Dacia Spring, cel mai bine vândut model electric în Spania, în luna octombrie

Tiberiu Safta
Luni, 08.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform celor mai noi date, Dacia Spring a devenit cel mai bine vândut model electric în Spania, în luna octombrie, la numai două luni de la momentul lansării. De asemena, Dacia rămâne printre cele mai populare mărci pe această piață, în ciuda faptului că a înregistrat o scădere în vânzări pe fondul crizei mondiale de semiconductori.

În luna octombrie, Dacia Spring a devenit cea mai bine vândută mașină electrică în Spania. Aceasta a fost vândută în 261 de exemplare, clasându-se peste modele electrice deja consacrate, precum: Kia Niro, Fiat 500, Hyundai Ioniq5 și Volkswagen ID3. Deocamdată, nu există date pentru primele 10 luni, deoarece Dacia Spring se află abia în a treia lună de vânzare. Chiar și așa, Dacia Spring menține o cotă de piață de aproximativ 11% și va fi un concurent veritabil pentru celelalte modele electrice din prezent și viitor.

În plan general, piața auto din Spania se confruntă cu scăderi în vânzări, din cauza crizei de semiconductori. Astfel, în luna octombrie, au fost vândute 59.044 de mașini noi, cu 20.5% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacia a înregistrat la rândul său scăderi în această perioadă, însă modelul Sandero a devenit a treia cea mai bine vândută mașină, fiind înmatriculate 1525 de unități. Constructorul român a reușit să vândă 2488 de automobile în luna a 10-a, ceea ce înseamnă o scădere de 38.6% față de aceeași perioadă din 2020. Mai mult, în intervalul ianuarie-octombrie, au fost vândute 28.121 de exemplare Dacia, cu 5.9% în minus față de anul trecut.

Nici adversarii săi nu se bucură de un octombrie pozitiv.

Marca autohtonă, SEAT, a înregistrat o scădere enormă în luna a 10-a, mai exact de 53.1% și doar 3058 de mașini vândute. Și Renault a scăzut la acest capitol cu 25.6% și 3434 de unități vândute.

Dacă în octombrie, piața auto spaniolă a cunoscut o perioadă dificilă, situația din primele 10 luni arată ceva mai bine. Seat a crescut cu 10% față de anul trecut, iar Renault cu 9%. Printre cei care au înregistrat creșteri în acest interval sunt: Hyundai, 29.4%; Citroen, 10%; Peugeot, 5.3% și Opel, 3.2%.

via Profit.ro

Comentarii (1)

  • Orezărie ieftina pentru saracii spanioli.
    Creșterea vânzărilor Dacia nu ar trebui sa bucure, ci sa îngrijoreze. Zic și eu.
    Se apropie niste nori negri pe orizont și în afara de orice dubiu , cu bani nu cred că va ploua...
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru