Renault Kangoo Z.E. este Van of The Year 2012

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.11.2011
Renault Kangoo Z.E. a fost ales vehiculul comercial al anului 2012. Kangoo Z.E. este primul model electric ce obţine această distincţie.

Esential

104 puncte a primit Renault Kangoo Z.E. la ediţia 2012 a International Van of The Year. Punctajul maxim posibil este 168.

Renault Kangoo Z.E. a obţinut titlul de Vehiculul Comercial al Anului 2012. Modelul franţuzesc este primul vehicul electric căruia i-a fost acordată această distincţie. Juriul este format din 22 de jurnalişti specializaţi în vehicule comerciale uşoare. Kangoo Z.E.a fost ales pentru virtuţile sale ecologice, alături de calităţile sale economice şi practice. Modelul franţuzesc a surclasat vehicule precum Iveco Daily, Fiat Ducato şi Volkswagen Caddy.

"Odată cu Kangoo Z.E., Renault aduce vehiculul comercial electric la îndemână oricărui client din Europa. Graţie acestui model, Renault aduce o contribuţie majoră mediului şi dă dovadă de o strategie viabilă de dezvoltare sustenabilă, unul dintre cele mai importante puncte ale transportului rutier al bunurilor în zilele noastre.", a declarat Pieter Wieman, şeful juriului.

"Premiul îi onorează pe toţi cei de la Renault care au lucrat la Kangoo Z.E., unul dintre cele patru modele electrice de la Renault. Toate departamentele companiei au lucrat la acest model, incluzând oficiul de design, fabrica din Maubeuge şi departamentul de vânzări.

Au întâmpinat provocarea într-o maniera remarcabilă, dând dovadă de hotărâre, creativitate şi, mai presus de toate, un spirit excelent de echipă care a produs rezultate palpabile.", a declarat Jean-Marie Hurtinger, directorul diviziei de vehicule comerciale uşoare de la Renault.

Renault Kangoo Express ZE păstrează designul original, dar şi dimensiunile versiunii cu propulsie termică. Poziţionarea pachetului de baterii sub podea nu alterează capacitatea de încărcare de 3.5 metri cubi, 650 de kilograme, şi nici lungimea totală de 4.21 metri, dintre care 2.5 metri destinaţi mărfurilor. Sub capotă se află un motor electric, ce poate fi încărcat de la o priză normală de 220 volţi. Pachetul de baterii asigură astfel o autonomie totală de 160 de kilometri. Şoferul este informat în permanenţă despre nivelul de încărcare, despre autonomia rămasă şi despre nivelul de încărcare al bateriei, toate aceste date fiind afişate pe un instrument de bord special.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru