Au fost montate grinzile principale la podul peste Olt de pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești, cu o lungime de aproape 40 de kilometri, ar putea fi gata anul acesta. Tocmai au fost montate grinzile principale la podul peste Olt.

Drumul Expres Craiova - Pitești va avea o lungime totală de 121 de kilometri și a fost împărțit în patru loturi. Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele la finalul anului 2018, iar lucrările pe șantier au început în mai 2019.

Potrivit fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, tronsonul 2 ar putea fi gata anul acesta. Lotul are o lungime de 39.85 kilometri și reprezintă varianta ocolitoare pentru orașele Balș și Slatina.

Acum s-a încheiat o nouă etapă importantă și anume montarea tablierului la podul peste Râul Olt. "Tablierul are 53 de metri lungime și peste 160 de tone. Întreg ansamblul, tablier, macara + superlift, depășește 1.000 de tone," informează Compania de Drumuri.

La final, podul peste Olt, cu o lungime totată de 1.720 de metri, va avea o deschidere centrală de circa 70 metri. Se va continua cu un viaduct, lung de 1.7 kilometri, și cu 38 de deschideri mai mici.

via HotNews.ro

Comentarii (6)

  • Spedition
    UMB este o firma romaneasca, cel mai bun constructor de autostrazi din Romania la ora actuala. Daca ar mai fi inca 2 la fel, toti banii europeni pentru autostrazi ar ramane in tara, nu s-ar mai duce la italieni, greci sau austrieci.
    10 2
  • mircea badea
    le-a luat 30 de ani, poate iese un pod expres...desi nu pare oltul acolo...
    1 7
  • Wector
    Felicitari constructorului roman Umbrarescu si a minsterului Transporturilor. Dovada ca se poate construi in tara si proiecte mari, si dovada ca pana acum banii au fost sifonati prin buzunarele tuturor celor dinainte. Sa speram ca plecarea ministrului Drula nu va afecta continuitatea proiectelor rutiere!
    3 0
  • Wector
    se pot* (ma scuzati)
    2 0
  • Eu cred că plecarea lui Drulă va afecta ministerul. Doar uită-te cine a venit în locul lui interimar și ce schimbări deja face pe la conducere. Mai exact, cu cine face. Nu credeam că o să ajung să spun asta, dar sper ca PNL să dispară ca partid politic. La fel ca PSD. De la a le da votul au ajuns în câteva luni să îmi provoace o greață și o repulsie imensă. Poate mai mare decât îmi provoca PSD înainte.
    3 1
  • @mircea
    de ce ma cenzurezi mai? Te-am intrebat daca esti troll si tu ma tai de la comentarii?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru