportament subvirator masiv, dar ceeea ce este mai important: masina are potential, nu e lenta, nu are o problema cronica de design. La Ferrari deja al catelea an???"

    ce parere ai acum?
    18 33
  • iceman
    Webber a iesit printre primi Vetel printre ultimi
    10 27
  • bronxxx
    lasand la o parte rezultatele din calificari,ce credeti ca se va intampla la start? pleaca ca din pusca massa si alonso pe langa vettel? sau doar massa? cum credeti ca se va desfasura cursa? numai bine baieti
    6 1
  • Ferrari merge bine, masina este buna. Ne putem da seama de acest lucru cu ajutorul lui Massa. Acesta performeaza doar daca masina este buna. Daca este greu de manevrat se intampla ceea ce am vazut anul trecut. Este importanta performanta pe un singunr tur, dar mai important este ritmul de cursa si gerstionarea pneurilor. Sa ne asteptam la o dubla Ferrari, indiferent de ordinea pilotilor. Alonso nu mai trebuie criticat cu atata inversunare. Lumea trebuie sa-si aminteasca ca Massa, in sezonul 2007 era constant in fata lui Kimi, deci este un pilot bun altfel nu ar fi ajuns la Ferrari. La fel cum Barichelo avea curse in care era mai bun decat Schumacher. Toti sunt piloti extraordinari iar Ferrari nu i-ar fi dat o atatea sanse lui Massa daca nu ar fi crezut in el. Bafta Massa bafta Alonso, aduceti Ferrari acolo unde ii este locul. In frunte!
    24 36
  • Orice e posibil maine in cursa datorita conditiilor meteo. Tot ce sper e sa fie spectacol.
    21 0
  • Adrian24
    Se stie ca Alonso pleaca f bine asa ca nu m-ar mira sa fie pe 1 dupa start. Massa e incontestabil un pilot cu calitati dar constanta nu l-a caracterizat niciodata. Acum e f bun in calificari dar nu poate decat rareori sa faca o cursa bina cap coada. Aici e diferenta dintre cei doi. Alonso e constant si grseste putin. Alonso il va depasi sigur la start pe Massa si va da din nou munitie celor care acuza ferrari de ordine de echipa. Ipocrizie mai mare ca asta nu exista. In toate echipele de top, la un moment dat functioneaza astfel de ordine.
    11 5
  • Cine e pe primul loc la constructori? Si cu asta am spus tot.. daca sunt pe primul loc, inseamna ca sunt cei mai buni, nu conteaza ca e prima cursa... puteau fii altii dar nu sunt.. .
    Iar maine o sa fie o cursa interesanta..
    Nu v-a imbatati cu apa rece.. toata lumea stie ca in regim de cursa rbr-urile nu sunt masini de top 3. Si in + ele or fost in calificari setate strict pt ploaie, asta inseamna ca daca maine o sa fie ploaie tot nu or sa aiba cel mai rapid monopost.. pt ca in regim de cursa nu sunt acolo...
    Pt maine as vedea o dubla Ferrari, mai ales ca la start si in regim de cursa , in momentl de fata sunt cei mai buni... si asa o sa si ramana..
    18 30
  • iceman
    Clar au fost in avantaj care au iesit ultimi
    9 25
  • Felicitari Red Bull pentru un mod de a aborda calificarile,mod care la inceput a parut a fi unul eronat pentru ca mai apoi sa le aduca pole position-ul. Totusi,conform antrenamentelor si a primei parti a calificarilor,daca maine vom o avea o cursa desfasurata in intregime pe circuit uscat,Lotus si de ce nu,Force India,pot crea surprize mari! Bafta tuturor si,desigur,forta Kimi Raikkonen!
    16 16
  • felipe
    Massa se mentine de mai bine de juma de an in fata lui Alonso. A tacut si a indurat pentru ca stia ca poate, iar cand va dovedi, chiar daca va pleca de la Ferrari va avea alta cota. Oricum, in acest moment nu el ar trebui sa plece.
    @unu de mai sus
    in 2007 Massa nu era in fata lui Kimi. and a venit la Ferrari Kimi era ma bun. Apoi s-a intamplat ceva, ori cu Massa ori cu politica de care vorbea Kimi. Plecase Todt si ramase Todt junior care il manageria pe Massa ...
    Cu Alonso e altfel. Are tot ajutorul ca doar aduce banii. Si tot ia bataie ...
    14 22
  • mirel_f1
    Sa vedem cum gestioneaza cursa cei de la Ferrari mai ales daca va ploua
    8 4
  • forta hamilton
    s-a dovedit, massa mai bun ca alonso, maine massa e tras pe dreapta, capsunarul iar va avea prioritate de stanga ...si nu in giratoriu, asa a facut ferrari dintotdeauna, asta e valoarea lor, forta hamilton, vettel magnific.
    23 11
  • Je suis lejer
    Vettel magnific,dar il vezi dupa primul viraj in spatele lui massa si alonso
    19 11
  • Interesante calificarile, eram sigur ca va ploua in calificari, iar Vettel si Webber au mizat pe acest lucru. Este posibil ca maine in timpul cursei sa ploua, sau cursa sa inceapa pe ploaie si astfel cei de la Red Bull sa spere ca au un avantaj. Totusi, prestatia celor de la Ferrari cred ca a fost decenta, dar sper ca in cursa sa fie mai buna. Massa s-a descurcat foarte bine, dar in cursa nu-i din pacate la fel de consistent, pe cand Alonso este ceva mai motivat. In schimb, daca cursa s-ar desfasura numai pe uscat, cred ca Sutil ar putea sa fie o surpriza, poate chiar mai mare ca in Australia. Prima cursa a fost interesanta, iar a doua se anunta si mai si.

    Totusi Raikkonen, si cele 2 Mercedesuri sunt aici, pe o cursa fara ploaie s-ar putea sa fie mai rapide decat Red Bull, cine stie.
    12 4
  • Dupa cum arata Ferrari o sa castige sigur titlul la constructori .Sper ca si la piloti , eu il prefer pe Alonso dar imi place si de Massa
    12 7
  • maine cred ca va o fi o cursa mult mai frumoasa decat cea din Australia, acum sa fi realisti: cei de la Red Bull mizeaza pe o cursa cu ploaie, iar in regim de cursa uscata Force India, Mercedes si Ferrari sunt cam la acelasi nivel chiar daca numele au o greutate in cursa nu ajuta, numai cei care au inteles bine comportamentul pneurilor au de castigat
    5 2
  • raikkonen pe podium!!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru