Stiri Industrie

Joi, 13 August 2020 | Industrie

Uber ar putea renunța la serviciile de ride-hailing în California: compania critică o lege care impune ca șoferii să fie angajați full-time

Uber a anunțat că ar putea să renunțe la serviciile de ride-hailing în statul american California, dacă autoritățile nu vor modifica legea prin care șoferii trebuie să devină angajați full-time ai companiei.
Joi, 13 August 2020 | Industrie

Nikola vrea să dezvolte tehnologia fuell cell alături de Hyundai: asiaticii ar fi respins două propuneri de colaborare până acum

Americanii de la Nikola Motors și-au exprimat dorința de a colabora cu Hyundai privind dezvoltarea mașinilor alimentate cu hidrogen, însă sud-coreenii ar fi respins, până acum, două propuneri de parteneriat. În ciuda refuzurilor, șeful Nikola este în continuare dornic să lucreze cu Hyundai, dar surse din cadrul companiei asiatice spun că o eventuală colaborare ar fi “o relație complicată”.
Marti, 11 August 2020 | Industrie | 1 comentariu

Scandal în Statele Unite: Alianța Fiat-Chrysler, acuzată de spionaj de General Motors

General Motors acuză Alianța Fiat-Chrysler de "spionaj" într-un caz în care susține că producătorul italo-american a oferit mită sindicatelor de muncitori. Fiat-Chrysler a negat acuzațiile, pe care le consideră demne de un "film cu spioni de mâna a treia".
Marti, 11 August 2020 | Industrie

Cea mai mare piață auto din lume își continuă revenirea: vânzările din China au crescut cu 16% în iulie

Cea mai mare piață auto din lume a înregistrat o nouă creștere a vânzărilor, pentru a patra lună la rând. Vânzările din China au crescut cu 16.4% în iulie, la peste 2.1 milioane de mașini, însă totalul primelor 7 luni este în scădere față de perioada similară din 2019.
Luni, 10 August 2020 | Industrie | 1 comentariu

Studiu despre piața auto europeană: vânzările de mașini vor scădea cu până la 39% în acest an

Piața auto europeană va înregistra un declin al vânzărilor de 21% într-un scenariu optimist și de 39% într-un scenariu pesimist, potrivit unei analize realizată de PricewaterhouseCoopers.
Sambata, 08 August 2020 | Industrie

Grupul Mahindra pregătește investiții la divizia Pininfarina: indienii vor să se extindă pe piața mașinilor electrice din Europa

Indienii de la Mahindra vor anunța în curând un plan de investiții pentru divizia Automobili Pininfarina, prin care vor să devină un jucător-cheie pe piața mașinilor electrice din Europa, potrivit declarațiilor făcute de șeful grupului.
Joi, 06 August 2020 | Industrie

Nissan va amâna închiderea fabricii din Barcelona până în decembrie 2021: producția va fi reluată la sfârșitul lunii august

Programată inițial pentru decembrie 2020, închiderea fabricii Nissan din Barcelona a fost amânată cu un an, după cum a anunțat producătorul japonez. Potrivit negocierilor cu sindicatele, Nissan nu va face concedieri masive, iar producția va fi reluată la sfârșitul lunii august.
Joi, 06 August 2020 | Industrie | 2 comentarii

Profitul Toyota s-a prăbușit cu 98% în al doilea trimestru din 2020: japonezii estimează o scădere de 13% a vânzărilor din acest an

Toyota a raportat o scădere de 98% a profitului pe al doilea trimestru din 2020, în timp ce vânzările s-au înjumătățit pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru acest an, constructorul se așteaptă ca vânzările sale globale să aibă un declin de 13%.
Miercuri, 05 August 2020 | Industrie | 1 comentariu

BMW a avut pierderi de 666 de milioane de euro în al doilea trimestru: “Lansările nu au fost afectate și vor avea loc conform programului”

BMW a raportat pierderi de 666 de milioane de euro în trimestrul al doilea, din cauza scăderii vânzărilor în contextul pandemiei, a anunțat constructorul german. Șeful Oliver Zipse a declarat că, în ciuda incertitudinilor, lansările de noi modele BMW nu au fost afectate iar acestea vor avea loc la datele programate inițial.
Miercuri, 05 August 2020 | Industrie

Honda estimează cel mai mic profit din ultimii 10 ani, pe fondul pandemiei: scădere de 68% în 2020

Honda se așteaptă ca profitul său din 2020 să scadă cu 68% din cauza pandemiei de coronavirus și, astfel, să atingă cel mai mic nivel din ultimul deceniu. Estimările japonezilor vin după ce vânzările Honda au scăzut cu 40% în intervalul aprilie-iunie.
Marti, 04 August 2020 | Industrie | 1 comentariu

Pleacă Jim, vine Jim: Jim Farley îl va înlocui pe Jim Hackett în funcția de CEO Ford

Ford a anunțat că șeful său, Jim Hackett, se va retrage din companie, iar poziția de CEO va fi preluată de Jim Farley, actualul director de operațiuni, începând cu 1 octombrie 2020.
Marti, 04 August 2020 | Industrie | 6 comentarii

Presa britanică: Audi ar putea relansa R8 și TT ca modele 100% electrice

Modelele Audi R8 și Audi TT ar putea fi relansate ca vehicule 100% electrice, potrivit surselor din cadrul companiei. Presa britanică susține că, într-un scenariu pesimist, Audi ar putea renunța definitiv la cele două modele în contextul reducerii costurilor.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 03 August 2020 | Industrie | 1 comentariu

Vânzările Ferrari au scăzut cu 22% în prima jumătate a anului: Europa, regiunea cel mai puțin afectată de pandemie

Ferrari a înregistrat o scădere de 22% a vânzărilor în prima jumătate a anului, ca urmare a scăderii de 90% înregistrată în China. Europa a fost regiunea cu cea mai mică scădere procentuală, de 8%.
Luni, 03 August 2020 | Industrie

Schimbări în conducerea Skoda: Thomas Schäfer este noul președinte al consiliului de administrație

Thomas Schäfer a preluat poziția de președinte al consiliului de administrație Skoda. În trecut, acesta a ocupat poziții de conducere atât în cadrul Daimler, cât și în cadrul grupului Volkswagen.
Luni, 03 August 2020 | Industrie

Grupul PSA susține că Opel va câștiga cota de piață în 2021: "Am eliminat multe modele din gamă, dar noul Mokka ne va ajuta să ne revenim"

Cota de piață a mărcii Opel a scăzut în Europa la numai 3.8% ca urmare a eliminării unor modele din gamă, însă Carlos Tavarez anticipează o revenire începând din 2021, după lansarea noului Mokka-e.
Luni, 03 August 2020 | Industrie

Mazda estimează pierderi record pentru 2020: vânzările ar urma să scadă cu 8%

Mazda estimează că vânzările sale vor scădea cu 8% în 2020, la circa 1.3 milioane de unități, iar pierderile vor atinge un record de peste 380 de milioane de dolari din cauza pandemiei de coronavirus.
Luni, 03 August 2020 | Industrie | 1 comentariu

Skoda a raportat o scădere de 31% a livrărilor în prima jumătate a anului: 426.700 de unități au ajuns la clienți

Skoda a livrat 426.700 de mașini în prima jumătate a anului, în scădere cu 31% față de aceeași perioadă din 2019. Constructorul din Mlada Boleslav estimează că piețele globale se vor stabiliza în următoarele luni.
Vineri, 31 Iulie 2020 | Industrie

Land Rover a amânat startul producției lui Defender 90 din cauza pandemiei de coronavirus: comenzile pentru versiunea cu ampatament scurt vor putea fi plasate din această toamnă

Oficialii Land Rover au anunțat că producția versiunii Defender 90 a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Reprezentanții companiei britanice menționează că listele de comenzi pentru varianta cu ampatament scurt ar putea fi deschise la începutul lunii septembrie.
Vineri, 31 Iulie 2020 | Industrie | 6 comentarii

Vânzări premium la nivel global: Mercedes-Benz rămâne lider după prima jumătate a anului

Mercedes-Benz a fost cel mai mare constructor auto premium la nivel global în prima jumătate a anului, cu peste 935.000 de unități vândute. BMW s-a aflat pe poziția secundă, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Audi.
Joi, 30 Iulie 2020 | Industrie | 4 comentarii

Grupul Volkswagen a raportat scăderea livrărilor cu 27% în prima jumătate a anului: germanii au avut pierderi de 800 de milioane de euro

Grupul Volkswagen a înregistrat pierderi de 800 de milioane de euro în prima jumătate a anului după ce livrările de mașini au scăzut cu 27%, la aproximativ 3.9 milioane de unități.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru