Avancronică DTM: Luptă acerbă între BMW şi Audi pentru titlul constructorilor

de Daniel Popescu
Vineri, 26.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi Audi sunt despărţite de numai 18 puncte în lupta pentru titlul constructorilor în Campionatul German de Turisme, iar confruntarea de la Zandvoort de la malul Mării Nordului ar putea fi decisivă.

Esential 18 puncte este diferenta dintre BMW si Audi in clasamentul constructorilor
26 de puncte este diferenta dintre locurile 2 si 13 din clasamentul general al pilotilor
Marco Wittmann a devenit matematic campion în DTM cu două curse înainte de finalul sezonului în etapa de la Lausitzring, însă campionatul rămâne în continuare disputat în lupta pentru titlul constructorilor.

BMW mai are un avans de numai 18 puncte în clasamentul general în faţa rivalilor de la Audi, care nu au obţinut nicio victorie în acest an, dar care au impresionat prin clasrile regulate pe podiumul de premiere. Audi trebuie însă să-şi asigure victoria în etapa de la Zandvoort pentru a avea şanse reale la trofeu în ultima etapă.

Circuitul olandez cu o lungime de aproximativ 4 kilometri reprezintă o provocare în contextul brizei de la Marea Nordului şi a nisipului care ajunge pe circuit.

Teoretic, cei de la BMW au avantajul că nu mai trebuie să se concentreze pe titlul piloţilor, potrivit directorului de motorsport al germanilor, Jens Marquardt.

"Suntem în măsură să ne concentrăm integral pe obţinerea succesului în celelalte campionate (n.r - campionatul echipelor şi campionatul constructorilor) la Zandvoort şi Hockenheim", a precizat el, referindu-se şi la etapa finală a sezonului.

Suntem în măsură să ne concentrăm integral pe obţinerea succesului în celelalte campionatela Zandvoort şi Hockenheim.

Jens Marquardt
Director BMW Motorsport
Nu numai lupta pentru titlul constructorilor va fi însă importantă la Zandvoort, ci şi cea pentru poziţia neoficială de vice-campion. Aici, lucrurile sunt chiar şi mai complicate, întrucât diferenţa dintre locurile 2 şi 13 este de numai 26 de puncte, cu 50 încă în joc.

Pe hârtie, favorit este Christian Vietoris, care a urcat pe locul doi la finalul cursei precedente, iar pentru Mercedes această clasare la final ar reprezenta o consolare după un sezon dezamăgitor. "Cu cinci curse în urmă, nimeni nu ar fi crezut că vom fi capabili să ocupăm locul doi datorită lui Vietoris. Obiectivul nostru este să apărăm această poziţie, dar suntem conştienţi că acest lucru va fi dificil.

La Zandvoort ai nevoie de multă forţă de apăsare aerodinamică", a precizat Wolfgang Schattling, responsabilul Mercedes.

În spatele lui Vietoris se afla nu mai puţin de trei piloţi de la Audi aflaţi la cel mult cinci puncte în spatele său, şi anume Mattias Ekstrom, Edoardo Mortara şi Mike Rockenfeller, astfel că lupta pentru locul doi se anunţă una echilibrată şi palpitantă.

"Ar fi trebuit să fiu pe locul doi după cursa de la Lausitzring. Zandvoort mi se potriveşte bine şi îmi place să pilotez aici. Sper că în acest weekend voi fi capabil să sărbătoresc un succes", a precizat Rockenfeller.

Etapa de DTM de la Zandvoort va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport după următorul program, conform fusului orar al României: 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 27 septembrie 17:00 DigiSport 2
Cursa duminica, 28 septembrie 18:00 DigiSport 3

Comentarii (6)

  • Se difuseaza cursa pe ceva site de internet ?
    2 1
  • e pe digi sport 3, duminica, in premiera de la 18.00
    1 0
  • @mowgli
    Pe vipbox.eu
    0 0
  • Gasesti aici transmisiunea celor de la ARD - Das Erste: http://www.sportschau.de/ticker/index.html
    E ilve stream oficial asa ca au imagine buna.
    3 0
  • @Raduvlase, multam fain.
    2 0
  • Cursa am gasit-o pe youtube, difuzata live cu un excelent comentator englez.
    Aaa da, excelenta cursa!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru