Opel ar putea lansa un model mai mic decât Adam şi Corsa

de Sebastian Toma
Joi, 12.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unele surse din cadrul Opel susţin că nemţii pregătesc un model mai mic decât Adam şi Corsa, titrează Auto Motor und Sport. Lansarea sa ar putea avea loc în 2016.

Esential 10.300 de euro este preţul de pornire al celui mai ieftin Opel disponibil pe piaţa din România în prezent.
Opel ar putea să lanseze un nou model entry-level, spun nemţii de la Auto Motor und Sport. Aceştia citează surse din cadrul mărcii din Russelsheim, care spun că modelul va costa mai puţin de 10.000 de euro, va avea patru uşi şi patru locuri, iar debutul va fi programat pentru anul 2016. Mai mult decât atât, modelul va avea o nouă platformă, denumită Global Small Car, dezvoltată intern de General Motors. Cei de la AMS explică logica noului model prin necesitatea introducerii unui înlocuitor pentru oferta entry-level a gamei Chevrolet.

În prezent, cel mai accesibil model din portofoliul GM Europe este Chevrolet Spark. Pe piaţa din România, cea mai ieftină versiune pleacă de la 8.500 euro. Odată cu eliminarea mărcii Chevrolet din portofoliul GM, cel mai accesibil produs ar fi Opel Corsa, model care pleacă de la 10.300 euro pe piaţa din România. Noul model al celor de la Opel, despre care vorbesc nemţii de la AMS, ar avea rolul de a-l înlocui pe Spark în protofoliul GM Europe, pentru ca grupul american să aibă în continuare acces la publicul care achiziţionează modele care costă mai puţin de 10.000 de euro.

Urmareste Automarket
General Motors pregăteşte o repoziţionare a mărcii Opel în Europa, operaţiunea fiind aşteptată pentru anul 2016, momentul în care va elimina Chevrolet din portofoliul de pe Bătrânul Continent. Corporaţia americană a luat decizia privind renunţarea la vânzarea mărcii Chevrolet în Europa din 2016 pentru a elimina posibilităţile de canibalizare între cele două mărci, dar Opel va trebui să "umple spaţiul" care va fi lăsat de Chevrolet atât pe partea de segment propriu-zis, cât şi pe partea de preţ de achiziţie, unele modele din gama Chevrolet având un preţ de pornire mai mic decât echivalentul lor de la Opel.

Via AMS.de

Comentarii (6)

  • Marian
    Agila, asta de e in imagine nu se mai vinde?
    4 1
  • @Marian
    Nu, nu mai este în oferta Opel.
    4 1
  • Batranu'
    Sincer,Opel cred ca si-a creionat gresit planurile de viitor.Daca vor creste preturile la masini,nu vor mai avea succes.Iar in segmentul mini,deja au Corsa,si Adam,nu inteleg de ce ar mai vrea un model,in loc sa coboare pretul la viitorul Corsa,iar Adam sa fie mai sus ca pret,un fel de produs chic.As vedea viitorul Corsa sa inceapa de la 8000-9000,atunci ar fi bun.
    3 3
  • inexorabil
    Va avea numai patru locuri? Păcat. Dacă ar fi fost prevăzute cinci locuri, atunci ar fi fost arhisuficiente pentru a transporta un baschetbalist, un rugbyst, un halterofil, un culturist şi un luptător de sumo. Dar, mă rog, ar merge şi varianta cu patru scaune, caz în care trebuie să renunţăm la baschetbalist (păi ce să caute o matahală ca ăsta în GM Global Small Car?). Bun aşa. Rămânem cu cei patru. La primul viraj mai strâns şi abordat cu oarece viteză, vom asista la un Rollover Test, cu investiţii minime şi efecte maxime.
    3 6
  • Acest nou model Opel va incapea in cutia mea pentru sandvisuri?;D
    5 4
  • Supozitor
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru