Angajații Opel intră și ei în greva din Germania: nemulțumiți de salarii mai sunt muncitorii de la BMW, Audi și Mercedes

de Petre Barac
Joi, 18.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 8.000 de angajați Opel s-au alăturat grevelor din Germania, nemulțumiți de nivelul salariilor, după ce muncitorii BMW, Audi și Mercedes au început și ei protestele.

Muncitorii de la trei uzine BMW din Germania și cei de la fabrica Audi din Ingolstad au intrat în grevă în cursul săptămânii trecute, fiind urmați de curând de 10.000 de muncitori Mercedes care s-au alăturat protestelor.

Opel este ultimul producător ai cărui angajați s-au alăturat grevei din Germania, cu un număr de circa 8.000 de oameni, după cum a anunțat sindicatul IG Metall, cel care reprezintă interesele a aproape 4 milioane de salariați.

În total, peste 400.000 de muncitori au intrat în grevă de la începutul conflictului dintre sindicate și constructorii germani.

Ca urmare a creșterii economice din ultimii 6 ani și a celei mai scăzute rate a șomajului din ultimii ani, sindicatul IG Metall solicită mărirea salariilor cu 6% pentru muncitorii din uzine și ingineri. În plus, pentru prima oară după 30 de ani, sindicatul solicită reducerea programului de lucru săptămânal de la 35 de ore la 28 de ore pentru o perioadă de doi ani în cazul angajaților cu copii sau care au în îngrijire persoane în vârstă.

Pentru moment, contra-oferta venită din partea companiilor a fost mai modestă: mărirea salariului cu 2% și acordarea unui bonus de 200 de euro pentru primele 3 luni ale acestui an.

Sindicaliștii sunt convinși că vor obține, până la urmă, o ofertă convenabilă pentru angajații pe care îi reprezintă.

Pe 26 ianuarie, în funcție de mersul negocierilor, IG Metall va decide asupra posibilității unor greve pentru 24 de ore.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • PSA pompează o groază de bani ca să țină Opel pe linia de plutire, iar angajații germani fac grevă și cer mărirea salariilor?!
    Românii au o zicătoare care poate descrie perfect situația: „capra râioasă ține coada sus”.
    15 5
  • @G Cam asa e, insa stii cum e in realitate: noi ramanem cu zicatorile, ei cu nivelul de trai de 10 ori mai ridicat...
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru