Vettel ar putea inaugura noul monopost Ferrari în detrimentul lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va fi primul pilot care va testa noul monopost Ferrari pentru sezonul 2015, în timp ce lui Kimi Raikkonen i-au fost rezervate ultimele două zile de evaluare de la Jerez, potrivit presei germane.

Esential 4 zile va avea prima sesiune de teste a noului sezon
Publicaţia germană Sport Bild susţine că a intrat în posesia unor informaţii cu privire la programul Scuderiei Ferrari pentru prima sesiune de teste premergătoare noului sezon, care va avea loc pe circuitul de la Jerez în perioada 1-4 februarie.

Potrivit sursei citate, Sebastian Vettel va urca în cockpit în primele două zile ale sesiunii, în timp ce lui Kimi Raikkonen i-au fost rezervate ultimele două zile ale sesiunii.

Vettel a efectuat deja un prim test cu un monopost Ferrari la finalul anului trecut şi a vizitat recent fabrica de la Maranello pentru a face cunoştinţă cu inginerii cu care va colabora începând din acest an.

Vettel va începe să bată cu pumnul în masă după patru curse, pentru că nu are nicio dorinţă să aştepte până în 2016 să câştige.

Gerhard Berger
Fost coproprietar Toro Rosso
Ferrari va dezvolta monopostul pe parcursul sezonului şi cu ajutorul lui Jean-Eric Vergne, care va testa în simulator îmbunătăţirile propuse de ingineri.
Totuşi, o sursă apropiată de Red Bull afirma că francezul "a fost cel mai prost pilot al nostru de simulări" în perioada în care a îndeplinit acest rol pentru cvadrupla campioana mondială.

O altă potenţială problemă pentru Ferrari este posibilitatea ca Vettel să devină nerăbdător să lupte pentru victorii pentru noua sa echipă. "Dacă Vettel va fi aşa cum îl ştiu eu, va începe să bată cu pumnul în masă după patru curse, pentru că nu are nicio dorinţă să aştepte până în 2016 să câştige", a declarat Gerhard Berger, fostul coproprietar al Scuderiei Toro Rosso, echipa pentru care Vettel a concurat în 2007 şi 2008.

Ferrari va lansa noul monopost pe internet în 30 ianuarie

Monoposturi de Formula 1 pentru 2015:

▶ Williams FW37: primele imagini

Ghidul lansărilor noilor monoposturi:

▶ McLaren - 29 ianuarie

▶ Ferrari - 30 ianuarie

▶ Mercedes - 1 februarie

▶ Toro Rosso - 31 ianuarie

Ghidul sesiunilor de teste:

▶ Jerez - 4 februarie

▶ Barcelona - 19-22 februarie

▶ Barcelona - 26 februarie - 1 martie

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • O procedura simpla, logica si normala! 1.are vreo 3 tiltluri peste kimi 2.are nevoie urgent sa se acomodeze cu noul brand.
    12 11
  • F bine daca va incepe sa bata cu pumnul in masa, d-le Berger, asta inseamna atitudine, implicare si dorinta de a castiga.. sa dezvolte masina impreuna cu mecanicii.. [ca Schumi]..cat despre Raiko, nu are nici o relevanta stirea asta..ce daca testeaza vettel primul.. daca era invers, era vreo problema??
    21 2
  • ...oricum Kimi nu se supara. Are balta peste.
    9 1
  • @ion dacă mai trăia Enzo, îl dădea afară înainte să strângă pumnul. Nu că ăștia din ziua de azi ar fi mai indulgenți...
    Să dea cu pumnul în masă când nu și-o ia de la coechipier. Cred că la Red Bull bătea cu pumnul în masă ca să-l aducă înapoi pe Webber.
    Comparația cu Schumacher e una care nu-i face cinste legendei.
    12 4
  • @ferr
    Nu l am comparat cu Schumi, nu se compara din nici un punct de vedere, nu zic ca Vettel nu e bun, insa Schumi are ceva ce ii lipseste celuilalt..da,daca batea cu pumnul in masa, era dat afara in sec 2.
    Ma refeream la atitudinea lui dornica de a castiga, de responsabilitate, imi place ca e calculat, precizie de neamt si ambitie categorica..
    [regret insa ca a plecat alonso].
    5 0
  • Nu l am placut pe Vettel niciodata..trebuia sa admit ca e bun, nu neaparat ca avea cea mai buna masina, dar e talentat..sunt anti redbull si mclaren..bine, in sensul sportiv, nu ca as avea ceva cu oamenii de acolo.. ii respect si admir munca lor, e meritul lor deosebit ptr ce au facut si realizat, ajungand acolo unde aju auns...campioni........si mercedes la fel.. si ferrari era in anii 2000...roata si de-ar fi patrata ea odata tot se intoarce..acum e timpul lor..ferrari incearca o revenire spectaculoasa..Vettel, a picat la timpul potrivit lui, ii trebuie ceva timp sa ajunga acolo unde a fost, dar singur nu poate..Ferrari a trecut printr o perioada de tranzitie, de schimbari, sper eu benefice, pe termen lung vom vedea, eu cu fan nu pot decat sa-i sustin din fata televizorului la fel ca ceilalti, traind fiecare cursa la maxim. Ii doresc succes antipaticului Vettel [ce imi era pana in prezent] si sa vedem ce-o face anul acesta
    3 0
  • si daca face kimi cu el ce a facut riciardo ce se intampla???? parerea mea este ca kimi este mai rapid. Pregatitiva de ham la ferrari in urmatorii ani. Nu uitati ce am scris acum...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru