Mercedes-Benz AMG se aşteaptă la o creştere de 50% a vânzărilor în 2014

de Sebastian Toma
Joi, 08.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În lumina rezultatelor de vânzări peste aşteptări înregistrate în 2013 şi în primul sfert al anului 2014, şeful diviziei de performanţă de la Mercedes-Benz spune că vânzările ar putea să crească cu până la 50% în decursul anului curent.

Mercedes-AMG, divizia de performanţă a mărcii în stea, se aşteaptă la o creştere de 50% a vânzărilor în decursul anului curent. Vestea vine de la germanii de la Automobil Woche, care au discutat cu Tobias Moers, şeful AMG, care spune că vânzările diviziei pe care o conduce au crescut cu 50% în primul sfert al anului şi se aşteaptă ca tendinţa să fie continuată pe tot parcursul anului. Creşterea dramatică a vânzărilor AMG este datorată apariţiei noilor modele compacte de performanţă în gamă, anume a lui A 45 AMG, CLA 45 AMG şi GLA 45 AMG. Împreună, cele trei modele sunt suficiente să aducă o creştere a vânzărilor, dat fiind preţul mai mic al fiecărui model în parte în raport cu ceea ce oferea gama AMG până la lansarea acestora. Pe lângă aceste modele, gama AMG include noutăţi şi în partea superioară, sub forma lui S 63 AMG şi S 63 AMG Coupe, cel din urmă fiind oferit în premieră în compania unui sistem de tracţiune integrală 4Matic.

Divizia AMG de la Mercedes-Benz ar putea oferi motorul turbo de doi litri şi sub capota altor modele

În orice caz, divizia AMG este oricum cu mulţi ani înaintea aşteptărilor de vânzări, reuşind să atingă în 2013 obiectivul stabilit anterior pentru 2017, de 30.000 de unităţi pe an.

Pe lângă faptul că au depăşit obiectivul stabilit pentru anul în care vor celebra aniversarea de 50 de ani de existenţă ai diviziei cu patru ani înainte, cei de la AMG au reuşit să vândă cu 2.000 de unităţi peste ţinta iniţială. În prezent, divizia AMG de la Mercedes-Benz pregăteşte o nouă strategie de viitor, care să ia în considerare rezultatele excelente obţinute în ultima perioadă.

Mercedes-Benz GLA45 AMG - noul SUV compact de performanţă lărgeşte familia AMG

Spatele acestei maşini o să fie văzut de mulţi şoferi, iar puţini or să aibă o şansă reală de a depăşi modelul din imagine. Pentru că este un A45 AMG, are 360 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde.

Urmareste Automarket
Divizia AMG de la Mercedes-Benz are o versiune de performanţă pentru aproape toate modelele din portofoliul de autoturisme al mărcii din Stuttgart. Specialiştii din Affalterbach nu au modificat încă modelele E-Klasse Coupe, GLK, B-Klasse şi V-Klasse.
Divizia de performanţă a Mercedes-Benz experimentează în prezent cu tehnologia hibridă, fiind posibile versiuni hibride de performanţă ale unor modele. În ceea ce priveşte diesel-urile de performanţă, un experiment pe care AMG l-a făcut în trecut cu un model de serie, nemţii sunt încă rezervaţi, considerând că nu au exploatat încă toate posibilităţile asigurate de motorizările alimentate cu benzină.

Mercedes CLA45 AMG - primele imagini ale coupe-ului compact de performanţă

Via Carscoops | AutomobilWoche

Comentarii (12)

  • Wooow! 32 000 de unitati intr-un singur an e enorm de mult. Tinand cont ca sunt masini de performanta, cu consum mai ridicat decat trotinelele de zi cu zi. Iar pretul benzinei (premium) nu se duce in nici un caz in jos.

    Pai nu-s inconstienti clientii astia de AMG? Cum nu le tremura lor piciorul pe acceleratie! Cum nu li se belesc ochii de spaima cand fuge acul rezervorului spre 0!!! Nu mai inteleg nimic.

    La mine la lucru e un project manager care si-a comandat un C63 cu livrare prin iunie. Omul contribuit si el la cifra asta incredibila desi n-a avut nici un Mercedes in viata lui. Oricum, sa bati estimarile la vanzari cu patru ani inainte, cu 2000 de unitati, pare SF, cu atat mai mult in concurenta acerba din ziua de azi.
    6 2
  • sa nu ne entuziasmam totusi ... cifrele sunt umflate de masini cu motorase de 2l ... puternice, dar totusi din alta clasa decat cea in care AMG a facut istorie.
    10 1
  • Logic ca-s in crestere...traiasca piata chineza!
    2 0
  • un oarecare
    Din pacate in Romania nu poti sa-ti permiti mofturi de astea!Au grija guvernantii sa ne tina sub papuc, atat cat sa avem o viata decenta , nu mai mult!
    8 0
  • @un oarecare

    si ai impresia ca "afara" isi permit multi mofturi din astea? Cateodata ma intreb daca traiesc in Evul Mediu sau in secolul vitezei.
    2 2
  • 1. puteti sa publicati statistica pe modele atata la AMGcat si la BMW M, Audi S, RS etc.?
    2. de unde luati aceste statistici? sunt publicate pe vreun site?
    3 0
  • Se asteapta, se asteapta, bun dar ar fi cazul sa mai ridice si stacheta din punct de vedere al calitatii si robustetii, fiindca cu piele de scaun de tren personal, care se increteste la primii 2 mii de km nu poti sa vii sa te etalezi ca o marca premium demna de secolul 21, ci ca un succesor pt Moskwicz. Asa-i fani ai marcii ?
    2 17
  • @unkle,
    Depinde foarte tare cum privesti lucrurile. Faptul ca ai un "motoras" de 2.0 litri nu inseamna ca au facut compromis. Pur si simplu tehnologia din ziua de azi permite performante de top din cilindreea asta. Mai vin pe urma restrictiile de poluare, accesibilitatea la o clientela mai larga, si uite asa, s-a ajuns la 32,000.

    Ca si divizia M de la BMW, si AMG are stachetele ei si te asigur ca "feeling-ul" e in aceeasi clasa cu V8 sau V12. Acum 12 ani SL65 facea suta la ora in 4.1 sec. Astazi A45 o face in 4.6 sec. In viata reala crezi ca e chiar asa o mare diferenta?

    SLK, CLS, E, S samd in V8 toate se invart in jurul a 4.2-4.8 sec pana la 100km/h. Odata ce-ai coborat sub 5 secunde, depinde doar de sofer daca mai stie sa scoata totul din masina, oricare o fi ea.
    2 1
  • Consumul excesiv de sake,dauneaza capatinii! Asa este @Robert?
    Vad ca esti tare familiar cu clasele trenului personal.Trenul ala are mai multe clase decat tine!
    A propos sau apropos ,este intrebarea!
    10 0
  • sunt unii pe aici care cred ca daca citesc articole despre V8-uri sau V-12 ii incearca si pe ei vreun "feeling"... de cititori pasionati, eventual, mai papagalule incearca, cu vreun EA game, sau ceva de genul, poate o sa fii mai aproape de realitate, si pune-ti un ventilator in fata sa simti
    viteza cu care conduci ... in apartamentul tau mizer din Zarnesti
    1 3
  • tot felul de "cunoscatori" isi dau cu parerea despre masini pe care nici macar nu le-au atins in viata lor, d-apai sa le mai si conduca
    1 2
  • @me,
    Imi pare rau sa vad ca in Romania in 2014 mai exista indivizi pentru care condusul./testatul/achizitia de masini e ceva SF. Alta data mi-as fi dat drumul la gura asa cum ai merita. La prima vedere. Dar .... povestile unor cunoscuti care s-au intors de pe meleagurile tale ma forteaza sa privesc lucrurile un pic diferit.
    Faptul ca soarta a vrut sa fim diferiti in situatii diferite, ma obliga sa ma port cu ceva mai multa umilitnta. Sa te inteleg. Si chiar daca poate ca nu crezi ce-ti spun, in clipa asta, mi-e mila de tine.
    Bafta multa si fie ca intr-o zi sa-ti implinesti cat mai multe vise. Sa gusti cu adevarat ce inseamna sa fii fericit si multumit cu ceea ce ai si cu ce vei primi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru