Renault: "Ne bucurăm că alţi constructori lansează maşini electrice în Europa"

de Sebastian Toma
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ciuda faptului că vânzările de vehicule electrice sunt sub aşteptări, cei de la Renault se declară încântaţi că alţi producători de automobile au intrat în acest segment.

Renault a fost printre primii producători de automobile din Europa care au lansat vehicule electrice, cu toate că ţintele de vânzări nu au fost atinse nici pentru constructorul francez. Beatrice Foucher, şefa programului de vehicule electrice de la Renault, se declară încântată că producători precum BMW au abordat segmentul vehiculelor electrice. Foucher consideră că vehiculele electrice vor avea o creştere a vânzărilor în anii următori, cheia atragerii clienţilor fiind autonomia mărită şi nu neapărat reţeaua publică de încărcare. Declaraţiile sale se bazează pe studiile interne derulate la Renault privind proprii clienţi şi obiceiurile celor care au cumpărat un autovehicul electric, foarte puţini dintre ei folosind întreaga autonomie a acestuia în mod frecvent.

TEST DRIVE BMW i3

În orice caz, tehnologia care va permite dezvoltarea acumulatorilor cu o capacitate mai mare pentru vehiculele electrice este în lucru, spune reprezentanta Renault. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul constructorilor rivali care au intrat în segmentul vehiculelor electrice, autonomia mai mare fiind o ţintă pentru următoarele generaţii ale tuturor vehiculelor electrice aflate în prezent pe piaţă. Lansarea de noi vehicule electrice pe piaţă este văzută cu ochi buni de Beatrice Foucher, care consideră că aceste lansări subliniază viabilitatea acestora în viitorul auto al lumii. Întrebată cum vede dezvoltarea unei platforme noi pentru BMW i3 în raport cu folosirea unei platforme existente pentru crearea lui Zoe, Foucher spune că gama de vehicule electrice de la Renault are un preţ diferit de cel al lui i3 şi că este normal ca două produse de acest gen să fie diferite, lucru care aduce credibilitate segmentului de vehicule electrice.

TEST DRIVE Renault Zoe

Renault vinde maşini electrice în şase ţări din Europa şi plănuieşte să-şi extindă reţeaua în funcţie de cererile clienţilor şi aşteptările de creştere.
Următoarele pieţe care vor primi vehicule electrice în oferta Renault sunt ţările nordice, acest gen de autovehicule având un nivel ridicat de popularitate în zonele respective. Vehiculele electrice de la Renault se vând cel mai bine în Franţa, dar Norvegia este deja pe locul doi la volume, această ţară fiind pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte reţeaua de staţii de încărcare. În viitor, cei de la Renault vor să vândă 50.000 de unităţi Zoe pe an, în timp ce vânzările pe anul trecut au cumulat 11.130 de unităţi.

REPORTAJ: Test cu primele modele electrice Renault: Fluence ZE şi Kangoo ZE

Până la începutul anului curent, gama de maşini electrice de la Renault avea patru modele.

Urmareste Automarket
Francezii de la Renault se concentrează pe creşterea vânzărilor gamei de vehicule electrice, extinderea acesteia nefiind planificată.
Din cauza vânzărilor slabe, modelul Fluence Z.E. a fost eliminat din gamă, aceasta fiind compusă în prezent doar din modelele Twizy, Zoe şi Kangoo Z.E. Şefa diviziei de vehicule electrice a mărcii franţuzeşti vrea ca reprezentanţele selectate să vândă maşini electrice să se concentreze pe portofoliul actual, extinderea acestuia fiind o posibilitate doar dacă actualele modele vor avea rezultate bune.

Renault Kangoo Z.E. este Van of The Year 2012

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru