Record pe Nurburgring: Mercedes-AMG GT Black Series este cel mai rapid model de serie de pe Iadul Verde

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 18.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-AMG GT Black Series a devenit cel mai rapid model de serie de pe circuitul de la Nurburgring. Supercar-ul constructorului german a parcurs varianta de 20.6 kilometri în 6 minute și 43.61 de secunde.

La jumătatea lunii iulie, Mercedes a prezentat noul AMG GT Black Series. Spre deosebire de restul versiunilor disponibile până în acel moment, noua variantă a supercar-ului german a fost echipată cu numeroase elemente aerodinamice împrumutate de la modelele de competiții și cu o motorizare V8 modificată.

Propulsorul M178 LS2 de 4.0 litri folosit pe AMG GT Black Series este cel mai puternic motor dezvoltat vreodată de divizia Mercedes-AMG: 730 de cai putere și 800 Nm.

Acum, reprezentanții constructorului german au anunțat că noul Mercedes-AMG GT Black Series a stabilit un record pe Nurburgring și a devenit cel mai rapid model de serie de pe Iadul Verde. La volanul supercar-ului s-a aflat Maro Engel, iar anvelopele folosite au fost Michelin Pilot Sport Cup 2 MO (pneuri oferite standard pe supercar-ul german).

Mercedes-AMG a măsurat doi timpi pentru proaspătul record: 6 minute și 43.61 de secunde pentru varianta de 20.6 kilometri (recordurile stabilite până în 2019 erau măsurate doar pe această distanță), respectiv 6 minute și 48.04 secunde pe versiunea de 20.832 de kilometri.

Fostul record pentru mașinile de serie a fost stabilit în 2018 de Lamborghini Aventador SVJ.

Modelul constructorului italian a stabilit atunci un timp de 6 minute și 44.97 de secunde.

Comentarii (1)

  • Zbor razant.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru