Stiri Industrie

Joi, 05 Noiembrie 2020 | Industrie | 1 comentariu

PSA și Fiat-Chrysler ar putea renunța la unele branduri și modele după finalizarea fuziunii: decizia vizează piața din China

Grupul Stellantis, care va rezulta în urma fuziunii dintre PSA și Fiat-Chrysler, vrea să renunțe la mai multe branduri și modele și să reducă numărul fabricilor, demersuri ce vizează piața din China, potrivit declarațiilor făcute de un reprezentant al părții franceze.
Joi, 05 Noiembrie 2020 | Industrie | 5 comentarii

Mercedes-Benz renunță la proiectele pentru mașini autonome și servicii de ride-sharing: "Acționarii noștri vor profit"

Mercedes-Benz a anunțat că nu mai dezvoltă proiectul pentru mașini autonome și vrea să renunțe la serviciile de mobilitate. Germanii justifică aceste decizii prin faptul că "acționarii vor în primul rând profit".
Joi, 05 Noiembrie 2020 | Industrie | 6 comentarii

Vânzările Volvo au scăzut cu 9% în primele 10 luni, la circa 516.000 de mașini: XC60 este în continuare cel mai căutat model din gamă, urmat de XC40 și XC90

Vânzările Volvo au înregistrat o creștere de 7% în octombrie, însă totalul din acest an rămâne în scădere la 10 luni, cu circa 516.000 de mașini comercializate. XC60 este în continuare cel mai căutat model din gamă, însă XC40 este singurul din top 3 care are vânzări în creștere.
Miercuri, 04 Noiembrie 2020 | Industrie | 5 comentarii

BMW M3 a intrat oficial în producție: noua generație a modelului de performanță este asamblată la fabrica din Munchen

BMW a anunțat că noua generație M3 a intrat oficial în producție la Munchen, uzina germană găzduind acum producția întregii game Seria 3. Primele exemplare BMW M3 vor ajunge pe piață în luna martie a anului viitor.
Miercuri, 04 Noiembrie 2020 | Industrie

Grupul BMW a avut record de livrări în al treilea trimestru, cu peste 675.000 de unități: profitul net a crescut cu 17% la 1.8 miliarde de euro

Grupul BMW a livrat un număr record de peste 675.000 de mașini în trimestrul al treilea din 2020, iar profitul net a fost de circa 1.8 miliarde de euro, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă din 2019.
Miercuri, 04 Noiembrie 2020 | Industrie | 2 comentarii

Vânzările Ferrari au scăzut cu 17% în primele 9 luni: italienii vor începe livrările lui SF90 și Roma în ultimele luni din 2020

Vânzările Ferrari au ajuns la circa 6.400 de unități în primele 9 luni, în scădere cu 17% față de aceeași perioadă din 2019. Constructorul italian speră că vânzările vor reveni pe un trend crescător după ce livrările modelelor SF90 și Roma vor începe în ultimele luni din 2020.
Marti, 03 Noiembrie 2020 | Industrie | 1 comentariu

Volvo a inaugurat un laborator de testare pentru motoare electrice: unitatea este amplasată în China

Volvo a inaugurat un laborator de testare pentru motoare electrice la Shanghai, unde vor fi dezvoltate unități pentru viitoarele modele electrice și plug-in hybrid pentru platforma SPA2.
Marti, 03 Noiembrie 2020 | Industrie | 9 comentarii

Volkswagen așteaptă o amendă de la UE pentru nerespectarea normelor de emisii: “Am pus deoparte câteva sute de milioane”

Grupul Volkswagen se așteaptă să fie amendat de Uniunea Europeană pentru că nu va reuși să respecte normele de emisii ce intră în vigoare în 2021, întrucât vânzările electricului ID.3 au fost periclitate de problemele software. “Am pus deoparte câteva sute de milioane,” a declarat directorul financiar al producătorului german.
Luni, 02 Noiembrie 2020 | Industrie | 4 comentarii

Japonezii de la Nidec vor să construiască o fabrică de motoare pentru mașini electrice în Serbia: investiție de aproape două miliarde de dolari

Compania japoneză Nidec, ce deține o fabrică în Argeș, vrea să investească aproape două miliarde de dolari în construcția unei uzine de motoare pentru mașini electrice în Serbia, potrivit informațiilor din presa niponă.
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Industrie

Raport la final de septembrie: Skoda a livrat aproape 722.000 de mașini în primele nouă luni, în scădere cu 21%

La finalul primelor trei trimestre, Skoda raportează livrări de 721.900 de exemplare, în scădere cu 21% comparativ cu același interval din 2019. Octavia rămâne modelul favorit al publicului cu 189.400 de unități livrate între ianuarie și septembrie.
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Industrie

Volkswagen revine pe profit în al treilea trimestru: livrările grupului german au ajuns la 6 milioane de unități, în scădere cu 19% pe primele 9 luni

Grupul Volkswagen a reușit să revină pe profit în al treilea trimestru, după “impactul puternic” al pandemiei. În primele 9 luni, livrările grupului german au ajuns la 6 milioane de unități, cu 19% mai puțin decât în aceeași perioadă din 2019, însă VW a obținut un profit de 2.4 miliarde de euro (față de 14.8 miliarde anul trecut).
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Industrie | 20 comentarii

Volkswagen Golf rămâne cea mai vândută mașină în Europa: aproape 29.000 de unități în luna septembrie. Dacia Sandero ocupă locul al optulea

Volkswagen Golf a fost cea mai vândută mașină în Europa în luna septembrie, cu 28.731 de unități. Podiumul a fost completat de Opel Corsa și Renault Clio. Luna trecută, Dacia Sandero a încheiat pe poziția a opta.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 29 Octombrie 2020 | Industrie | 4 comentarii

Ministrul Economiei din Germania: “Europa trebuie să producă cel puțin 30% din totalul global de baterii pentru mașini electrice până în 2030”

Europa trebuie să producă măcar o treime din totalul global de baterii pentru mașini electrice până în 2030, astfel încât să rămână competitivă, potrivit declarațiilor făcute de ministrul german al Economiei. Analiștii estimează că Europa ar avea nevoie de capacități care să însumeze 500 GWh, adică de 10 ori mai mult decât volumul actual.
Joi, 29 Octombrie 2020 | Industrie | 2 comentarii

Jaguar Land Rover: “Ne așteptăm la o amendă de 90 de milioane de lire sterline pentru nerespectarea normelor de emisii”

Grupul Jaguar Land Rover a anunțat că se așteaptă să primească o amendă de 90 de milioane de lire sterline din partea autorităților europene pentru că nu va putea respecta normele de emisii ce vor intra în vigoare în 2021.
Miercuri, 28 Octombrie 2020 | Industrie | 6 comentarii

Informații neoficiale: Audi intenționează să reducă producția SUV-ului electric e-tron începând din 2021

Audi intenționează să reducă drastic producția SUV-ului e-tron la uzina din Bruxelles, pe fondul scăderii cererii pentru modelul german din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unor informații neoficiale.
Miercuri, 28 Octombrie 2020 | Industrie

Mercedes-Benz va cumpăra 20% din acțiunile Aston Martin: britanicii vor primi acces la tehnologiile nemților pentru mașinile electrice și hibride

Mercedes-Benz vrea să ajungă la o cotă de 20% din acțiunile Aston Martin până în 2023, potrivit unui anunț făcut de constructorul britanic. Noua înțelegere prevede ca Aston Martin să dobândească acces la tehnologiile Mercedes privind mașinile electrice și hibride.
Marti, 27 Octombrie 2020 | Industrie | 1 comentariu

Surse: Comisia Europeană va aproba în curând fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și grupul PSA va primi în curând aprobarea Comisiei Europene, iar Stellantis va deveni oficial al patrulea cel mai mare producător auto din lume, potrivit unor surse citate de Reuters.
Luni, 26 Octombrie 2020 | Industrie | 8 comentarii

Presa germană: Grupul Volkswagen vrea să pună brandul Bentley sub controlul Audi

Grupul Volkswagen plănuiește să transfere brandul Bentley din “grija” Porsche sub controlul direct al celor de la Audi, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa germană.
Duminica, 25 Octombrie 2020 | Industrie

Renault va înceta producția modelului Talento la fabrica sa din Sandouville: “Am decis să încheiem contractul cu Fiat”

Renault va înceta colaborarea cu Fiat pe segmentul vehiculelor comerciale, astfel că producția modelului Talento la uzina din Sandouville va fi oprită, potrivit unui anunț făcut de directorul adjunct al constructorului francez. “Am decis să încheiem mai multe contracte, printre care și cel cu Fiat,” a declarat Clotilde Delbos.
Sambata, 24 Octombrie 2020 | Industrie

BMW extinde producția de componente de propulsie pentru vehicule electrificate: investiție de peste 150 de milioane de euro la uzina din Regensburg

Grupul BMW anunță o investiție de peste 150 de milioane de euro pentru ca fabrica din Regensburg să producă din 2021 componente de propulsie pentru vehicule electrificate.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru