Bosch își suspendă activitatea în Rusia. Vehicule militare rusești au fost echipate cu piesele sale

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Luni, 21.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, Bosch, a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia din cauza războiului din Ucraina. Mai multe piese produse de acesta se regăsesc la vehiculele militare ale armatei ruse.

Gigantul german Bosch a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia, din cauza războiului din Ucraina. În urma unei investigații interne, compania a descoperit că mai multe componente produse de aceasta se regăsesc la vehiculele militare ale armatei ruse.

În urmă cu o săptămână, Bosch a oprit livrările de piese pentru camioane către Rusia și a demarat o investigație pentru a vedea unde ajung componentele produse și vândute în această țară. Potrivit publicației Automotive News, ministrul afacerilor externe din Ucraina, Dmytro Kuleba, a dezvăluit că vehiculele armatei ruse folosesc piese furnizate de Bosch.

Compania a precizat că nicio piesă nu a fost furnizată direct către producătorii de vehicule militare din Rusia. Astfel, Bosch a decis să oprească orice activitate în Rusia, ceea ce include și închiderea fabricilor sale din această țară. În prezent, Bosch are 3500 de angajați în Rusia, iar în 2021, valoarea totală a produselor vândute în această țară a fost de 1.19 miliarde de euro.

Decizia vine și după ce Ministerul Economiei din Germania a demarat o investigație asupra companiei pentru a vedea dacă a încălcat o lege care interzice exportul de produse folosite în scopuri civile sau militare către Rusia. Interdicția a intrat în vigoare în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Vrei sa-mi zici ca bosch nu stia unde vinde pana la aceasta ancheta... Vrajeala nemteasca...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru