Stiri Industrie

Luni, 11 Mai 2020 | Industrie | 1 comentariu

Surse: Mazda vrea un credit total de 2.8 miliarde de dolari pentru a traversa criza COVID-19

Mazda caută credite la mai multe bănci japoneze, în valoare totală de circa 2.8 miliarde de dolari, pentru a depăși criza COVID-19, susțin surse apropiate de companie.
Luni, 11 Mai 2020 | Industrie

Producția auto națională în timpul pandemiei: uzinele Dacia și Ford au asamblat 32.000 de mașini în martie și aprilie, în scădere cu aproape 63%

Producția în uzinele Dacia și Ford a fost oprită temporar în martie și aprilie din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. În acest context, producția auto națională în acest interval a scăzut cu 62.82% (32.033 de unități).
Duminica, 10 Mai 2020 | Industrie | 6 comentarii

Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: "Mutăm Tesla în Nevada sau Texas"

Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California obligă Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont. Musk amenință cu mutarea, unii americani îl acuză: "Te gândești doar la bani".
Vineri, 08 Mai 2020 | Industrie | 2 comentarii

Renault a suspendat producţia la o uzină franceză: justiția a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați

Renault a suspendat producția la una dintre uzinele sale din Franța, după ce o instanță a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați în contextul pandemiei. “Activitatea a fost oprită începând din 7 mai și până la noi ordine,” a confirmat Renault, care va face apel la decizia instanței.
Joi, 07 Mai 2020 | Industrie

Aston Martin a repornit producția SUV-ului DBX: uzinele britanicilor vor fi redeschise gradual

Aston Martin a anunțat că SUV-ul DBX a reintrat în producție la uzina din St Athan, în această săptămână. Celelalte uzine vor fi redeschise gradual în perioada următoare.
Joi, 07 Mai 2020 | Industrie | 4 comentarii

Seat împlinește 70 de ani: 75 de modele lansate de-a lungul istoriei și peste 19 milioane de mașini vândute

Seat celebrează 70 de ani de existență și anunță că este pregătit pentru un viitor modelat de electrificare, digitalizare și mobilitate urbană. Fondat în 1950, constructorul spaniol a lansat până în prezent 75 de modele și a vândut peste 19 milioane de mașini.
Miercuri, 06 Mai 2020 | Industrie | 2 comentarii

BMW amână cu un an construcția uzinei auto din Ungaria: producția ar putea începe în 2024

BMW a decis să amâne cu un an construcția unei uzine în Ungaria în apropierea localității Debrecen. Germanii vor să conserve rezervele de bani în contextul scăderii vânzărilor de mașini la nivel global.
Miercuri, 06 Mai 2020 | Industrie

Ferrari spune că va limita pierderile în 2020: “Vânzările vor scădea cu până la 15%”

Pentru Ferrari, 2020 este un an de limitare a pierderilor. Constructorul italian susține că vânzările sale vor scădea cu până la 15% din cauza crizei COVID-19, după ce producția a fost suspendată pentru circa două luni.
Miercuri, 06 Mai 2020 | Industrie | 2 comentarii

Industria auto europeană cere măsuri pentru relansarea economiei: producătorii vor “programe Rabla” în fiecare țară și pentru toate tipurile de vehicule

Producătorii europeni spun că industria auto este puternic afectată de criza COVID-19 și cer la unison o serie de măsuri care să relanseze economia. Cele mai importante asociații din domeniu vor ca fiecare țară europeană să implementeze programe naționale de înnoire a parcurilor auto, de genul “Rabla”, pentru toate tipurile de vehicule.
Marti, 05 Mai 2020 | Industrie

Fiat Chrysler a pierdut 1.7 miliarde de euro în primul trimestru: “Pandemia a avut și continuă să aibă un impact asupra operațiunilor”

Fiat Chrysler a înregistrat pierderi de 1.7 miliarde în primul trimestru, din cauza crizei COVID-19, după un profit de peste 500 de milioane de euro în perioada similară din 2019. Grupul a tranmsis că pandemia “a avut și continuă să aibă” un impact asupra operațiunilor.
Marti, 05 Mai 2020 | Industrie

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 97% în Marea Britanie în aprilie: declin de 99% pentru Dacia, cu doar 16 unități

Britanicii au înmatriculat doar 4.321 de mașini noi în luna aprilie, în scădere cu 97% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Asociația de profil susține că acesta a fost cel mai scăzut nivel al înmatriculărilor din 1946 încoace. Doar 16 mașini Dacia au fost înmatriculate, marca de la Mioveni având o scădere de 99%.
Marti, 05 Mai 2020 | Industrie | 5 comentarii

Informații neoficiale: Nissan își va reduce semnificativ prezența în Europa, unde va comercializa doar SUV-urile Qashqai și Juke

Nissan intenționează să-și reducă semnificativ prezența în Europa și să comercializeze doar SUV-urile Qashqai și Juke, potrivit presei internaționale. Anunțul oficial ar urma să fie făcut în 28 mai.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 04 Mai 2020 | Industrie

Bugatti a redeschis uzina din Molsheim: producătorul de hypercar-uri a pregătit o serie de măsuri speciale pentru protecția angajaților

Bugatti a anunțat că a reluat activitatea la uzina din Molsheim. Pentru ca procesele să revină la normal într-un timp cât mai scurt, oficialii au pregătit un pachet de măsuri pentru protejarea angajaților.
Luni, 04 Mai 2020 | Industrie

Grupul PSA va relua gradual producția în perioada 4-11 mai: uzinele din Franța vor fi redeschise după 11 mai

Grupul Peugeot-Citroen a anunțat că o parte din producție va fi reluată gradual în perioada 4-11 mai, în timp ce uzinele din Franța vor fi redeschise după 11 mai.
Luni, 04 Mai 2020 | Industrie | 8 comentarii

Rolls-Royce analizează ideea reducerii cu 15% a forței de muncă: circa 8.000 de angajați ar fi vizați de concedieri

Rolls-Royce se gândește să renunțe la 15% din forța de muncă din cauza efectelor negative ale pandemiei, potrivit unor surse din interiorul companiei. Circa 8.000 de angajați ar urma să fie concediați, o decizie oficială fiind așteptată în luna mai.
Vineri, 01 Mai 2020 | Industrie | 4 comentarii

Ferrari va relua gradual producția în 4 mai: “Fabricile vor funcționa la capacitate maximă din 8 mai”

Ferrari a anunțat că producția din Italia va fi reluată gradual începând din data de 4 mai, urmând ca fabricile din Maranello și Modena să revină la capacitate maximă în 8 mai.
Vineri, 01 Mai 2020 | Industrie

Kia va lansa o asigurare de șomaj pentru clienții din Europa: amânarea ratelor la mașina nouă în cazul pierderii locului de muncă

Kia va lansa o asigurare de șomaj pentru clienții din Europa, astfel încât aceștia să poată amâna ratele la mașina nouă dacă rămân fără locul de muncă în această perioadă. Constructorul susține că asigurarea va costa între 15 și 20 de euro pe lună.
Joi, 30 Aprilie 2020 | Industrie

Vânzările Volkswagen au scăzut cu 16% în primul trimestru: 765.000 de unități comercializate

Vânzările brandului Volkswagen au scăzut cu 16% în primul trimestru, la 765.000 de unități, în timp ce livrările nemților au înregistrat un declin de 25% din cauza impactului COVID-19. Constructorul susține că toate proiectele vor fi revizuite pentru a corespunde “nevoilor pe termen scurt”.
Joi, 30 Aprilie 2020 | Industrie | 11 comentarii

Volkswagen și Daimler cer măsuri pentru relansarea industriei auto din Germania: “Trebuie să existe stimulente pentru creșterea cererii”

Volkswagen și Daimer au cerut Germaniei să introducă stimulente care să relanseze industria auto, după ce criza COVID-19 a dus la scăderea vânzărilor și profiturilor în primul trimestru.
Joi, 30 Aprilie 2020 | Industrie

Porsche va relua producția în uzinele din Zuffenhausen și Leipzig în 4 mai: nemții au pregătit măsuri speciale pentru protejarea angajaților

Porsche a anunțat că începând cu 4 mai vor fi reluate treptat activitățile în uzinele din Zuffenhausen și Leipzig. Pentru ca procesele să revină la normal într-un ritm cât mai bun, nemții au pregătit o serie de măsuri speciale pentru angajați.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru